Hívők! Ti hogyan vezetnétek Krisztushoz egy ateistát?

Vennék nekik sütit, fagyit, nyalókát ;P
Egyébként pedig vagy viselkedésben kellene megmutatni Krisztust vagy ha kölcsönösen kívánt beszélgetés folyamán.
Olyan nincs, hogy addig gyötröm, amíg megtörik vagy "megvilágosodik"....

Biztos, hogy nem erőltetném rá a vallást.
Csak akkor beszélek neki a hitemről, ha ő érdeklődik. Egyébként meg inkább az életvitelemmel igyekeznék olyan példát mutatni neki, hogy kedve legyen "utánozni" (bár ez nem feltétlenül lenne sikeres, sajnos sokszor hibázom...).

Szervusz
Sok ateista vált már hivővé, de valószínüleg mindenki máshogyan. Elküldök neked egy történetet, egy esetet:
Az ateizmus tanára ma már az igazságot tanítja
ANASTAS RUVINA
SZÜLETETT: 1942
MEGKERESZTELKEDETT: 1997
ÉLETRAJZI RÉSZLETEK: Ateizmust tanított a katonaságban a nála alacsonyabb rangú tiszteknek, majd a gyerekeitől megismerte az igazságot. Ma vénként és különleges úttörőként szolgál.
▪ MIUTÁN 1971-ben elvégeztem a katonai akadémiát, politikai dandárparancsnok lettem. Azért használták ezt a kifejezést, mert a kormány 1966-ban eltörölte a katonai rangokat. A feladataim közé tartozott, hogy arra a világnézetre oktassam a parancsnokságom alatt állókat, hogy nincs Isten. Alaposan kifejtettem előttük, hogy a vallás a népek ópiuma.
Családos ember voltam, feleséggel és három gyerekkel. 1992-ben a fiam, Artan, kezdett vallási összejövetelekre járni Jehova Tanúihoz Tiranába. Később a húgát, Anilát is magával vitte. Időpocsékolásnak és nagy ostobaságnak tartottam. Emiatt sok veszekedés zajlott otthon.
Egyszer kíváncsiságból kézbe vettem Az Őrtorony egyik példányát. Furcsamód értelmesnek tűnt, amit olvastam. Artan és Anila hiába buzdítottak folyton, nem akartam tanulmányozni a Bibliát. Azzal érveltem nekik, hogy az ember nem tanulmányozhatja a Bibliát, ha egyszer nem hisz Istenben. 1995-ben megjelent albánul Az élet – hogyan jött létre? Evolúció vagy teremtés útján? könyv. Artan és Anila adott egy példányt belőle. És ennyi kellett a meggyőzésemhez. Isten létezik! Ezek után nem tudtam mentségül felhozni semmit, tanulmányoznom kellett. Feleségem, Lirie, hamarosan csatlakozott hozzám, és meggyőződtünk az igazságról.
Az igazat megvallva lassú volt az előrehaladásom. 53 éves voltam. Nem voIt könnyű megváltoztatni a politikai és katonai gondolkodásmódomat. Azt kell mondanom, hogy a Teremtő, Jehova segített, hogy előrehaladjak.
Nem akartam hírnök lenni, mert kínos lett volna prédikálnom azoknak az embereknek, akiknek az ateizmust tanítottam. Mit gondolnának rólam? Egyik alkalommal, amikor tanulmányoztam a Biblát, Vito Mastrorosa felolvasta nekem a tárzuszi Saul történetét. Ez megtette a hatását! Saul üldözte a keresztényeket, aztán megismerte az igazságot, és prédikált. Tudtam, hogy Jehova segítségével én is meg tudom tenni ugyanezt.
Olykor még most is nevetek magamon, hogy Jehova folyamatosan segít, hogy kevésbé legyek szigorú, legyek ésszerűbb, és ne legyek parancsnok. Lassan-lassan fejlődök.
Már nem veszekszem a gyermekeimmel az igazság miatt. Ellenkezőleg, büszke vagyok rájuk. Artan különleges úttörőként és vénként szolgál. Lányaim, Anila és Eliona a tiranai Bételben szolgálnak.
Lirie-vel különleges úttörőként szolgálunk. Kiváltságnak tartjuk, hogy az igazságot taníthatjuk az embereknek a nagy Teremtőnkről, és láthatjuk, amint megváltoztatják az életüket. Micsoda öröm igazi reményt vinni az embereknek, mely az igaz Isten, Jehova ígéretein alapul!

Asperrimussal egyetértek. Hagyni kell, hogy a SzentLélek munkálja ki benne, hogy meg akarjon térni. Ha elmondtad Neki az evangéliumot (Jézus él), akkor csak akkor kell tovább beszélni, ha Ő kívánja hallani az Isten beszédét (Ap.csel. 13:7) Ha elutasítja, és nem akarja hallani, akkor onnantól csak a cselekedeteiddel erősíted meg vagy tagadod meg, hogy mit/kit képviselsz.
Szerintem tanácsos átgondolni és felépíteni a bizonyságtételedet. Vizsgáld meg, hogy Te szívesen meghallgatnád-e. Ne a szakadékot mélyítsd, hanem emelni próbáld az embereket, mert Isten sem megvetéssel közelít, hanem nagyon irgalmas és jóindulattal van a bűnösök felé.
Isten áldjon!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!