Ki vagy mi Azazél (Azázel, Azázél)?
Milyen "bizonyíték" basszus!?
Válaszoltunk a kérdésedre - nem mellesleg, te is beüthetted volna a google-be, és azonnal kiadja!!
Jó pofátlan vagy, hallod-e! A válaszokra "köszönöm"-öt illene írni, nem újabb parancsot adni!!!
Egy bűnbeesett angyal volt, aki elhagyta az örök mennyet és emberi feleséget vett magának. Ezek és egyéb bűnei amiket a vízözön előtt cselekedetett és az ítélete az Énók könyvében van megírva. ((Mellékesen megjegyzem, hogy Énók könyve összhangban van a Bibliával Azázellel kapcsolatosan, mert a Bibliában az egyik kost a ráolvasott bűnökkel Azázelért kellett a pusztába engedni, Énók könyve pedig megmagyarázza, hogy miért.))
....
"És Azázel megtanította az embereket arra, hogy hogyan csináljanak maguknak kardokat és késeket, és pajzsokat és mellvérteket, és megismertette velük a föld mélyén rejlõ különbözõ fémeket, és azok megmunkálásainak mûveleteit, és a karkötõk és ékszerek és az öntvények használatát, a szemhéjak kifestését, és mindenféle értékes köveket, és minden színeknek festéshez való keverését.
És megsokasodott az istentelenség, és paráznaságokat követtek el, és mindnyájan eltévelyegtek, romlottakká lévén minden utaikban.
.....
4.És Ráfaelnek pedig azt mondta az Úr: “Kösd meg Azázelt, kezét s lábát, és vesd õt a sötétségbe: vágj egy nyílást a sivatagba, amely Dudáel-ben van, és oda vesd õt.
5. És helyezzél rája durva, éles köveket, s takard õt be sötétséggel, és hadd lakjon ott örökké, és takard be orcáját, hogy ne láthasson világosságot.
6. És az ítéletnek nagy napján a tûzre lesz vetve.
....
8. És az egész föld megromlott a munkáikon keresztül, melyeket Azázel tanított: neki tulajdoníts minden bûnt.
....
. Énok pedig elment és ezt mondta: “Azázel, számodra nem lesz béke: szigorú ítélet lett rendelve ellened, hogy láncokba rakjanak téged:
2. És nem lesz türelem irántad többé, kérelmeid sem lesznek meghallgatva a gonoszságok miatt, amelyeket tanítottál, és azon igazságtalanságok és bûnök miatt, melyeket az embereknek megmutattál."
5. képzeld beütöttem a gugliba, és képzeld több lehetséges választ olvastam. Ezért tettem fel a Vallás topicban, gondoltam itt keresztyének is vannak, akik tudhatják a PONTOS választ. De mégis köszönöm a választ, adok neked zöld pacsit.
Karposz köszönöm a válaszodat.
Talán nem tetszik a keresztyén szó.
Én ezt használom, mivel nem a kereszthez van köze, hanem Jézus Krisztushoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!