Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon ha megtalálnák noé...

Vajon ha megtalálnák noé bárkáját, többen hinnének Istenben, és a bibliában?

Figyelt kérdés
2009. dec. 27. 05:13
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Szertinem nem az a jó kérdés, hogy mitől hinnénk el, hogy van Isten, hanem hogy mitől kezdtük el azt gondolni, hogy nincs. tudniillik régebben ez nem volt kérdés. Az előző évszázadokban mindenki, beleértve a legnagyobb gondolkodókat tudósokat és a legegyszerűbb embereket, egyszerűen tudták hogy van Isten, mert érezték maguk körül. Nem volt nehéz, hiszen az Isten által teremtett világot látták maguk körül, fákat, erdőket, földet, eget(csillagokkal!), azaz a mindenséget, elég könnyű volt rájönni hogy micsoda porszem az ember, és kell lennie egy Teremtőnek. Ma mindezek helyett az ember által készített dolgok, beton, a technológia csodái, fényszennyezés vesz körül minket, abban az illúzióban ringatva, hogy milyen ügyesek, mindenre képesek vagyunk. Nincs lehetőség a természetben a csillagokat figyelve elmélkedni, ehelyett a mai világ fény, információ, média és sokszor hazugság özöne zúdul ránk. Noé bárkája??? Ugyanmár!!! Kapcsolnánk tovább egy másik csatornára......
2009. dec. 28. 00:37
 22/31 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

A kutatásnak elég bőséges az irodalma, pl.:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha megtalálnák, akkor a bibliai háttértörténeteknek nőne a hitelessége, de emiatt nem lenne a Bibliából Szentírás és Isten léte sem válna rögtön bizonyítottá.

2009. dec. 28. 09:45
 23/31 anonim ***** válasza:
35%
Megépítették a házadat, szereltek be villanyt, vizet, gázt stb. De ha Te tönkreteszed, akkor a szerelőket fogod hibáztatni? Isten tökéleteset alkotott, de egy angyal ellene fordult, megkísértette az első emberpárt és ők elbuktak. Tehát nem Isten felelős ezért és nem Ő alkotta a betegségeket stb.
2009. dec. 30. 15:20
 24/31 anonim ***** válasza:

"és nem Ő alkotta a betegségeket"

Ez bizony így van. A betegségeket az evolúció alkotta meg. Mint minden más élőlényt a Földön. Már csak azt kellene kideríteni, hogy Istent ki alkotta meg.

2009. dec. 30. 19:11
 25/31 anonim ***** válasza:
73%

Sziasztok, új válaszoló vagyok.

Itt senki nem mondta h ateista. Én sem vagyok az csupán nem hiszek bigott módon egy olyan dologban amit nyilvánvalóan emberek találtak ki több ezer évvel ezelőtt. A Biblia szép tanításokat tartalmaz, de emberek írták, csak úgy mint az összes többi vallást is emberek alapították. És csak azért mert keresztény országban élek, vagy pedig mert szüleim keresztények, én nem érzem azt hogy csak és kizárólag ez lenne az egyetlen igaz vallás. Én ugyanúgy a buddhizmusban is megtaláltam a számomra értékes dolgokat. Ettől még nem azt jelenti h buddhista vagyok csupán minden vallásból megpróbálom felvenni a számomra értékes dolgokat. A keresztény egyházban meg igenis nem hiszek, emberek találták ki az egészet hogy lehuzzák a hiszékeny megkeseredett embereket. Rengeteg ártatlan embert küldött máglyára és ez számomra megbocsájthatatlan bűn.

A Bibliai történetek, pedig csupán példázatok arra szolgálnak hogy minnél jobban megértse a legegyszerűbb embere is a tanítások lényegét, Szóról-szóra igaznak vélni sztem kell. A Noé bárkája is ilyen kitalált történet.

Arról pedig hogy volt e Ádám és Éva felesleges vitatkozni, ezt még senki sem tudta bebizonyítani, ellenben a Biológia már bebizonyította hogyan született a világ mindenség. Ettől függetlenül én hiszem, hogy van vmi, de ezt nem érzem olyan felsőbbrendű hatalomnak mint a kereszténység leírja. Sztem mindenkiben lakozik valamilyen Isteni lény, hiszen két részből állunk lélek és test. A lelkem állandó tehát Isteni, míg a testem csak átmeneti. Sokat lehetne erről beszélgetni, de sztem ne vitatkozzatok hogy létezett e Noé Bárkája, aki hinni akar benne higgyen benne továbbra is, aki meg ne az ne kötekedjen :)

2010. jan. 3. 13:55
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Ott van az Ararát oldalához kötve :D
2010. jan. 20. 14:21
 27/31 anonim ***** válasza:
Hat ha van egy ket kishitu az olvasotaborban annak el kell mondjam, hogy a barkat (a Noejet, szinte biztos) megtalaltak, mar a nyolcvanas evek vege fele, sok riport is keszult rola, [link] , es a kutatonak ezen kivul meg egy rakas kutatasa van, s csupa Bibliai esemenyekkel kapcsolatos, s mind elfogadott.
2010. febr. 9. 14:18
 28/31 anonim ***** válasza:

Egy fabárka meglelése csak azt bizonyítaná, hogy éltek ott és akkor emberek akik tudtak hajót építeni. Miért bizonyítaná Isten létét?

Nem lehet, hogy az egész csak egy lokális, de igen nagyméretű áradás volt és néhány család a háziállataikkal a halász bárkáikra menekült, mivel a házuk a víz alá került. A történet szájhagyomány útján fennmaradt, de persze mindenki hozzátett kicsit. Majd mikor megismerték az írást papírra vetették a történetet amit addigra már jól beleilleszkedett a hitükbe.

Ez érdekes írás, a bárka építésével kapcsolatos kérdéseket taglalja pro és kontra:

www.freeweb.hu/kezdetek/cikkek/tudomany/Noebarkaja.doc

2010. febr. 25. 11:35
 29/31 anonim ***** válasza:
59%

elvileg megtalálták. Többen hisznek? Nem...

Egy hajón a világ összes állatából kettő? Badarság, nincs annyi hely és két állatból nem lesz szaporodó populáció, kihalnak...

2010. máj. 20. 07:55
 30/31 anonim ***** válasza:

Óriások csontvázait találtak:

[link]

2010. máj. 20. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!