Megbocsájtja nekem ezt Isten?
Hatalmas próbát kaptam Istentől, 3 hónapnyi szenvedés, reménytelenség után úgy döntöttem, hogy inkább megölöm magam mert a szívem szakad már meg a fájdalomtól.
Kórházba vittek, nem sikerült. Megtagadtam Istent, hogy átvert engem, nem szeret.
Megbántam amit tettem. Még ugyanaz a probléma van, de haragszom magamra, hogy Isten helyett akartam rendelkezni az életem felett. Bűntudatom van, mintha anyámmal vesztem volna össze:/
Velem lesz még Isten valaha, vagy nem bocsájtja meg az ilyet aki öngyilkos akar lenni?
23/L
Biztos, hogy megbocsát, hisz teremtménye vagy, ahogy megbocsátott Jónásnak is.
CSAKHOGY: megbocsátani csak azt tudja, amit vele szemben vétettél. Amit emberekkel szemben, azt csak akkor tudja megbocsátani, ha már az illetõ bocsnatát megkaptad. Biztos, hogy fájdalmat okoztál azoknak, akik szeretnek, elõször õket kell kiengesztelned. :)
Tervei vannak Veled, feledatod van. Biztos, hogy megbocsát, de ha igazán méltó akarsz lenni a megbocsátásra, el kell végezned a feledatodat. Azt amiért teremtve lettél.
Hogy az mi, azt nem tudom megmondani, ahogy azt sem, hogyan tedd túl magad a megpróbáltatáson, mert nem írtad, hogy sérüles, betegség, hozzátartozó, vagy csak gombház ...
Lehet, hogy feleslegesen törnéd most a fejed azon, hogy mi is a feladatod, miért, mire lettél teremtve, de biztos, hogy 70, 80, 90 év múlva már fogod gyanítani. :)
Azért addig is ( nem én találtam ki, Õ mondta - áldott Õ - Mózes mesterünk száján keresztül:
"nem megfoghatatlan számodra, és nincs távol tõled. Nem a mennyben van, hogy azt kellene mondanod: Ki megy fel a mennybe, hogy lehozza és hirdesse azt nekünk, hogy teljesíthessük? Nem is a tengeren túl van, hogy azt kellene mondanod: Kicsoda kel át a tengeren, hogy elhozza és hirdesse azt nekünk, hogy teljesíthessük? Sõt inkább nagyon közel van hozzád az ige, a szádban és a szívedben van, teljesítsd hát azt! Lásd, eléd adtam ma az életet és a jót, de a halált és a rosszat is. Ezért parancsolom ma neked, hogy szeresd Istenedet, az URat, járj az õ útjain, " ( 5Móz. 30:11 - 16 ) ... "Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!" ( 30:19 )
Ja, hogy el ne feledjem: hagyományaink szerint odaát nem azt fogják kérdezni, hogy mennyit imaádkoztál, hanem, hogy mit tettél-vettél életedben, mit EMELTÉL FEL?
Fel a fejjel! Sok sikert, bisz hündertundzwancig! :)
Kedves kédezö
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz próbán mégy keresztül. Csak gyorsan át akartam futni az új kérdéseket, de muszály gyorsan felelnem, különben bántana a lelkiismeretem :)
Kedves kérdezö, elöször is:
Isten téged NEM próbál. Tudod az élet sok nehézséget gördít az emberek elé, néha összejön belöle túlságosan is sok, aztán sokszor az emberek bizony összeroppannak.
Nem tudom mit éltél át, de hidd el, hogy a Biblia Istene Jehova, ha Öt kéred hogy segítsen meg, megerösít, és soha nem hagy el, ha te el nem hagyod Öt.
Az Édeni lázadástól fogva megengedte számunkra hosszú, évezredekig tartó idöszak alatt, hogy az emberi társadalom tegye amit akar, mivel az Édenben kétségbe lett vonva, hogy csak az a jó nekünk, amit Ö akar.
Sajnos látjuk a következményeket, az emberi "bölcsességnek". A sok jaj, baj, halál, betegség, igazságtalanság, reménytelenség..... ezt akarta az ellenség Sátán. Ezt nem akarta Jehova Isten, hogy megtudjuk, börünkön tapasztaljuk, a roszat tudni
...kedves kérdezö, Isten megbocsájt. Ne éld kérlek az életedet önsanyargatásban, nincs annak értelme. Hidd el jönnek szép napok, még ha hihetetlennek tünik is most számodra
A jövö pedig szerencsére nagyon szép. Az idö lejár amit Jehova megszabott, amíg az ember és a Sátán uralkodik, végéhez jár. Nem hiába tanított meg minket a Fia Jézus Krisztus imátkozni, hogy "Jöjjön el a te országod, és legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy itt a FÖldön is" Máté 6:10
A Biblia leírja, hogy Isten akarata az, hogy minden ember megmeneküljön. Nem sokára bekövetkeznek ezek a jövendölések, ha van Bibliád, kérlek vedd a kezedbe, keresd ki ezeket a verseket és gondolkodj el rajta
Jelenések 11:18 =Ezsaiás 35:1-8 =Ézsaiás 65:21,22
Ézsaiás 11:6,7 Jób 33:25 Jelenések 21:4
Katy
Szerintem részéről a dolog már rég el lett rendezve Jézus által.
A mélypontodra pedig, ha jó idő múlva visszanézel, ez fog látszani.:
köszönöm mindenkinek!
ma némi remény csillant fel, hogy jobra fordul az életem..:)
Magad miatt élj, a lehető legtöbbet hozd ki ebből a rövid életből, ami jelenlegi tudásunk szerint egyszer véget ér, és halálunk után nem lesz semmi. Ne légy olyan hül*e, hogy eldobod! Mindig is lesznek jó és rossz dolgok (mindkettő az élet része), kinek több, kinek kevesebb, de ezt is mindenki maga dönti el mi számít egyiknek, másiknak. Fogadd el, lépj túl a rossz dolgokon, vagy emlékezz rájuk hogy még erősebb légy. A jó dolgokat pedig sose felejtsd!
Ráadásul ne isten döntsön az életed felett, akár hiszel benne vagy sem, nem ítélhet meg minket senki, hogyan éltünk, ha azt a lehető legjobban tettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!