Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusoknál első gyónáskor...

Katolikusoknál első gyónáskor milyen bűnöket mondjak el?

Figyelt kérdés

14 éves fiú vagyok, elsőáldozni fogok, és előtte meg kell gyónni...

Miket mondjak? Elég az ilyen sablon duma, hogy: Nem fogadtam szót a szüleimnek! Lusta voltam tanulni! Elfelejtettem imádkozni! stb...?

Mert ez mind igaz, de nem-e fog rákérdezni, hogy pontosan mi?

2014. máj. 17. 18:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Elég,nem fog a részletekről érdeklődni.
2014. máj. 17. 18:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem fog rákérdezni.

De ne sablonszöveg legyen, hanem gondold végig, hogy mivel szoktad megbántani a Jóistent és az embertársaidat.

2014. máj. 17. 19:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne sablon dumát, hanem tényleg mindazokat a bűnöket, amelyeket a keresztelésed óta elkövettél és emlékszel rájuk.

Vannak lelki tükrök, amelyek segítenek ebben. Régi imakönyvekben lehet találni jobbfajta lelki tükröket, érdemes olvasni őket, bár ezekből egyes moderm bűnök hiányoznak....

2014. máj. 17. 22:17
 4/4 Anxo ***** válasza:
Általában azt kell meggyónni, amit a legnehezebben mondasz ki, tehát a legjobban szégyellsz. Ha van személyes Jézus-kapcsolatod, akkor az ima elmaradása pl komolyabb dolognak számít. A Te általad írtak ebben az életkorban jók, később a személyiséged és hited fejlődésével a gyónásaid is változnak majd, nekem így volt.
2014. máj. 18. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!