Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van ha igazából Isten a...

Mi van ha igazából Isten a gonosz és a Sátán a jó?

Figyelt kérdés
Mi van ha igazából Isten végig bolondot csinált belőlünk? Mi van ha a Sátánt azért száműzte a föld alá, pokolba hogy ne segíthessen rajtunk? Mi van ha Ő azért van fenn a mennyekbe, hogy jól szórakozzon a szenvedéseinken?

2014. máj. 28. 12:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
Maga a fogalom hogy gonosz vagy jó semmit nem ér. Ezek cimkék. A történet lényege nem is az hogy imádjuk Istent vagy utáljuk Sátánt vagy épp fordítva. Az is lehet hogy valakinek nagy volt a fantáziája és megírta csak úgy a Bibliát. De ez sem számít. A lényeg a könyv sorai közt van. Hogy szeretetben, békében éljünk és fogadjuk el egymást. Mert így tudunk fejlődni. A gyűlölködés elveszi az időnket, az energiánkat és olyanok leszünk mint a csecsemők. Szóval szerintem mindegy az Istenség vagy az Ige ki vagy mi csak a tanítása a lényeges.
2014. máj. 28. 17:38
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem nincs külön egy Isten meg egy Sátán... Ha létezik valamilyen felső hatalom, azon nem osztozkodik több istenség, csak egy. És annak az egynek köszönhetünk minden jót és rosszat, néha szerencsét ad, néha kitol velünk. De nagy általánosságban szrik a fejünkre.:D

Szóval ezt a Sátán figurát azért találták ki a keresztények, hogy Isten gonosz húzásait rá lehessen kenni valami másik istenségre, akit utálni lehet ezért, Isten pedig csak egy jóakaró, a légynek sem ártó dolog lesz így akit csak szeretni lehet..

2014. máj. 28. 18:53
 13/19 anonim ***** válasza:
38%

Lehetséges, de a Biblia nem ezt mondja.

Akkor miért nem veted el a Bibliát, ha szerinted nem mond igazat?

Vagy elkezdesz mazsolázgatni, hogy ez igaz, megtartandó - ez meg nem igaz, elvetendő?

De ezt hogyan döntöd el? Jó, néhány dolognál egyértelmű - de ez mind földi dolog. Az égi dolgoknál hogyan döntesz?

2014. máj. 28. 22:18
 14/19 A kérdező kommentje:
De kedves utolsó. Én elvetem. Nem hiszek az egészben, csak kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak erre a hívők. Hogy igazolják a Biblia valódiságát és igazságtartalmát? Meg hasonlók. Azt akarom, hogy jöjjön valaki és győzön meg hogy tévedek. :P
2014. máj. 29. 09:24
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
az engem is gondolkodtatott már el, hogy Isten miért akart minket teljesen hülyének/állatinak tudni, és miért sajnálta tőlünk a tudást... egyébként a Sátán neve fényhozót jelent, éppen azért, mert neki köszönhetjük a "megvilágosodást"...ha Istenen múlna még mindig pucéran járkálnánk komplett hülyén és vidáman,de minden értelem nélkül a vadonban
2014. máj. 29. 17:43
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Rosszabb a helyzet: Ádámék értelmesek voltak.

Erkölcsi érzékük nem volt, ezt kapták meg később a fától.

2014. máj. 29. 18:28
 17/19 anonim ***** válasza:
62%

" ha Istenen

múlna még mindig pucéran

járkálnánk komplett hülyén és

vidáman,de minden értelem nélkül

a vadonban "

Istenem!

Mekkora flash lenne! ;-)

Egy csomó meztelen csaj. . . .

Nagy csöcsökkel. . . . mmmm

;-) :-D

2014. máj. 30. 22:47
 18/19 A kérdező kommentje:
Utolsónak van igaza. :D
2014. máj. 30. 23:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Imádom mikor az emberek a bibliából idéznek, mintha azt maga az atya úr isten írta volna...
2014. máj. 31. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.