Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bunkóság egyik keresztény...

Bunkóság egyik keresztény ismerősönek megmodani, hogy hagyjon békén ne járjon hozzánk és ne keressen?

Figyelt kérdés
Van egy öntelt keresztény ismerősünk aki ha át jön csak dicsekszik,hogy milyen kocsija van ,hogy szeretne egy új drágább autót,új válalkozás,hogy nem talál magának férjet mert senki sem méltó hozzá Jézusról nem szokott beszélni csak ilyen dolgokról.Nem érzem magam jól a közelében ha megkér,hogy menjek el vele valahova kellemetlen helyzetbe hoz órákig váratja magát .Hogyan mondjam meg neki ,hogy ne bántsam meg?
2014. máj. 17. 23:12
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszi igen bosszantó ,hogy amit Jézus megalázva,megverve,és megfeszítve szerzett meg úgy csinálnak mintha maguk jóságuk és személye miatt kiérdemelték ez zavar a legjobban ,meg,hogy zaklat
2014. máj. 18. 00:15
 12/14 anonim ***** válasza:

(1Korintusz 4:7) 7 Mert ki tesz téged mástól különbözővé? Igen, mid van, amit nem kaptál? Ha meg úgy kaptad, miért dicsekszel, mintha nem kaptad volna?

(Galácia 6:14) 14 Soha ne történjen meg, hogy dicsekszem, hacsak nem Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak a kínoszlopával, aki által a világ oszlopra feszíttetett nekem, én pedig a világnak.

(1Korintusz 4:8) 8 Szóval ti már beteltetek! Szóval már gazdagok vagytok! . . .

A keresztény inkább fejlesztik magukban az alázatosságot, amely tulajdonságban örömét leli Jehova (Zsoltárok 138:6; Lukács 22:25–27).

(Jelenések 3:17) 17 Mivel azt mondod: ‚Gazdag vagyok, gazdagságot szereztem, és semmire sincs szükségem’, de nem tudod, hogy nyomorult, szánalmas, szegény, vak és mezítelen vagy,

2014. máj. 18. 01:05
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszi
2014. máj. 19. 13:39
 14/14 KZitus ***** válasza:
41%

Szervusz

Miért írod, hogy "egyik keresztény ismerősönek" - mitől keressztény?

Emlékezz rá, mit mondott Jézus: „ahogy akarjátok, hogy az emberek veletek tegyenek, ugyanúgy tegyetek ti is velük.” Ha így viselkedünk, akkor nem leszünk olyanok, mint a dicsekvő farizeus a nagy Tanító történetében (Lukács 6:31).

Valaki egyszer jónak nevezte Jézust. Vajon azt mondta erre a nagy Tanító, hogy „igen, jó vagyok”? Nem, nem ezt mondta, hanem azt, hogy „senki sem jó, csak e g y, az Isten” (Márk 10:18). Habár Jézus tökéletes volt, nem dicsekedett. Inkább minden dicséretet az Atyjának, adott.

Vígasztaljanak meg ezek tégedet is:)

2014. máj. 19. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!