Miért utálják a Harry Pottert a vallásosok annyira? Az csak egy film, nem?
Vallásos vagyok, mégpedig katolikus, és semmi bajom sincs Harry Potterrel. Az első néhány könyvet élveztem, egészen addig, amíg el nem komorult. Ezen kívül még az utolsó tetszett.
Ellenben van egy wicca ismerősöm, aki ki nem állhatja.
akkor a művészet is sátán műve?Amikor szinte kivarázsolod a kőből a benne lakó szobrot?
Vannak szép varázslatos dolgok,maga a szó is pozitív értelemben használatos,hogy varázslatos,akkor ez mind sátáni?a varázslatos szépség is sátáni?a varázslat tényleg benne van a népmesékben is,akkor ott miért nincs patália?nem is volt soha!Csak ti valamiért féltek a megmagyarázhatatlan dolgoktól,mert nem írja a biblia!
Amúgy amikor Mózes kettéválasztotta a tengert isten segítségével,szerintetek mégis mit csinált?Ugyanúgy varázslatokra épül a biblia is!Csak nem tudjátok megkülömböztetni a jót meg a rosszat!Ha Mózes nem varázsolja ketté a tengert,sok ember meghal,ma a természetgyógyászok nem kérik isten energiáját,és nem segítenek a betegeknek meggyógyulni,akkor is sok ember meghal!Hol a különbség??Mind ketten istent kérik segítségül,mind a ketten a jó ügy érdekében!
Szerintem félreértelmezték a bibliát,vagy rosszul írták!Aki a spiritizmust rosszra használja,vagy tudatlanul rosszul használja,rossz célokra,azzal van a probléma,nem azzal,aki istent kéri,és istentől kapja az energiát!
Kérdező, nagyon általánosítasz. Lefogadom, hogy a legtöbb vallásosnak az égvilágon semmi baja a Harry Potterrel, csak azoknak, akik nem látnak tovább a saját orruknál, mint például az előttem szóló. De nem ők vannak sokan, csak az ő hangjukat hallod, mert az értelmesebbjének semmi baja az ilyen dolgokkal, ezért ők nem kiáltoznak ellene.
Egy katolikus
Csatlakoznék az "egy katolikus"hoz. Eleinte én közönyös voltam, hallottam,hogy az Egyház elítéli. Aztán a könyvtárban kerestem egy könyvet és megláttam. Gondoltam, elolvasom, mert a gyerekek is állandóan erről beszéltek az iskolában. Nekem nagyon tetszett, s abban az esetben árt csak egy embernek, ha nincs szilárd hitalapja, s nem tudja megkülönböztetni a valóságot a képzelet szüleményétől. Ezért nem jó ötlet, hogy gyerekeknek készült, mert képzeletviláguk gazdag, de nem tudják a határt képzelet és valóság között.
Viszont előnye, hogy több gyerek kezdett el könyvet olvasni!
Egy másik katolikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!