Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovatanui, hányféle reménysé...

Jehovatanui, hányféle reménységre hívattatok el (Ef.4,4)?

Figyelt kérdés
2014. máj. 28. 17:43
1 2
 1/18 sandor76 ***** válasza:
23%

Egi,es foldi.

Ha vegig olvasod az Efezus 4-dik reszet,az a felkenteknek szol,az egi remenysegueknek.[furfangos].

2014. máj. 28. 19:49
 2/18 anonim ***** válasza:
Én végigolvastam többször is, de sehol sem írja, hogy az valami kitalált külön csoportnak szólna. Sehol. Fogalmam sincs, hogy ezt az ostobaságot hogy tudta veletek megetetni a kilencördög a toronyban.
2014. máj. 28. 20:28
 3/18 sandor76 ***** válasza:

Ugy hogy ezt Pal Apostol irta,az akkori keeszteny gyulekezeteknek,aki maga is a felkent osztalyhoz tartozott.

Akkor meg nem volt nyilvanvalo a nagy sokasag kilete,mert ez csak joval kesobb a mi idonkben valt nyilvanvalova.

Errol Jezus is beszelt,Ok a mas juhok.

A jelenesek konyveben pontosabban azonositja a ket osztalyt, amirol Jezus beszelt.Jelenesek,14;1. 7;9-10.

Janos,10;16.Ugyanaz a valtsag ervenyesul mind a ket osztalynal,de mas-mas helyekre szol a remenyseguk.

2014. máj. 28. 20:58
 4/18 A kérdező kommentje:

Akkor meg nem volt nyilvanvalo a nagy sokasag kilete,mert ez csak joval kesobb a mi idonkben valt nyilvanvalova.

- Hazugság az, hogy a későbbi időkben lett kinyilatkoztatva, mert meg van írva:

"És megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei..."

1Mózes 22,18

----------------------------

Errol Jezus is beszelt,Ok a mas juhok.

- Ez is hazugság, mert meg van írva, hogy nincsenek más juhok:

"...nincs többé görög és zsidó: körülmetélkedés és körülmetélkedetlenség, idegen, scithiai, szolga, szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus."

Kolosse levél 3,11

"Más juhaim is vannak nékem, amelyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor."

János evangéliuma 10,16

A végén mindegyik juh EGY AKOLHOZ FOG TARTOZNI ÉS EGY PÁSZTORHOZ!!!

-------------------------------

A jelenesek konyveben pontosabban azonositja a ket osztalyt, amirol Jezus beszelt.Jelenesek,14;1. 7;9-10.

- A Jelenések 14;1 arról szól mindössze, hogy lesz 144.000 különleges ember, akiknek a homlokukra lesz írva a mennyei Atya neve és olyan éneket fognak tudni, amit más nem. Továbbá megtudhatjuk, hogy ők is áron vétettek meg a földről, mint mi keresztények:

"...áron vétettetek meg..."

1Korintusi levél 6,20 + 1Péter 1:18,19

--------------------------

...mas-mas helyekre szol a remenyseguk.

- Hazugság, mint ahogy már arra rávilágítottam. EGY AKOL LESZ A VÉGÉN, EGY PÁSZTORRAL!

Sándor, neked a vallásod a te problémád. Javasolnám a megtérést, a Megváltó Jézus Krisztushoz. Persze, ha te más akolhoz szeretnél tartozni, amit az őrtorony magyarázott bele a Bibliába...

-----------------------------

"...ÉS LÉSZEN EGY AKOL ÉS EGY PÁSZTOR"

János evangéliuma 10,16 -ezt ne felejtsd el.

2014. máj. 29. 08:23
 5/18 A kérdező kommentje:

Mielőtt még belekötnél a más juhokba, nem úgy kell értelmezni, ahogyan ti értelmezitek, ezért is írtam abban az értelemben, hogy nincsenek más juhok.

Olyan értelemben vannak más juhok, hogy pl. más nemzetségből származnak, de olyan értelemben nincsenek más juhok, hogy máshova kerülnének egyes juhok!

Sokféle nemzetségből vannak juhok (más juhok), de mindegyik UGYAN AZON EGY AKOLHOZ MENNEK, EGY PÁSZTORHOZ (nincsenek más juhok).

Ezt tanítja a Biblia, egy akolt, egy pásztort, egy reménységet!

2014. máj. 29. 08:28
 6/18 A kérdező kommentje:
Sándor, ha te más akolhoz tartozol, annál amiről ír a Biblia, akkor neked más pásztorod is lehet, ezért is javasoltam a megtérést a Megváltó Jézus Krisztushoz...
2014. máj. 29. 08:37
 7/18 anonim ***** válasza:

Tévedsz kedvesem, mert a más juhok akik nem abból az akolból valók azok a földi reménységüek.

Istennek először nem volt szándékában, hogy mebereket égi életre tervezze, vagy hivja, ezért is nem szól az Ó testamentum ilyesmiről.

a feltámadást az embernek földre, és nem az égbe tervezte.

Ezen kivűl ha megnézed ezt a verset kihangsúlozza, hogy csak 144.000 embert vásároltak meg a földről és nem mindenkit, ezért is nevezi a Lukácsban kicsiny nyájnak, a nagy sokasághoz képest akik akár több millióan is lehetnek, mert azoknak nincs meghatározott számuk.

Az új testamentumban vált nyilván valóvá ez az új szándék. Jézus ahogy az Atyja vele, Ő is szövetséget kötött egy királyságra némely emberekkel, hogy vele uralkodjanak a földön élőkön.

(Jelenések 14:3) 3 És amit a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt az éneket, csak a száznegyvennégyezer, akiket a földről vettek meg.

A királyságra elpecsételtek száma 144.000, nem több, és ezt 12 törzsből, 12.000 kiválasztott kiváltsága a többieké nem, de ez nem azt , hogy akkor

ők különlegesebbek, vagy a földiek, kevésbé fontosak.

Ezeket sajnos nem tanitották meg a más hithez tartozók, mert mindenki "király akar lenni" égbe akar menni, ám akkor Isten szándéka szerint kik élik túl a földön a nagy nyomorúságot, és maradnak itt, hogy Ők felett uralkodnak majd Jézussal a kiválasztottak?

Meg van irva az utolsó napokban fog sok igazság kiderülni amiket addig nem hoztak a felszinre.

Katy Weaver

2014. máj. 29. 09:38
 8/18 anonim ***** válasza:

" egy akol egy pásztorral"

Bár a más juhok nem szolgálnak a szellemi templom belső udvarában, viszont annak külső udvarában igen.

A belső udvar jelképesen az égi szentélyt jelentin a külső udvar pedig a földit

akik azt tanitják, hogy égi élet jutalmát nyerik majd el, azok nem veszik figyelembe Isten szándékának egy fontos vonását.

Amikor Jehova megteremtette az első emberpárt és az Éden kertjébe helyezte, nyilvánvalóvá tette, hogy az a szándéka, népesítsék be a földet, az egész föld Paradicsom legyen, és hogy az emberek, akik azt gondozzák, örök életnek örvendjenek — feltéve, ha tisztelik a Teremtőjüket és engedelmeskednek neki (1Mózes 1:26–28; 2:15–17; Ésaiás 45:18).

Ádám bűnbeesése nem hiúsította meg Jehova szándékát. Isten szerető módon gondoskodott Ádám leszármazottairól, hogy lehetőségükben álljon élvezni azt, amit Ádám nem értékelt.

A földet, és nem az eget.

Katy Weaver

2014. máj. 29. 09:44
 9/18 A kérdező kommentje:

Istennek először nem volt szándékában, hogy mebereket égi életre tervezze, vagy hivja, ezért is nem szól az Ó testamentum ilyesmiről.

- Hazugság, mert meg van írva:

"Vajjon kicsoda vette eszébe az ember lelkét, hogy felmegy-é; és az oktalan állat lelkét, hogy a föld alá megy-é?"

Prédikátor 3,21 -a 20. vers pedig a fizikai testről szól (ami porrá tud lenni, logikus)

Továbbá meg van írva:

"És mivel Énókh Istennel járt vala; eltűnék, mert Isten magához vevé."

1Mózes 5,24

Érdekes, ahhoz képest, hogy az emberek nem "égi életre lettek tervezve", Énókhnak mégis sikerült a mennybe kerülnie.

---------------------------------

a feltámadást az embernek földre, és nem az égbe tervezte.

- És a 144.000-nek nem kell majd feltámadnia? Meg lett ám ez is írva:

"Mert ha az ő halálának hasonlatossága szerint vele egygyé lettünk, bizonyára feltámadásáé szerint is azok leszünk."

Római levél 6,5 + Róma 8,11 + Csel 2,24 + 1Kor 15,51-54

Aki nem egy Jézus Krisztussal, azzal gondok vannak, más út és másmilyen feltámadás pedig tudomásom szerint nincs azon kívül ami meg lett írva, hogy vagy örök életre, vagy örök gyötrelemre lehet feltámadni (Máté evangéliuma 25,46).

------------------------------------

Ezen kivűl ha megnézed ezt a verset kihangsúlozza, hogy csak 144.000 embert vásároltak meg a földről és nem mindenkit, ezért is nevezi a Lukácsban kicsiny nyájnak, a nagy sokasághoz képest akik akár több millióan is lehetnek, mert azoknak nincs meghatározott számuk.

- Egy ember csakis Jézus Krisztus vére által megváltható, ha meg lett váltva, AKKOR VAN ÖRÖK ÉLETE. Ha nem lett ilyen módon "megvásárolva", akkor nincs örök élete. Szerintem logikus, más út nincs.

----------------------------------------

Az új testamentumban vált nyilván valóvá ez az új szándék. Jézus ahogy az Atyja vele, Ő is szövetséget kötött egy királyságra némely emberekkel, hogy vele uralkodjanak a földön élőkön.

- Mint már említettem, Isten már Ábrahámmal nyilvánvalóvá tette szándékát!

(Jelenések 14:3) 3 És amit a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt az éneket, csak a száznegyvennégyezer, akiket a földről vettek meg.

A királyságra elpecsételtek száma 144.000, nem több, és ezt 12 törzsből, 12.000 kiválasztott kiváltsága a többieké nem, de ez nem azt , hogy akkor ők különlegesebbek, vagy a földiek, kevésbé fontosak.

- Ezt telibe találtad, te kevésbé fontos vagy, viszont a leendő keresztényeket Isten úgy szerette, hogy az Egyszülött Fiát adta értük (János 3:16).

------------------------------

Ezeket sajnos nem tanitották meg a más hithez tartozók, mert mindenki "király akar lenni" égbe akar menni, ám akkor Isten szándéka szerint kik élik túl a földön a nagy nyomorúságot, és maradnak itt, hogy Ők felett uralkodnak majd Jézussal a kiválasztottak?

- Jézus még nem jött vissza, hibás következtetéseid és kérdéseid vannak a hamis 1914-es próféciából eredendően.

Meg van irva az utolsó napokban fog sok igazság kiderülni amiket addig nem hoztak a felszinre.

- Sajt.

2014. máj. 29. 10:35
 10/18 A kérdező kommentje:

Bár a más juhok nem szolgálnak a szellemi templom belső udvarában, viszont annak külső udvarában igen.

A belső udvar jelképesen az égi szentélyt jelentin a külső udvar pedig a földit

- Bibliai igeszakaszt kérnék.

---------------------------

akik azt tanitják, hogy égi élet jutalmát nyerik majd el, azok nem veszik figyelembe Isten szándékának egy fontos vonását.

- Mi is Isten szándéka?

Amikor Jehova megteremtette az első emberpárt és az Éden kertjébe helyezte, nyilvánvalóvá tette, hogy az a szándéka, népesítsék be a földet, az egész föld Paradicsom legyen, és hogy az emberek, akik azt gondozzák, örök életnek örvendjenek — feltéve, ha tisztelik a Teremtőjüket és engedelmeskednek neki (1Mózes 1:26–28; 2:15–17; Ésaiás 45:18).

- Te most ítéletet tartasz arról, hogy Istennek mi a szándéka? Mindezt következtető jellegűen a Bibliából idézve?

----------------------------

Ádám bűnbeesése nem hiúsította meg Jehova szándékát. Isten szerető módon gondoskodott Ádám leszármazottairól, hogy lehetőségükben álljon élvezni azt, amit Ádám nem értékelt.

A földet, és nem az eget.

- Pál mégis azt javasolja nekünk keresztényeknek, hogy ne szabjuk magunkat ehhez a világhoz (Római levél 12,2). Jézus azt szeretné, ha vele lennénk, ott, ahol Ő van:

"Én a te ígédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok."

János evangéliuma 17,14

"Atyám, akiket nékem adtál, akarom, hogy ahol én vagyok, azok is én velem legyenek; hogy megláthassák az én dicsőségemet, amelyet nékem adtál: mert szerettél engem e világ alapjának felvettetése előtt."

János evangéliuma 17,24

Ha téged Katy a mennyei Atya adott a Fiúnak, akkor ott leszel, ahol Ő van. Ha pedig nem, akkor nem leszel ott, ahol Ő, ilyen egyszerű. Javasolnám, hogy térj meg a Megváltó Jézus Krisztushoz te is. Ha nem akarsz pedig ott lenni, ahol Ő van, az választ ad számomra arra a kérdésemre, hogy te Istentől vagy-e, vagy sem.

2014. máj. 29. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!