az hogy Isten, az nem nev...csupan egy cim, mint a Mindenhato vagy a Teremto. a heberben minden nevnek van egy jelentese. a Jehova nev paratlan mert amit jelent az senkire sem illik, azt jelenti "eloidezi hogy legyen" illetve "azza valok amive valni akarok", vagyis Isten barmit kepes megvalositani. ahogy minden embernek van neve ugy neki is van szemelyneve, ami a bibliaban csak a heber iratokban , mozestol malakiasig, 7326xfordul elo, es meg tobb mint 200x a gorog iratokban, matetol a jelenesekig. ezek szerint tenyleg vab jelentosege, ha a sajat Szavaban ennyiszer iratta le
2009. dec. 30. 21:11
12/33 anonim válasza:
Nekem Isten az egyszerűen Isten,nálam ez a neve..
és az,hogy minden embernek van neve,vajon Isten egy ember?
Tudtommal nincs másik neve..
Nekem amúgy a Jehováról csak a tanúi jutnak az eszembe. :D
Meg olyan vicces az,hogy Jehova! :D
Mindíg szegény nagyanyám jut az eszembe,neki volt az a káromkodása,hogy bssza meg a Jehova! XD
2009. dec. 30. 21:26
13/33 anonim válasza:
ha te azt tudnad hogy kirol beszelsz, az eg es a fold megformalojarol, az elet forrasarol...egy ember sem engedhet meg maganak ilyen tiszteletlenseget vele szemben!
2009. dec. 30. 21:29
14/33 anonim válasza:
elnézést,nem akartalak megbántani,minden Jehovástól elnézést kérek,de az én igazi jó istenemet nem Jehovának hívják...
és mint mondtam nagyanyám káromkodott ilyet,előtte nem is hallottam róla,tehát én azt hittem nem istenség a Jehova..
mégegyszer bocsika!
2009. dec. 30. 21:38
15/33 anonim válasza:
nem engem bantasz meg, annal sokkal tobbrol van szo. de talan azert is nem fogadjak el az emberek azt a tenyt, hogy Isten neve Jehova mert nem tarjak fel nekik. ha van karoli forditasu bibliad, akkor talan meg lehetne keresni benne a zsoltarok 83:19et, ahol ir egy nevrol, sot , meg is nevezi azt
2009. dec. 30. 21:40
16/33 anonim válasza:
Sajnos nincs bibliám,nagyanyámnál van,de elég furán hangzik,hogy az isten megnevezi magát,mert a név ugye a megkülönböztetés végett van,Isten viszont csak egy van,így nem kell más istenektől megkülönböztetni,tehát felesleges lenne,hogy nevet adjon magának..vagy ki adta neki a nevet?Mert ha magunkból indulunk ki,anyáék adták a nevünket,Istennek ki adta?Mert ugye ő örök..és amíg nem volt az ember,lett volna értelme,hogy neve legyen?
Főleg földi neve?Ugyan ki szólította volna?
2009. dec. 30. 21:49
17/33 anonim válasza:
Nem, a katolikus egyházon belül a különböző rítusoknak nem eltérő a Bibliája. Itt csupán az eltérő személyek fordítása miatti eltérő nyelvezet lehet más (vala- volt stb.)
2009. dec. 30. 21:52
18/33 anonim válasza:
Isten neve nem volt, és soha nem is lesz Jehova
ez a tanúk hamis istenképének elnevezése
2009. dec. 30. 21:54
19/33 anonim válasza:
nagyon jol gondolod hogy a nev a megkulonboztetesre szolgal, es mint irtam a heberben jelentese ven, elarul valamit a viselojerol. a zsoltarok 83:19ben ez all, a karoli forditasban is "hogy megtudjak az emberek, hogy te akinek neve Jehova, egymagad vagy a Legfelsegesebb az egesz fold felett". a vers egy nevrol beszel. miert? a mikeas 4:5 megadja a valaszt "mert minden nep a maga istenenek neveben jar, mi pedig Jehovanak, a mi Istenunknek neveben jarunk idotlen idokig". amint mar emlitetted egy igaz Isten van, de ha van igaz Isten, akkor van hamis is. mar az okortol kezdve az emberek hamis isteneket kezdtek imadni, a Biblia pedig meg Satant is e vilagrendszer istenenek nevezi. ezert fontos hasznalni Isten nevet. ha szeretnek valakit megszolitani egy tomegben egy altalanos jelzovel, akkor nem fog reagalni, csak ha a neven szolitjuk, igy kulonboztetjuk meg ot. ezenkivul a neve garancia arra hogy megvalositja a folddel es az emberekkel kapcsolatos szandekat. ha O tobb mint 7000x iratta le a Bibliaban akkor valoszinu hogy szeretne is ha hasznalnak, es nem csak egyszeruen egy cimmel illetnek ot. egy emberrel szerintem nem tudunk baratok lenni ha nem ismerjuk meg a nevet sem, vagy milyen erzes lenne neki, ha sosem hasznalnank a nevet? Isten kepmasara vagyunk megtermtve, ezert vannak erzelmeink, ami nekunk rosszulesik, az talan neki is...
2009. dec. 30. 21:59
20/33 anonim válasza:
nos tehát akkor maguk a Tanúk miért is nem használják mostanában az itt feltett kérdéseikben a Jehova nevet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!