Bunkóság egyik keresztény ismerősönek megmodani, hogy hagyjon békén ne járjon hozzánk és ne keressen?
(1Korintusz 4:7) 7 Mert ki tesz téged mástól különbözővé? Igen, mid van, amit nem kaptál? Ha meg úgy kaptad, miért dicsekszel, mintha nem kaptad volna?
(Galácia 6:14) 14 Soha ne történjen meg, hogy dicsekszem, hacsak nem Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak a kínoszlopával, aki által a világ oszlopra feszíttetett nekem, én pedig a világnak.
(1Korintusz 4:8) 8 Szóval ti már beteltetek! Szóval már gazdagok vagytok! . . .
A keresztény inkább fejlesztik magukban az alázatosságot, amely tulajdonságban örömét leli Jehova (Zsoltárok 138:6; Lukács 22:25–27).
(Jelenések 3:17) 17 Mivel azt mondod: ‚Gazdag vagyok, gazdagságot szereztem, és semmire sincs szükségem’, de nem tudod, hogy nyomorult, szánalmas, szegény, vak és mezítelen vagy,
Szervusz
Miért írod, hogy "egyik keresztény ismerősönek" - mitől keressztény?
Emlékezz rá, mit mondott Jézus: „ahogy akarjátok, hogy az emberek veletek tegyenek, ugyanúgy tegyetek ti is velük.” Ha így viselkedünk, akkor nem leszünk olyanok, mint a dicsekvő farizeus a nagy Tanító történetében (Lukács 6:31).
Valaki egyszer jónak nevezte Jézust. Vajon azt mondta erre a nagy Tanító, hogy „igen, jó vagyok”? Nem, nem ezt mondta, hanem azt, hogy „senki sem jó, csak e g y, az Isten” (Márk 10:18). Habár Jézus tökéletes volt, nem dicsekedett. Inkább minden dicséretet az Atyjának, adott.
Vígasztaljanak meg ezek tégedet is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!