Mindenkinek van egy jó és egy rossz angyala?
Kedves Kérdező!
Az a szellemi lény, akivel kapcsolatba tudnál lépni, nem Isten angyala, feltehetőleg még csak nem is egy gonosz angyal, hanem inkább csak egy nyavalyás csaló démon. A Biblia szerint egyetlen közvetítő van Isten és az emberek között, Jézus Krisztus. Isten angyalai nem kommunikálnak az emberekkel, csak akkor, ha annak kifejezett célja van és határozottan Isten akarata, az emberek kezdeményezésére nem reagálnak. A gonosz angyalok nem ereszkednek le addig, hogy emberekkel tárgyaljanak, legfeljebb akkor, ha nagy tekintélyű emberről van szó, akin keresztül sok ember életét lehet megrontani. Ehelyett alacsonyabb rangú gonosz szellemeket bíznak meg az emberek megtévesztésére, akik azt mondják az embernek, amit az hallani akar. Ha akarnak, Isten angyalaiként mutatkoznak be, ha akarnak Szűzanyaként, vagy bármilyen más alakban, amiben az ember látni szeretné őket.
Nyomatékosan felhívom a figyelmedet, hogy a Biblia tanításai szerint minden olyan kapcsolatfelvétel, ami Istent megkerüli, kimeríti a bálványimádás fogalmát, a hamis istenek tiszteletét, azaz az okkultizmus bűnét jelenti, amire három vagy négy generációt sújtó átok lett kimondva.
"Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek." (2Móz 20,2-5)
A Biblia-i idézet még csak igaz, de amit a válaszoló gondol, az teljesen légből kapott.
"Az a szellemi lény, akivel kapcsolatba tudnál lépni, nem Isten angyala, feltehetőleg még csak nem is egy gonosz angyal, hanem inkább csak egy nyavalyás csaló démon."
Szavaid szerint a démon nem bukott angyal, akkor szerinted a démonok hogyan kerültek a létbe és milyen természetűek?
"A gonosz angyalok nem ereszkednek le addig, hogy emberekkel tárgyaljanak, legfeljebb akkor, ha nagy tekintélyű emberről van szó, akin keresztül sok ember életét lehet megrontani. Ehelyett alacsonyabb rangú gonosz szellemeket bíznak meg az emberek megtévesztésére, akik azt mondják az embernek, amit az hallani akar. Ha akarnak, Isten angyalaiként mutatkoznak be, ha akarnak Szűzanyaként, vagy bármilyen más alakban, amiben az ember látni szeretné őket."
Ezeket úgy állítod be, mint ha biztos információd lenne minderről úgy, mint egy bennfentesnek, de remélem nem vagy az. A Biblia ilyet nem tartalmaz, amit állítasz.
"Nyomatékosan felhívom a figyelmedet, hogy a Biblia tanításai szerint minden olyan kapcsolatfelvétel, ami Istent megkerüli, kimeríti a bálványimádás fogalmát, a hamis istenek tiszteletét, azaz az okkultizmus bűnét jelenti, amire három vagy négy generációt sújtó átok lett kimondva"
Ha Isten úgy határoz, hogy az emberek védelmére angyalokat rendel, ez az Ő szuverén joga. A keresztények hiszik, hogy Isten annyira szereti az embert, hogy mellé angyalokat rendel, mert Isten előbb szerette az embert, mint viszont az ember az Istent. Sőt Isten ember-szeretete olyan erős, hogy Egyszülött Fiát küldi közénk az ember megváltása érdekében.
Kérdem én: Te kiért halnál meg? Szüleidért meghalnál? Testvéredért meghalnál? Házastársadért (élettársadért) meghalnál? Egyáltalán vállalnád-e a halált önmagadért?
Ne ide írd meg a választ, hanem magadnak válaszolj őszintén, csak nem fogsz magadnak hazudni!
Nagyon kevés olyan ember van, aki másért meghalna, ez tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!