Ha isten teremtett minket?
Vicces emberek szórakoznak azon hogy Isten teremtett. Mindig gondolkodom azon hogy tudja Isten elviselni ezt a sok gúnyt, amit az emberek mondanak.
Még a démonok is tisztelik Istent, minden egyes teremtmény, egyedül az ember... az ember az aki még Istent sem féli. Kegyelmes Isten hogy ezt elnézi, és egyáltalában még van egy Föld-nek nevezett Bolygó, amin Isten képmására teremtett lények élnek.
Igen-igen, nem hiába bánta ám meg Noé idejében Isten hogy teremtette az embert, akkor is megkegyelmezett. Utána pedig még SAJÁT FIÁT IS hagyta hogy szenvedjen MIATTUNK, aljas, tiszteletlen és gúnyolódó emberek miatt, akik mindent megvetnek, lenéznek, hitük nincs, pénzimádók, szexfüggők, teremtőjük létezését is megtagadók, fösfények, bálványimádók, okkult dolgokkal foglalkozók, szexuális bűnökben fetrengők...
De nem baj a Pokolban majd minden ilyen ember észhez tér!
"mindent megvetnek, lenéznek"
Minden nem. Egyébként annyira sértőt nem írtak, én inkább poénnak fogtam fel.
"hitük nincs"
Miben? A rejtőzködő Istenben?
"pénzimádók"
Hisz az Istened akarta, hogy elrohadjon a testük és szenvedjenek. Vagy gondolod, hogy itt mindenki olyan jó lelkű, hogy eltartja a másikat és nincsenek szükségleteink? Vagy a túlvilághoz, teljes lemondás (öngyilkosság) kell?
Azt hiszed, hogy itt csak azért nem hisz mindenki, mert a bűn és erkölcstelenség mocskában fetreng és ehhez Isten nem illene bele a képébe? (főleg egy olyan beteg, ami egészséges dolgokon kiakad?)
ateizmus = pénzimádat?
"szexfüggők"
A hormonokat is az Istened adta.
"teremtőjük létezését is megtagadók"
Én nem tagadom.
"De nem baj a Pokolban majd minden ilyen ember észhez tér!"
Alig várod, ugye?
Ne vedd támadásnak, de inkább miért nem a farokcsontról írsz? Az is csak egy ateista hazugság, démoni kitaláció?
Tegyük fel, hogy ez a sületlenség igaz? Nem logikusabb, hogy be lettek csapva, minthogy mindegyik velejéig romlott?
Ne vedd támadásnak, amit írtam. De te is biztos abban a hitben élsz, hogy evidencia Isten létezése.
Attól mert valaki tapasztalni is szeretné, még nem jelenti azt, hogy romlott. Csak nem birka. Melyik vallás igaz és mitől?
A világ legjobb dolga szilánkosra törni a személyiségünket és kitörölni magunkból mindent, amivel átmosták vagy mossák az agyunkat.
Kérdezö,
Tudod Isten, az ember Teremtöje azt is tudja minek van farokcsontunk, éppúgy minek van vakbelünk stb.
A farokcsontnak is szerepe van. Védi az idegeket, inak is tapadnak rajta. A fájdalmas problémákat kiváltja, ha nem vigyázunk magunkra. Pld. túl sokat ülünk a PC elött. Nagyon fontos az egészséges mozgás... táplálkozás stb
=Erdekes, hogy a tudósok kétségbe vonják idönként némely szervünk fontosságát, azt állítják fölösleges. Igy volt ez a vakbéllel is. Ma már tudják, hogy ennek is meg van a szerepe a szervezetünkben....
Katy,
@Katy: Mi a vakbél funkciója? Be tud gyulladni?
@Asperrimus: Igen, amíg van egy szerv, addig valamilyen funkció kapcsolódik hozzá. Viszont az némi kereséssel belátható, hogy a hominidák farokcsontja fokozatosan fejlődik vissza, sőt, emlékeim szerint mintha még a homo spaiens maradványiban is látható a fokozatos visszafejlődés. Tudod, az evolúció kerekei lassan őrölnek.
kedves utolsó, nemcsak a vakbél tud begyulladni, hanem minden más szervünk is. Ez nem jelenti azt hogy fölösleges.
Tényleg olvastam róla, hogy sokáig a tudósok fölöslegesnek vélték. Lehet hogy még te ezt az információt tudod
Amikor én még gyermek voltam, az volt a divat a orvos szakértök javánál, hogy ki kell venni a torokmandulát. Jó, nekem ki kellett venni, mert már komoly problémát okozott.... éppúgy mint a vakbél ha begyullad, vagy baj van a vesével, a tüdövel a szívvel, aztán jön a szervátültetés.
Ma már tudják az orvosok, azt is hogy a torokmandula is fontos szerepet tölt be, ugyanúgy a vakbél is. Próbálj csak meg utánanézni :)
Katy
Asperrimus
Ám ettől csökevényes,redukálódott csigolyákból áll emberi farokcsont.Tisztán mutatja hogy valamikor nekünk több farokcsigolyánk volt ,de az eredeti funkciót elvesztette a szerv, és csak pár csigolyacsökevény maradt meg ami még betölt valami funkciót(még tapadnak ott izmok). ha semmi funkciója nem lenne teljesen eltűnne.
csökevényes szerv nem jelenti nincs semmi funkciója. ha nulla funkciója lenne rég eltűnt volna, mivel nem létezne arra szelekció hogy megmaradjon.
Azért mondjuk rájuk csökevényes mert homológjaihoz képest(amik más állatokban megvan), teljesen redukálódott.
Katy
Igen féregnyúlványnak maradt még funkciója,de az eredeti feladatát teljesen elvesztette,és csak csökevényként van ott. A megszerzett új funkció (baktérium búvóhely és nyirokszerv)nagyon is tudja veszélyeztetni az életet(mégse annyira barátságosak az ott lakók). Ám ha ennél is kisebb lenne a mérete, megnövekedne gyulladás kockázata(elzáródás veszély).
Így lett egy optimális mérete,nagyobb nem lesz, mert eredeti funkció nekünk már nem kell, de eltűnni se tud.
Nem valami intelligens tervezőre mutat, mert ő tudhatná milyen veszélyeket rejt a konstrukció.
Természetes szelekció meg eltűri a kockázatot. ha eltüntetni nem lehet,akkor funkciója lett(nyirokszövet felszaporodás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!