Aki nem Jehova Tanú de már volt Királyság teremben összejövetelen, milyen érzésekkel hagyta el a termet?
Őszinte válaszokat szeretnék ha megkérhetlek.
Én voltam a minap és azt kell mondanom,hogy nem igazán éreztem azt a meghitt légkört amit általában az ember érez egy templomban. Kutatásom során elég sok "helyre" benéztem. Eddigi tapasztalataim szerint egyedül az Ortodox templomban volt eddig fura érzésem,talán a fekete ruhás szakálas kalugerek (apácák) miatt volt az a kellemetlen érzésem. A tanúknál viszont az a sok mosolygós és kedves ember közt sem éreztem magam "otthon",valami hiányzott,nem tudom megmagyarázni,hogy mi de nem voltam "ott" lélekben. Amikor vége lett az összejövetelnek megmondom őszintén fellélegezve hagytam el a termet.
Tényleg nem akarok senkit megsérteni csak tudni szeretném,hogy más,hogy érezte magát. Persze itt az olyan emberekre gondolok akik még csak kutatnak és nem döntöttek.
Köszönöm!
Sziasztok!
Nem szeretnék semmi negatív dolgot írni senkiről de azt hiszem értem a lényeget. :)
A Tanúk is csak tökéletlen emberek és mindemellett még magukra vesznek egy hatalmas súlyt amit aztán nem tudnak irányítani,és ez felfalja őket.
Valójában nem is tudnak eleget tenni annak amit beválalnak,ezt például Vidiripi válaszából szúrtem le.
A másik dolog meg az,hogy a sok tanulás nem pótolja az igazi Istenhez való fohászkodást. Ezért hiányzott nekem az a valami amit nem tudtam megmagyarázni.
Talán azért van ez mert Krisztus Jézust nem igazán hívják meg az összejövetelre,talán az Ő hiányát éreztem....nem tudom.
Köszönöm a figyelmeztetéseket,a jó meg rossz tanácsokat is.
Egyelőre azt hiszem,hogy kihagyom a Jehova Tanúival való tanulmányozást.
Biztos meg van valahol az én helyem is csak még nem találtam meg.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Vidiripi
"Tőled is már számtalan kritikát olvastam más témákban ugyanitt J. tanuival szemben, úgy hogy nem szükséges bemutatkoznod. Vajon az Isten is úgy nyomja a szervezetet, mint te?"
Érdekes módon egyetlen kérdésre sem válaszoltál.
Te úgy gondolkodsz hogy a szervezet egyenlő a tanúkkal. De én nem így gondolom.
Nem a tanúkat kritizáltam. Hanem a szervezetet a szervezetet pedig nem a tanúk irányítják hanem a Vezető Testület. A tanúk mindig szeretik magukat azonosítani a szervezettel de akkor sem ők az irányítói.
Tehát én a szervezettel kapcsolatban fogalmaztam meg kritikát és a szervezet tanításait kritizáltam. A tanúknak a tanításokhoz még annyi köze sincs mit a szervezet működéséhez.
Mert a tanítások az tényleg és kizárólag csak is a Vezető Testület hatáskörébe tartoznak. Más embernek nincs beleszólása.
Nem a tanúkat kritizáltam.
"Itt van a probléma gyökere, mert egyes embereken át vagy hajlamos embercsoportokat megítélni..."
Igen hajlamos voltam én is így gondolkodni és ha veled találkoztam volna akkor ez a gondolkodás mód meg is maradt volna bennem. Mert ahogyan megnyilvánulsz az egyáltalán nem tükrözi a szelídséget és alázatot amit állandóan tanítanak a tanúknak. Persze hozzátéve hogy azt a vének de legfőképp a szervezet felé kell kimutatni.
Azt írod hogy te magad is évekig voltál távol a szervezettől. Nos az biztos hogy nem véletlenül volt. S ez tükröződik is azon amit írsz. Bizony van még mit neked is tanulni. S ezért is jó hogy nem veled találkoztam. Mert a tanító bizony hatással van a tanítványra. Csak te szerintem ezt nem veszed figyelembe azért jössz itt fintorgással meg ücsörgéssel.
Azt tanítod a hozzád fordulóknak hogy így kell azokkal bánni akik nem értenek egyet veled? De ismét megjegyezném neked hogy én nem maradtam távol. Több mint egy évig jártam rendszeresen az összejövetelekre. S ismét megjegyezném azt is hogy a királyság termi tapasztalataimat írtam le. Sőt azt is megismétlem hogy a mai napig tartom néhány tanúval a kapcsolatot. Pl. azzal akivel elkezdtem a tanulmányozást szokott is hívni az összejövetelre. Na látod ő még most sem úgy gondolkodik hogy fintorgok vagy ücsörgök hanem úgy áll hozzá hogy lehetünk mi még testvérek is. S ennek megfelelően áll hozzá a dolgokhoz. Nem próbál minden áron meggyőzni de határozott álláspontot képvisel. De nem viselkedik velem lenézően hanem háza vendégeként tekint rám és úgy is bánik velem és a családja szintén.
Érzékeled a különbséget az ő hozzá állása és a te hozz állásod között? Meglehet hogy te visszamentél de van egy olyan érzésem hogy nem sikerült nagyon megváltoznod inkább csak a felszínen. Bocs hogy ezen fintorgok. Mert én most a stílusodon fintorgok és nem a tanúkon. Te képviselsz valamit ,de ahogyan képviseled azt ,na az nem mindegy!
Nocsak nocsak a farkas kibujt a báránybőrből :)
Rólad van sz 20 as válaszoló.
Ha valaki leírja az igazat,rögtön farkas lesz a bárányból.
Álszent banda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!