Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az első emberpár miért felnőtt...

Az első emberpár miért felnőtt volt?

Figyelt kérdés
Volt Istennek valami célja ezzel?

2014. máj. 22. 20:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%
Igazad van, ahogyan mondtam is. De azt sem mondja, hogy felnőttek lettek volna egyből, ez csupán feltételezés, és nincs is jobban megalapozva, mint a másik verzió. Úgy gondolom, nincs annyi tényanyag erről a Bibliában, hogy ezt a kérdést a mi szintünkön tisztázni lehetne, meg kell várnunk a színről színre való látás idejét. Azért írtam le a gondolataimat erről, mert sokan evidenciának veszik, hogy Ádám és Éva felnőtt embernek lett teremtve. De azt is meg lehetne kérdezni, hogy miért gondolják az emberek, hogy Ádám és Éva felnőttnek lett teremtve, noha a Biblia nem tartalmaz erre vonatkozó utalást, legalábbis én nem tudok ilyenről.
2014. máj. 23. 15:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Asperrimus: nagyon érdekes amiket írtál. Én is úgy képzelem hogy Isten pici gyereknek teremtette Ádámot és Évát (vagy növesztette őket valahogy :)). De arra nem gondoltam hogy Ádám már felnőtt lehetett és Éva akkor még csak gyerek volt. Viszont amit írsz az elég logikus. És mi a véleményed a köldökről? :) Volt nekik?
2014. máj. 23. 22:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Abban az esetben, ha volt valamiféle "inkubátor", akkor igen, különben csak akkor, ha Isten szándékosan készített nekik. Egyébként, ha már itt tartunk, sem a kutyáknak, sem a macskáknak, sem a többi háziállatnak, vagy az általam ismert bármiféle állatnak nincs köldöke úgy, ahogyan az embernek van. Az ember köldöke bemélyedés, esetleg kidudorodás, de teljes életében határozott formája van, míg az állatoknál csak nyomokban fedezhető fel, hogy hol volt. Éppen ebből azt feltételezem, hogy az ember köldöke szándékosan lett olyannak kialakítva, amilyen. A köldökzsinór átvágása és a köldökcsont leszáradása után maradhatna a helye alig látható forradás, de nem az.

De ez is csupán vélemény, nem kinyilatkoztatás, ahogyan a korábbiak is. A vélemény pedig csupán támasz lehet a valódi tények rendszerezésében, de soha nem válik belőle tény, amíg csak logikai levezetés támasztja alá, ezért a tényekhez kell igazítani és fenntartani a további alakíthatóság lehetőségét. Ellenkező esetben beleesne a kereszténység az evolucionisták által halmozottan elkövetett bakiba, hogy felépítenek egy légvárat, aminek nincs alapja.

2014. máj. 24. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!