Szeretnék kilépni a katolikus egyházból. Hiszek Istenben, tisztelem is, de nem akarok semmilyen egyházhoz tarozni. Lehetséges ez?
" nem akarok hozzájuk tartozni,de más valláshoz sem, attól én még hihetek Istenben."
Attól még lehetsz fradi dukker, hogy sosem nézel futtbalt, csakhogy ez esetben a fradi dukkerséged mitől az ami nem az?!
Kedves előző,
ezt úgy érted, hogy csak az hihet valami Istenben, aki az azt valló egyházba is tartozik?
Utolsó: ha nem vagy kíváncsi a véleményemre, akkor ne olvasd! Nem arról szól a Gyakori kérdések, hogy itt mindenki leírja a véleményét? Külonben sem fejtettem ki teljesen hogy mi a bajom a katolikusokkal, de most csakazért is nagyjából megteszem:
- a keresztes háborúk - Isten nevében gyilkolás
-aki nincs velünk, az ellenünk van megközelítés
- az inkvizíciós perek -szerintem senkinek nincs jogában bántani a másik embert, és nem akarok egy olyan egyházhoz tartozni aki embereket kínzott halálra.
- ha jól tudom Jézus azt hirdette: ne halmozzuk fel a földijavakat, és osszuk meg mindneünket a szegényekkel /nem ezekkel a szavakkal, de ez a lényeg/
- sehol nincs az megírva, hogy emeljünk templomokat, hiszen Jézus mondta: "...Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz." -de ez valahogy kimaradt a bibliából.
Lehet, ha más vallásnak is ekkora hatalma lenne, az se lenne különb, de mindnekinek a magánügye, hogy hova tartozik és hogy jár-e templomba. Ismétlem, csak a sját véleményemet írtam le, nem kötelező elolvasni és tiszteletben tartani. Mindneki máshol találja meg a lelki békéjét. VAn aki a templomokban, van aki otthon csendesen imátkozva elalvás előtt, van aki kint a természetben.
hát, persze, csak éppen nem a lelki béke megtalálásáról szól az, amit írsz, hanem kattogásról, rágalmazásról, hőbörgésről, gyűlölködésről - és egy divatjelenség után kutyagolásról: nevezetesen arról van szó, hogy ma a katolikusokból akarnak bűnbakot csinálni, te meg lihegve beállsz a sorba, ahelyett, hogy csendben imádkoznál a belső szobádban (ez ugye lemarad, de olyan jól hangzik)
- miért nem tudsz békében lenni? miért kell a katolikusokat gyűlölni? ha a jóval foglalkoznál (rengeteg jó volt és van a katolikus egyházban is), hamarabb eljutnál a lelki békéhez. De ezeket elmondják a templomokban- ha te nem akarsz ott lenni és hallani akkor magadnak kell(ene) megérezned, mi a jó, mi közelít Istenhez. Nem pedig a gyakorin érdeklődni, és begyűjteni az egyházak ellen kárrogókat, ebből semmi jó nem lesz.
Akiknek fontos a szakrális szertartás, nem történelmi tényeken rágódnak, hanem jelenidőben vesznek részt a szertartáson, ahol Jézus Krisztussal vannak az oltár előtt. Semmi köze ennek ahhoz, hogy milyen bűnöket követnek el egyesek az egyházak nevében- ez magasabb ontológiai szinten van és JELENBEN, jelen időben. Nem érdekes a történelem, sőt semmi sem ér fel ahhoz, hogy Istennel együtt van a szakrális szertartásban. Szent idő, szent tér- ez kiemeli az embert a hétköznapi és történeti időből. Évezredek óta ez a szakrális szertartás és mindig ez is lesz - ez a lényege. Sok embernek fontos, van akinek ez nem fontos, nem kell bántani senkit, ez szívügy, magánügy.
Ha te egyedül elmélyedve tudsz jobban közelíteni Istenhez, akkor az a jó út neked. De ne akard másoknak megmondani, hogy nekik mi a jó, mert mindenkinek magának kell megtalálnia, hogy közeledik Istenhez.
Közeledjetek az Istenhez, és Ő közeledni fog hozzátok (Jak 4,8).
* * * * * *
A főkérdésedre: Isten szeret, ha te is szereted és szereted az embereket, az érző lényeket és nem mazsolázol bennük, válogatsz, hanem minden előítélet, kirekesztés, feltétel nélkül szeretsz.
Mert az Isten szeretet. ὅτι ὁ θεὸς ἀγάπη ἐστίν.
* * * *
Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől való és ismeri Istent. Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert az Isten szeretet. (1Jn4,7-8)
* * * * * * * * * * * * * * * *
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!