Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék kilépni a katolikus...

Szeretnék kilépni a katolikus egyházból. Hiszek Istenben, tisztelem is, de nem akarok semmilyen egyházhoz tarozni. Lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Ha nem tartozom sehová de imádkozok és hiszek Istenben ugyanúgy fog "szeretni" Isten mint azt aki katolikus vagy református vagy más vallású?
2014. máj. 26. 18:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

" nem akarok hozzájuk tartozni,de más valláshoz sem, attól én még hihetek Istenben."

Attól még lehetsz fradi dukker, hogy sosem nézel futtbalt, csakhogy ez esetben a fradi dukkerséged mitől az ami nem az?!

2014. máj. 27. 19:01
 12/23 Pendulum92 ***** válasza:

Kedves előző,

ezt úgy érted, hogy csak az hihet valami Istenben, aki az azt valló egyházba is tartozik?

2014. máj. 27. 19:37
 13/23 anonim ***** válasza:
Evangélikus vagyok,de nem járok templomba,és sok ismerősöm van ugyanígy vele.Ha hiszel őszintén és imádkozol az ugyanolyan,Isten ugyanúgy fog szeretni.
2014. máj. 31. 11:40
 14/23 anonim ***** válasza:
A te életed... a te döntésed... soha ne légy mások (idomított) balekja! Vállald fel önmagad, egyebet nem tehetsz.
2014. aug. 19. 12:52
 15/23 anonim ***** válasza:
igen Isten ugyanugy fog szeretni
2014. aug. 28. 09:50
 16/23 anonim ***** válasza:
Szeretett ,,nagy paráznás'' az a helyzet,hogy a te egyházad lehet még olyan sincs mint a Katolikus,mert a szekták veszélyesebbek 10x a hagyományos egyházaknál.Kedves kérdező nekem csak annyi a válaszom,hogy:,,Eclesia nulla salus''
2016. márc. 1. 20:29
 17/23 A kérdező kommentje:
ves utolsó! én nem mondtam, ill. írtam, hogy egy másik egyházhoz akarok tartozni - ez eszembe se jutott. ..és azt meg hülyeségnek tartom, hogy az "egyházon kívül nincs üdvösség". Lehet, hogy aki soha nem volt semmilyen egyház tagja százszor jobb ember mint aki minden vasárnap a templomba borul térdre és képmutató. Lehet, aki nem jár templomba, de jó ember hamarébb a mennybe jut mint aki bigott katolikus. ..... Három évig dolgoztam katolikusoknál /volt szerencsém a papokhoz és az apácákohoz is/, és totál kiábrándultam a katolikus egyházból. Az egész katolikus vallás egy nagy színház - finoman szólva.
2016. márc. 14. 19:55
 18/23 anonim ***** válasza:
na jól van nyuszika, kiléptél már?? elég régi a kérdés. Egy hosszúlépés és kint vagy. Az ítélkezésedre, bigottozásodra meg a kutya sem kíváncsi. Isten veled!
2016. márc. 14. 21:36
 19/23 A kérdező kommentje:

Utolsó: ha nem vagy kíváncsi a véleményemre, akkor ne olvasd! Nem arról szól a Gyakori kérdések, hogy itt mindenki leírja a véleményét? Külonben sem fejtettem ki teljesen hogy mi a bajom a katolikusokkal, de most csakazért is nagyjából megteszem:

- a keresztes háborúk - Isten nevében gyilkolás

-aki nincs velünk, az ellenünk van megközelítés

- az inkvizíciós perek -szerintem senkinek nincs jogában bántani a másik embert, és nem akarok egy olyan egyházhoz tartozni aki embereket kínzott halálra.

- ha jól tudom Jézus azt hirdette: ne halmozzuk fel a földijavakat, és osszuk meg mindneünket a szegényekkel /nem ezekkel a szavakkal, de ez a lényeg/

- sehol nincs az megírva, hogy emeljünk templomokat, hiszen Jézus mondta: "...Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz." -de ez valahogy kimaradt a bibliából.

Lehet, ha más vallásnak is ekkora hatalma lenne, az se lenne különb, de mindnekinek a magánügye, hogy hova tartozik és hogy jár-e templomba. Ismétlem, csak a sját véleményemet írtam le, nem kötelező elolvasni és tiszteletben tartani. Mindneki máshol találja meg a lelki békéjét. VAn aki a templomokban, van aki otthon csendesen imátkozva elalvás előtt, van aki kint a természetben.

2016. márc. 23. 08:21
 20/23 anonim ***** válasza:

hát, persze, csak éppen nem a lelki béke megtalálásáról szól az, amit írsz, hanem kattogásról, rágalmazásról, hőbörgésről, gyűlölködésről - és egy divatjelenség után kutyagolásról: nevezetesen arról van szó, hogy ma a katolikusokból akarnak bűnbakot csinálni, te meg lihegve beállsz a sorba, ahelyett, hogy csendben imádkoznál a belső szobádban (ez ugye lemarad, de olyan jól hangzik)

- miért nem tudsz békében lenni? miért kell a katolikusokat gyűlölni? ha a jóval foglalkoznál (rengeteg jó volt és van a katolikus egyházban is), hamarabb eljutnál a lelki békéhez. De ezeket elmondják a templomokban- ha te nem akarsz ott lenni és hallani akkor magadnak kell(ene) megérezned, mi a jó, mi közelít Istenhez. Nem pedig a gyakorin érdeklődni, és begyűjteni az egyházak ellen kárrogókat, ebből semmi jó nem lesz.

Akiknek fontos a szakrális szertartás, nem történelmi tényeken rágódnak, hanem jelenidőben vesznek részt a szertartáson, ahol Jézus Krisztussal vannak az oltár előtt. Semmi köze ennek ahhoz, hogy milyen bűnöket követnek el egyesek az egyházak nevében- ez magasabb ontológiai szinten van és JELENBEN, jelen időben. Nem érdekes a történelem, sőt semmi sem ér fel ahhoz, hogy Istennel együtt van a szakrális szertartásban. Szent idő, szent tér- ez kiemeli az embert a hétköznapi és történeti időből. Évezredek óta ez a szakrális szertartás és mindig ez is lesz - ez a lényege. Sok embernek fontos, van akinek ez nem fontos, nem kell bántani senkit, ez szívügy, magánügy.

Ha te egyedül elmélyedve tudsz jobban közelíteni Istenhez, akkor az a jó út neked. De ne akard másoknak megmondani, hogy nekik mi a jó, mert mindenkinek magának kell megtalálnia, hogy közeledik Istenhez.

Közeledjetek az Istenhez, és Ő közeledni fog hozzátok (Jak 4,8).

* * * * * *

A főkérdésedre: Isten szeret, ha te is szereted és szereted az embereket, az érző lényeket és nem mazsolázol bennük, válogatsz, hanem minden előítélet, kirekesztés, feltétel nélkül szeretsz.

Mert az Isten szeretet. ὅτι ὁ θεὸς ἀγάπη ἐστίν.

* * * *

Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől való és ismeri Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert az Isten szeretet. (1Jn4,7-8)

* * * * * * * * * * * * * * * *

2016. márc. 23. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!