Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek istenben?

Hisztek istenben?

Figyelt kérdés
Szerintem, ha létezne minden szebb és jobb lenne. PL nem lenne ennyi értelmetlen halál stb... 1 szóval más lenne a világ.
2014. máj. 11. 21:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Igen. Ha nem létezik, mégis hogy magyarázzátok a világegyetem kialakulását a "semmiből"? És hogy kialakult az élet, és az egész Univerzum egy ilyen tökéletes rendszerként? Szerintem ezt nem lehet a véletlennel magyarázni, s még sorolhatnék sokmindent.

Az ateisták gyakran azt a hibát követik el, hogy a Bibliát szó szerint akarják értelmezni, pedig nem úgy kell. A Biblia a legtöbbször átvitt értelmet és metaforákat használ, s sok példabeszéd van benne. De egyébként a Biblia mindent megmagyaráz a mindenség keletkezésétől a végéig. A Jelenések könyve szerintem kísérteties pontossággal írja le a jelent és a jövőt, de mégegyszer mondom, nem mindent szószerint kell értelmezni.

2014. máj. 11. 22:21
 12/29 anonim ***** válasza:

Hm..

Szeretném hinni, hogy minden ember elnyeri méltó büntetését.

2014. máj. 11. 22:24
 13/29 anonim válasza:

ez egy érdekes kérdés, sokféle helyes válasszal!

Istenben és istenekben sok mindenki hisz, de én egy energiában hiszek, ami intelligens formát adva az egész létezésnek folyamatosan megnyilvánul köztünk.

2014. máj. 11. 22:25
 14/29 anonim válasza:
0%
tudom, hogy létezik, és gyűlölöm
2014. máj. 11. 22:35
 15/29 anonim ***** válasza:
Értelmetlen? Szerintem a világban annyi dolog van aminek van értelme csak az emberek nem látják... Mindenki ezzel a klisével jön, hogy szebb és jobb lenne, de mióta elolvastam a Bibliát már mindent máshogy látok, persze nem azt mondom, hogy olvasd el, csak ha már ilyen kérdésnél tartunk nem ártana, ha lenne mögötte valami tudás is... Az meg a másik, hogy sok embernek szebb és jobb az élete valakinek meg borzalmas, de miért? Mi annyira nem értjük mi miért van, csak egyszerűen találgatunk, meg játszuk az okost, de ez a világ ilyen, minden lehet szebb és jobb.
2014. máj. 11. 22:35
 16/29 anonim ***** válasza:
És rosszabb is. Ez lemaradt. Csak az emberek nem fogják fel, hogy valakinek nincs semmije még is boldog, valakinek meg sok mindene van még sem az... Hagyjuk már...
2014. máj. 11. 22:36
 17/29 anonim ***** válasza:

"Ha nem létezik, mégis hogy magyarázzátok a világegyetem kialakulását a "semmiből"? "

Hogy magyarázzátok egy a világegyetemnél jóval komplexebb lény kialakulását a semmiből? Látod, a végtelen regresszust ott kell elvágni, ahol látjuk, hogy minél vagyunk, ahol egyáltalán igazolt dolgoknál vagyunk. Igazolatlan, feltetelezéseknél elvágni egy végtelen regresszust, amik csak plusz kérdéseket vetnek fel, értelmetlen és kevéssé produktív.

"És hogy kialakult az élet, és az egész Univerzum egy ilyen tökéletes rendszerként? "

A modern fizika körülbelül ezzel a kérdéssel foglalkozik, mármint a 'hogyant' felfűzi egy esetleges oksági lácnra és leírja a menetét, predikciókat is adva mellé.

"Szerintem ezt nem lehet a véletlennel magyarázni, s még sorolhatnék sokmindent. "

Miért, a kis valószínűségű eseményeknek szerinted van valami "több", "plusz" magyarázata? Ha igen, miért?

"Az ateisták gyakran azt a hibát követik el, hogy a Bibliát szó szerint akarják értelmezni, pedig nem úgy kell. "

Van aki szerint igen.

2014. máj. 12. 00:34
 18/29 anonim ***** válasza:
Ha valamire nem tudunk magyarázatot találni, nem jelenti azt, hogy az isten műve... Az, hogy sok ember gondolja így, nem változtat a tényen. Csak egyszerűbb azt mondani, hogy isten volt és akkor nem kell gondolkodni.
2014. máj. 12. 07:11
 19/29 anonim ***** válasza:

Nem visszakövethető, nem utánajárható, nem megismerhető. Csak a hit marad, és ezek után azt írod, hogy mindent elmagyaráz. Mindig azon gondolkozom, hogy azért a lelke mélyén minden embernek sejtenie kell, hogy a vallások légből kapott ötletek, amik egyébként hasznosak voltak, mert közösségbe kovácsolták az embereket, de ettől még a könyv nem a valóságot írja le, hanem történeteket szerzőktől. Sokszor valóban tanulságos történeteket, sok emberi rosszaság helyes kezelése le van írva, sok minden jó benne, de a világ keletkezésének története meghaladta a szerzők akkori ismereteit, kiegészíteni, törölni meg már nem lehet belőle, nincs esély a hibák javítására, ezért egyre hibásabb lesz a benne lévő tartalom.

2014. máj. 12. 08:24
 20/29 anonim ***** válasza:

la ilaha illAllah

xP

2014. máj. 12. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!