Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek vagy Sátánnak van igaza?

Istennek vagy Sátánnak van igaza?

Figyelt kérdés

Ha Isten olyan pallérozott erő,akkor Sátán miért tudta megbolygatni a terveit?

Sátán volt az Angyalok között a legerősebb és legbölcsebb és a többi "magas rangú" angyal is mellé állt.

Azért volt Ő bűnös mert önteltnek tartotta Istent?

Mert az embernek tudást adott?Vagy mert ezt szóvá merte tenni?Miért előzi meg Sátán neve és "Istensége" a Kereszténységet?

Kérlek a Bibliát hanyagoljuk,saját szavakkal akarok választ!

Nekem,személy szerint tetszik Sátán és amit képvisel.

Hisz,Csak kétféle állásfoglalás lehetséges: az ostoba engedelmesség vagy a lázadás.

2014. máj. 27. 23:13
1 2
 11/16 KZitus ***** válasza:
0%

nem akarom elhinni(pedig nagyon is lehetséges), hogy azt akarod hallani: Sátánnak van igaza!!!

Nézd a körűlötted lévő, és világban történő rengeteg kegyetlenséget!!

Láttál már szenvedő, kínlódó ember arcát? Vagy soha nem volt még szenvedésed? Ezt mind Sátán okozza. A nyomorékon született gyermekekről, és a sok betegségről, éhező, és ebbe belehaló gyermekekről már nem is beszélve. Sátán sokszor az "embereit" használja fel, hogy másoknak kínokat, szenvedést okozzon.

És te megkérdőjelezed uralmának a jogosságát? Ez történt Édenben. Nem elég amit több mint 6 ezer éve művel?

Itt a vallási oldalon akarod igazolni a jogosságát?

Úgye valami tévedés történt?

2014. máj. 28. 10:13
 12/16 anonim ***** válasza:
35%

Elég buta vagy, ha tetszik.

Isten és a sátán gyakorlatilag ugyanolyanok és ugyanúgy gondolkodnak. Tudod: saját képére és hasonlatosságára...

csak kicsit kisebb a hatalma.

Tehát a célja is ugyanaz: minden hatalmat saját magának!

Ehhez jelenleg részben le akarja rombolni az isten által teremtett világot - aztán pedig újjáépíteni magának, de nagyjából ugyanolyanra. Csak ott ő lenne a főnök.

Mi nem sokat nyernénk a dolgon - esetleg egy kis nyugalmat, ha végre nem harcolnának.

De ha láttad a Csillagkaput, akkor nagyjából lenne némi fogalmad arról, hogy ez mit jelentene.

2014. máj. 28. 12:46
 13/16 anonim ***** válasza:
86%

Húha :D A birkák már bégetnek!!!! :D jézus engedelmes nyájacskája ismét védi az öntelt, beképzelt, fiktív istenét XD

Kedves Kérdező, effajta kérdésekkel nem fogod felnyitni a szemüket, ezek itt csak engedelmes, szolgalelkű birkák, akik térden csúszva-mászva imádkoznak azért, hogy másvalaki irányítsa az életüket helyettük.

Persze Sátán ezzel szemben az erőt és tudást jelképezi, de Ő természetesen rossz, de vajon miért? Azért, mert néhány szerencsétlenbe ezt belenevelték! XD

Ha azt feltételezzük, hogy a biblia igaz, akkor Sátán nélkül még mindig mesztelenül túrnánk az orrunkat egy kertben, mert jehovának tetszik ez a látvány...XD

De ha már itt tartunk, minden birkának látnia kell a szerető istenét:

[link]

Felhívom mindenki figyelmét, hogy a lista adatai csak a számszerűsített tényeket vonultatja fel.

És SENKI ne merje azt mondani nekem, hogy a bibliát régen írták, azóta más a helyzet, mert ugyebár:

- Ha Isten változatlan, hogyan „bánhatja meg", amit tett (vö. 1Móz 6:6, Jón 3:10)?

- „Mert én, az Úr, meg nem változom, ti pedig, Jákóbnak fiai, nem emésztettek meg!” (Mal. 3.6 )

2014. máj. 28. 13:45
 14/16 A kérdező kommentje:

# 8-Miért buta érv?

Nem,nem lázadtam soha semmi ellen.

Persze,ez mind szép is jó de,ez elnyomás,nem a saját döntésük.A gyermekemnek én is el fogom mondani hogy ne drogozzon mert vannak következményei ezután már az ő döntése és következménye.

És azt hiszem hogy Isten és Sátán között nem a kábítószer volt a lényeg.

# 10-De miért Sátán műve ez????????

És igen,a Biblia nélkül akarom hogy elmagyarázzátok,már erről is írtam.

Mi volt 6000ezer éve?

# 12-Meglehet,de akkor miért Sátán a "rossz"

# 13-Ebben is lehet valami..A Bibliáról már több oldalt is láttam ahol megcáfolják azt.

2014. máj. 28. 14:08
 15/16 anonim ***** válasza:
61%

"akkor miért Sátán a "rossz"

Mert nem ő írta a Bibliát!

2014. máj. 28. 22:45
 16/16 A kérdező kommentje:
Azért rossz mert nem Ő írta a Bibliát?!
2014. máj. 29. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!