Lehet e dicsőíteni és hódolni egy angyal előtt? Tanúk nektek mi a véleményetek erről?
T. Kerdezo!
Az imadat es hodolat kozott kulonbseg van.
A hodolat "tiszteletadast" jelent. Pl. amikor egy kiraly elott meghajolnak vagy leterdelnek /melyik orszagban hogy gyakoroltak/, az nem azt jelentette, hogy imadnak a kiralyt, hanem csak azt, hogy megadtak neki a tiszteletet.
Az imadat pedig teljesen mas dolog. Istent imadjuk. Udv:Judit!
Na akkor kezdjük elölről, jó? :)
Lehet e dicsőíteni és hódolni egy angyal előtt?
Nem imádni hanem hódolni kedves Judit. :)
Köszönöm!
Nem, a Bibliában is meg van irva, hogy csak Istent imádd!
Amugy en jehova tanuja vagyok.
T. Kerdezo!
Minden imadat Istennek jar.
Maga Jezus is ezt mondta Satannak, mikor az megkisertette. De nezzunk egy emberi peldat. A Jelenesek 19:10 verseben olvashatsz arrol, hogy Janos apostol elott megjelent egy angyal.
Ez tortent: "Es leborulek annak labai elott, hogy imadjam ot /Janos apostol borult le az angyal elott/, de monda nekem: "Meglasd, ne tedd: szolgatarsad vagyok neked es a te atyafiaidnak, akiknel Jezus bizonysagtetele van; Istent imadd, mert Jezus bizonysagtetele a profetasag lelke."
Tehat lathatod, meg az angyal is visszautasitotta Janos apostol hodolatat.
Az angyalok Isten mennyei gyermekei, mig mink a foldi gyermekei vagyunk, es mindnyajan Istent imadjuk es szolgaljuk. Ha kerdesed van, szivesen valaszolok. Udv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!