Jehova Tanúi miért nem tanulnak tovább? Mivel így nem nagyon van jó munkájuk, ezért húznak le embereket?
Nem tudom, miért van így, de ahány JT-t ismerek, egyik sem gondolja úgy, hogy tovább akarna tanulni. Nyilván vannak kivételek, pl. orvosok, akik tanultak, de úgy látom, nem fontos, hogy bővítsék ismereteiket. Sokuk mondta nekem, hogy ők az őrtorony kiadványból tanulnak, hát egyikbe beleolvastam, olyan blődség volt benne tudományosnak előadva (biológiáról volt szó), hogy csak néztem... Talán nem jó az egyháznak, ha tanultak hívők? Egyszer pl. fültanúja voltam egy beszélgetésnek, amikor egy ismerősöm mondta egy tanúnak, hogy majd valamikor szeretne vallástudományt tanulni; erre egy JT elkezdte szidni, mint a bokrot, hogy szégyellje magát, hogy katolikus teológiát akar tanulni, pedig a kettőnek semmi köze egymáshoz! Meg elkezdett ott magyarázni, hogy a katolikus papok szentnek hiszik magukat... Szerintem ez nagyon ciki, hogy ilyen buta némelyik és össze-vissza beszélnek.
Az is furcsa nekem, hogy némelyik egy életen át nem dolgozik, csak téríteni jár, de a rokonokat, akik nem tanúk, meg lehúzzák, hogy eltartassák magukat (közben persze szidják őket, mert nem térnek be), pedig Jézust követve szerényen kellene élniük, nem?
Tanúk, remélem, hogy ez ritka dolog nálatok és nem vallásspecifikus dolog, hanem elferdült tanú "testvéreitek" tetteinek eredménye!
En sem vagyok gazdag,de nalunk akik a piramis csucsan vannak vagy jol alcazzak,vagy tenyleg szegenyebbek nalam.
Na majd egyszer meglesem oket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!