Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon ha megtalálnák noé...

Vajon ha megtalálnák noé bárkáját, többen hinnének Istenben, és a bibliában?

Figyelt kérdés
2009. dec. 27. 05:13
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
köszönöm, hogy őszintén kitártad elénk a bölcsességedet. ez értékelendő.
2009. dec. 27. 10:50
 12/31 anonim ***** válasza:
67%

hogy mi kellene, hogy meggyőzzön a létezéséről? 1: ha ő maga szólna hozzám, 2: ha megajándékozna a végtelen tudással, ami az embernek nem adatott meg (ha megtudhatnám azokra a nagy kérdésekre a választ, amelyek felől csak találgatunk, természetesen, ha ez megtörténne, biztosan tudhatnám azt is, hogy van e Isten, vagy nincs) ezt a tudást később el is vehetné tőlem, csak annyira kellene emlékeznem,hogy én ezt tudtam :)

3. ha bármely más megtámadhatatlan módon ő maga, személyesen bizonyítja nekem a létét

tudod, az ember annyi mindent kitalálhat, hogy nekem nem elég sem egy könyv, sem egy hajó, sem semmilyen régről megtalált tárgy bizonyítéknak, mert ugyanúgy, ahogy a régebbi történelmünk nagy részét csak találgatjuk, ezen tárgyak eredetét is csak találgatni tudjuk, na meg amit az ember mond, nem szabad elhinni, mert jó pénzért a legelismertebb tudós is azt állítaná, hogy bizony Noé bárkáját találta meg (közben meg lehet hogy csak egy pászáz éve eltűnt hajót). Amit pedig ti csodáknak tartotok, és Isten művének(gyógyulások, síró szobrok,jelenések stb.), azoknak legalább a másik felére találhatunk tudományos magyarázatot, a másik felét pedig attól,hogy nem értjuk vagy nem tudjuk, mi okozza, még nem feltétlen Isten műve, pusztán egy olyan folyamatról van szó, aminek a hátterét, eredetét még nem ismerjük,nem fedeztük fel (vagy akár más földöntúli lények is csinálhatták, nem csak Isten...mondjuk kísértetek vagy démonok...stb. kb ugyanannyi az esélye, mint Istennek, sőt, szellemet már láttam a saját szememmel is nem egyszer, úgyhogy abban jobban hiszek)

2009. dec. 27. 12:10
 13/31 A kérdező kommentje:
ezekben én semm hiszek, illetve nem Istennek tulajdonítom. és Isten teremtésműve? emeld fel a szemed a csillagos égre, és lásd: ki teremtette azokat?
2009. dec. 27. 12:35
 14/31 anonim ***** válasza:
nem kell teremteni az ilyesmit...sokminden létrejön teremtés nélkül is a világban, ami csodálatos, nem szükséges teremteni...mondtam, engem cska azok a dolgok győzhetnek meg, amiket felsoroltam
2009. dec. 27. 12:52
 15/31 A kérdező kommentje:
tehát ti gombaházakban laktok, ami az eső után nőtt ki?
2009. dec. 27. 13:02
 16/31 anonim ***** válasza:
nem tudom,hogy jön ide a ház :) annak semmi köze istenhez, de pl az állatok fejlődése teljesen magától ment végbe... vannak olyan csodás, fiatal állataink, amik maguktól fejlődtek olyanná, amilyenek, nővényeink is vannak, amik cska úgy simán maguktól jöttek létre egy véletlen folytán (pl véletlenül összekeveredtek a magok)...és mellesleg az őseink a természet által vájt barlangban éltek :) a házépítés már csak a "modern" ember tlaálmánya...a barlangról jut eszembe...a víz is csodálatos dolgokat csinál az évszázadok alatt, pedig nem isten...
2009. dec. 27. 13:09
 17/31 A kérdező kommentje:
hogyha egy háznak van tervezője, és nem csak elástak egy téglát, amiből kinőtt, akkor az egészen picit bonyolultabb állatoknak, növényeknek, földnek, tejútrendszernek, galaxisnak, világegyetemnek nincs? ne mond, hogy van tervezője a házatoknak, meg hogy volt kivitelezője! nem hiszem, mert nem láttam! biztos is, hogy véletlenűl jött létre, és ti csak rátaláltatok. (gondolom, ezzel megsérthetek olyanokat, akik güriztek azért, hogy megépüljön az az otthon, amiben te is laksz, olyanokat, akik sokat dolgoztak azért, hogy be legyen rendezve, hogy legyen benne víz, világítás, fűtés, hűtés, és bútorok. ezzel a kijelentéssel semmibe nézném őket, és az áldozatos munkájukat. nem ez a célom. de vajon Isten mit érezhet, amikor az öszkonfortos bolygójára azt mondják, hogy véletlenűl jött létre?) Kívánom neked, hogy megbizonyosodj arról, hogy Isten teremtett mindent, és ezért méltó az imádatodra.
2009. dec. 27. 13:35
 18/31 anonim ***** válasza:
figyelj, tegyük fel, hogy ő teremtett mindent...de akokr ezekszerint a rossz dolgokat is megteremtette... a betegségeket, a vírusokat, a kórokozókat, a mérgeket,a gonosz lényeket...akkor ezeket a dolgokat miért teremtette? rossz kedvében volt épp, vagy mi? vagy nem is olyan jóságos, mint hiszitek? ha mindent ő teremtett, akkor sincs okom imádni őt, mert ugyanannyi rossz dolog van a világban, mint jó
2009. dec. 27. 13:47
 19/31 anonim ***** válasza:

Tipikus kreacionista propaganda az amit itt most előadsz. Bonyolúlt a világ, nem értjük és ezért csak és kizárólag Isten teremthette, ráadásul úgy, ahogyan az a Bibliában benne van. Erre a tudomány már kismilliószor rácáfolt de ti nem hiszitek el. Nincs ezzel semmi gond, majd jön egy következő generáció és jót röhög manjd rajtatok.

"Valamely új tudományos igazság nem úgy szokott győzelemre jutni, hogy az ellenfelek meggyőznek és kijelentik, hogy megtértek, hanem inkább úgy, hogy az ellenfelek lassanként kihalnak és a felnövekvő nemzedék már eleve hozzászokik az igazsághoz."

(Planck)

A kihalás már folyamatban van. A Bibliát egyre kevesebb ember veszi szó szerint. Legfeljebb azok, akiket gyerekkoruk óta ebből tanítgatnak. Na ezért van az, hogy bizonyos szülők nem szeretnék ha az iskolában biológiaórán az evolúciót tanítsák, mert az bizony nem egyeztethető össze a Biblia teremtéssel. Persze ettől még lehet Isten, de hogy Noé bárkája egy lopott történet a Gilgames eposzból ahhoz kétség sem férhet.

Megjegyzem, hogy egy bárka semmit sem bizonyít. Jézusnak is megvan a halotti leple (valódi/nem valódi), de ettől nem lett több hívő. A Biblia szerint (ami Isten/emberek szava) a bárka az Ararat hegyen van. Miért nem mentek oda és keresitek meg? Lenne belőle világszenzáció.

2009. dec. 27. 14:08
 20/31 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Azt hittem már meg is találták.

"1916-ban egy orosz pilóta állítólag megtalálta Noé bárkáját Ararát hegyén."

"Az Apollo 15-ről James Irwin újjászületett kereszténnyé (egyébként csakúgy mint Bush) lett, és az Ararat hegységben Noé bárkája után kezdett el kutatni."

Sokmindent találtak is, stb.

De szerintem pusztán ez nem győz meg senkit semmiről.

2009. dec. 27. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!