Elítélendő az, hogy ateista vagyok?
Figyelt kérdés
2014. máj. 30. 12:17
1/9 anonim válasza:
Én hívő ember vagyok, de nem ítélem el az ateistákat. A lelkiismereti szabadság jegyében mindenkinek joga van olyan világnézetet választani, amilyet szeretne. Ezért senki sem elítélendő.
2/9 anonim válasza:
A bírók szoktak elítélni a törvénynek megfelelően.
Nincs olyan törvény, ami alapján az ateizmus büntetendő.
3/9 anonim válasza:
Az attól függ, gyakorlod e a vallásod.
4/9 anonim válasza:
Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Istené az ítélet.
És szabad akaratot, gondolkozásmódot adott, szóval mindenki azt csinál amit szabad, persze mindennek meg van/lesz a következménye.
5/9 anonim válasza:
Miért lenne az? Ha komolyan így érzed, akkor azt is érzed, hogy ez a helyes. Én is ateista vagyok, és amióta ezt felismertem azóta érzem jól magam és problémamentes az életem. Nincs szükség felesleges képmutatásra és hazudozásra más emberek kedvéért.
6/9 anonim válasza:
A hit kedves Isten szemében, akár ateista valaki akár taoista.
Igaz az ateizmus inkább eszmei irányzatok csoportja, de ha úgy vesszük a végső szó a hitnél van. pl úgy hiszem nincs isten.
Ennek okán értelmes ember pláne nem ítélkezik más felett.
7/9 anonim válasza:
Én meg pogány vagyok. És ahogy elnézem a vallásokat, az is maradok. Logikátlan, értelmetlen ostobaság számomra.
8/9 anonim válasza:
"Én meg pogány vagyok"
Tudod mi az a pogány? Az azt jelenti hogy nem a keresztény vallásban hívő ember vagyis aki buddhista az pogány egy keresztény szemében
9/9 anonim válasza:
A pogány az az, aki nem zsidó. Ennyi. Elég kinyitni a Bibliát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!