Sátán a nemes lázadó?
Elnézést a butának tűnő kérdésért, de mostanában mindig ilyen vallási dolgokon gondolkozom. Fel lehet úgy fogni hogy ő csak egy lázadó aki nem akart behódolni a hatalomnak? Isten mindenkitől, beleértve az embereket és Sátánt is, megköveteli az engedelmességet. Ezért cserébe boldogságot és biztonságot ad. Persze szabad akaratot ad, tehát dönthetünk másképp, de annak viselni kell a következményeit. Szóval igazából mégse dönthetünk. (Tehát úgy kell elképzelni, mint amikor valaki cinikusan azt mondja hogy "azt csinálsz amit akarsz", de igazából balhé van ha mégis azt csinálod. :D) Csak arra akarok kilyukadni, hogy filozófiai értelemben aki Istent követi az sosem lehet szabad teljesen, nem? Lehet e úgy értelmezni a Bibliát hogy Sátán az emberiség felszabadítója? Aki úgy gondolja hogy jobb ez a nyomorult élet, mint hogy szolgák legyünk.
A kérdéssel nem kívánom senkinek sem sérteni a világnézetét.
A Sátán neve is arra utal, amit mondtam. Héberül "vádlót" jelent, a Sátán az, aki vádolja az embert Isten előtt. A Sátán az embert gyűlöli, be akarja bizonyítani, hogy az ember arra a szerepre, amire Isten szánta.
Hogy az Isten-Sátán ellentétpár nem helyes arra a Jelenések könyve is utal, hiszen nem az Atyaisten, hanem a bűntelen Emberfia, Jézus Krisztus győzi le a Sátánt. A Sátán ellentét párja sokkal inkább Jézus.
*alkalmatlan "arra a szerepre, amire szánta"
bocs, egy szó kimaradt
Kedves kérdezö!
A kérdésedböl arra következtetek,hogy nincs gyermeked.Nekem vannak,söt már unokám is van.Ezért tudom neked tapasztalatból elmondani,hogy ha szereted a gyermekeidet,akkor nem akarsz nekik rosszat.Mivel te már átmentél jó pár próbán mire gyereked lesz,így már tudod,hogy minek mi lesz a következménye.Ezért bizonyos dolgokat tiltani fogsz neki,nem azért,hogy ne legyen szabad,hanem azért,mert te tapasztalatból tudod,hogy mi fog kárt okozni neki.Ìgy van velünk az Isten.Tudja,hogy minek lesznek negatív és minek pozitív következményei.Ö tudja,hogy mitöl lehetünk boldogok,hiszen ö teremtett bennünket,s még a hajunk szálának mennyiségét is tudja.Ezért akar nekünk boldogságot adni .Sátán viszont hazugságokkal,féligazságokkal próbál félrevezetni,és magához láncolni bennünket.Azért,hogy vele együtt elvesszünk.
Isten nem vár el tölünk olyat,ami kárunkra van,Sátán pedig csak olyat vár el,ami mindenkinek kárára van.
Sátánisták saját bevallása szerint ha megjelenik nekik,akkor hozza magával a világ összes fájdalmát és gonoszságát.Ilyen "kellemes" a jelenléte.Míg akik visszatértek a klinikai halálból,óriási szeretetröl,békességröl számoltak be.
El lehet dönteni,hogy ki ad szabadságot és ki rabságot.
14:34,
És, mond, csak kíváncsiságból: ha elégedetlen voltál az unokáiddal és gyerekeiddel, akkor szörnyű vízbefojtás által kiirtottad őket, a nagy szeretetedben? Kivéve egy-két gyereket, unokát, akit méltónak találtál? Mert Isten ezt tette az özönvízzel, nem kímélve az akkor született, vélhetően eléggé ártatlan gyereket sem a vízbefulladástól.
Aztán amennyiben az unokád rossz volt, akkor egy idő után adtál neki örök életet, és végül máglyán megégeted az idők végezetéig, amiből sohasem tanulhat semmit, hiszen nincs megbocsátás és visszaút? Mert Isten ezt teszi mindenkivel, aki neki nem tetszik (holott lehet, hogy az azonkívül, hogy nem imádja Őt, más bűnt nem követ el... Pl én, akinek az összes bűne a vallás nélküli, és erősen parázna életvitel (lévén nem házasodtam össze a barátnőmmel, maholnap hét éve) - de a Biblia szerint az idők végezetéig várhat rám ezért a kínzás.
Szeretetből, természetesen.
Na látod,nem Isten büntet,hanem te bünteted magad.Tudod,hogy helytelen amit teszel,mégsem változtatsz rajta.Olyan nagy dolog lenne összeházasodni??Ki nek jobb ha bünben él?Egy nö számára megaláztatás,kiszolgáltatottság,és ha lesz egy gyerek,annak is hasonló.Nem normálisabb egy törvényes kapcsolatban élni ,és normális családot alapítani??Nem,mert ahogy a Biblia is írja,az emberek kemény szívüek lesznek az utolsó idökben.Inkább a gyönyört kedvelik mint Istent.
A zsidóságot,a választott népet pont attól akarta megkímélni Isten,hogy tisztátalanná váljanak.Meg lehet nézni,hogy hova jutott a világ erkölcse.Már mindenki meleg,vagy biszex ,nincsenek normális kapcsolatok,nincsenek érzelmek,korrupció,gonoszság,gyilkosság.A világ minden téren csödbe jutott.Talán neked tetszik ez az élet,én szeretnék egy normális,minden büntöl és rossztól mentes világban élni.De akinek ez is megfelel,annak sok boldogságot hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!