Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell lenézni az olyan...

Miért kell lenézni az olyan embereket, akik jól tanulnak?

Figyelt kérdés

4 éves gimnáziumba jártam, ahol én voltam a legjobb tanuló. Idén érettségiztem, enyém lett a legjobb mindenből (mind 90% feletti), amit komolyan mondok bánok, mert így még annyian sem állnak velem szóba, mint eddig.

A 4 év alatt mindeki beszólogatott (pedig gimnázium, nem jellemző, hogy "butákat" is felvesznek, max. protekcióval), hogy milyen stréber vagyok, miért tanulok egész nap. A baj, hogy mindig olyan emberek tették ezt, akiknek fogalmuk sem volt az én életemről, viszont mindig bántott, még akkor is, ha nem igaz.

Nem szoktam állandóan tanulni, csak általánosban (hál'istennek) olyan osztályfőnököm és tanáraim, ill. elsősorban a szüleimnek köszönhetem, hogy belém lett nevelve, hogy muszáj tanulni, ha akarom bármire is vinni az életben. Nem vagyok se csúnya, se kövér, egy átlagos lány, aki szeretne igazi, őszinte barátokat szerezni.

Szeretnék egyetemre menni, és nem akarom, hogy ott ugyanez legyen. Nem akarom, hogy lenézzenek, mert tanulok.

Az igaz, hogy hétvégente nem nagyon járok a városba szórakozni, mert inkább a szüleimmel vagyok, és csinálunk közös programokat, de ettől függetlenül, ha lenne aki elhív, akkor állok elébe. Azon gondolkoztam ma, hogy lehet nekem kellene/kellett volna kezdeményezni!? Nehezen nyílok meg (főleg a bántások miatt), és egyszerűen úgy voltam vele, hogy ha ők nem, akkor én sem.

Szerintetek viszem így valamire az életben? Nem szeretnék magányos lenni, mert hiába a tanulás, a jó jegyek, azért nem vagyok annyira karrierista, hogy a barátok nélkül éljek. :(

Remélem nem fogalmaztam értelmetlenül, most nem vagyok "toppon".

2010. máj. 24. 13:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Egyszerűen irigyek. Ne foglalkozz velük. Én általánosban néztem le a jó tanulókat, de ma már megbántam, mert én viselkedtem hülyén.
2010. máj. 24. 13:25
 2/16 anonim ***** válasza:

Az egyetemen ez valószínűleg megváltozik, oda az emberek nagy része az tényleg azért megy, mert szeretné.

Mondjuk attól is függ h hova mész.

Én műszakin vagyok, szintén kitűnő voltam( nekem könnyebb volt, csak az osztály felével utáltuk egymást kölcsönösen, a többiekkel jóban voltam) a lényeg az h bármennyire is jól ment a gimi, itt már buktam is :( de legalább vannak barátaim.

Az egyetem teljesen más világ, én nagyon szeretem.

Ha koleszos vagy, úgy még könnyebb barátkozni :)

Hova mész egyetemre?

2010. máj. 24. 13:25
 3/16 anonim ***** válasza:

valszeg tényleg irigyek.

én nem nézem le aki jól tanul inkább engem néznek le mivel nem tanulok :S

2010. máj. 24. 13:32
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mivel kitűntél a többi közül, így kiváló célpont is voltál. Elképzelhető, hogy a többiek úgy vették, azért nem nyílsz meg, vagy közelítesz feléjük, mert különbnek, többnek tartod magad náluk, így támadással reagáltak. A jó tanulás és a jófejség nem zárja ki egymást, valamivel hozzájárulhattál te is, hogy kivívd az ellenszenvet, vagy csak óriási félreértés az egész. Szerintem az sem teljesen normális, hogy 18 évesen (gondolom ennyi lehetsz, ha most érettségiztél) nem jársz el sehova, nincsenek körülötted barátok és inkább a szüleid társaságában töltöd a hétvégéket. Lehetsz okos a tankönyvekből, de élettapasztalatod nulla lesz így, nem fogsz tudni fiúkkal ismerkedni, fogadni a közeledésüket, korodbeliekkel beszélgetni stb. ami nagyon fontos a későbbiekben, hiszen egyszer te is kirepülsz a fészekből és teljesen magadra maradsz.
2010. máj. 24. 13:42
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy írtatok! :)

Haverjaim vannak (szomszédok), akikkel azért beszélgetek, meg azért nem vagyok tudatlan a pasikkal szemben sem, csak egyszerűen eddig előtérbe helyeztem a tanulást. Itt a nyár viszont, és most az lesz az első, hogy kihasználjam, és barátokozzam. :)

Debreceni Egyetemre szeretnék menni, remélem bejutok. :)

2010. máj. 24. 13:50
 6/16 anonim ***** válasza:
Irigyelni kell öket, nem lenézni.
2010. máj. 24. 13:56
 7/16 A kérdező kommentje:

:-)

Ja és igen, 18 éves vagyok.

2010. máj. 24. 13:58
 8/16 anonim ***** válasza:
Tényleg irígység..Sajnos ez nálunk is így van( 9. osztály), a legjobb tanulóval szinte csak én meg 3-4 ember beszélgetek, a többiek csak a házit kérik. Aztán ott van rengeteg "macsó", akik mindent megtesznek, hogy ne lehessen órát tartani. Kettőt már ki is rugattunk!:DD Gratulálok az eredményidhez, én ha jóba lennék veled nagyon büszke lennék rád, és igen, irígy is lennék, de nem így mutatnám ki.:)
2010. máj. 24. 14:02
 9/16 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz velük, ha piszkálnak, akkor mondd azt, hogy szeretnétek ti ilyen jegyeket, mint amilyen nekem van (tuti befogják a lepénylesőjüket). Felsőoktatásban szerencsére más lesz a helyzet, max a költségesek szurkálódhatnak (ott jellemző, hogy le*zarják az egészet, és csak viszik a pénzt, de nem tanulnak), de ne törődj velük. A tudás hatalom, használd ki, hogy szorgalmas vagy, belőled valószínűleg lesz valaki!

A barátokkal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy kezdeményezz te is, legyél barátságos, nyílt és közvetlen. Hidd el, hogy ez sokkal fontosabb az emberek szemében, mint az, hogy ki milyen tanuló:)

2010. máj. 24. 14:02
 10/16 anonim ***** válasza:
Hopsz, az irigy rövid i ?:D Sajnos én nem vagyok ilyen jó tanuló.:(:D
2010. máj. 24. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!