Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem megy el karácsonykor...

Aki nem megy el karácsonykor misére, nagy bűnt követ el?

Figyelt kérdés
2009. dec. 25. 10:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
48%
Nem, a Btk-ban semmilyen erre vonatkozó passzus nincsen.
2009. dec. 25. 10:42
 2/17 anonim ***** válasza:
25%
nem, még kicsit se...az megy misére, aki akar, nem kötelező
2009. dec. 25. 10:47
 3/17 anonim ***** válasza:
23%
Nem feltétlenül. Nem mentem el, élek, virulok, nem szedték le kezem-lábam, megvagyok.
2009. dec. 25. 10:49
 4/17 anonim válasza:
43%
Egyáltalán nem bűn! Isten a sziveket vizsgálja és nem a misén résztvevők neveit jegyzi ...
2009. dec. 25. 10:55
 5/17 anonim ***** válasza:
22%
isten ments az ilyen emberektől !
2009. dec. 25. 11:10
 6/17 anonim ***** válasza:
34%
Isten nem bünteti azokat akik nincsenek tudatában, hogy ez "bűn". Csak onnantól kezdve büntet, ha hiszel ezekben :)
2009. dec. 25. 11:27
 7/17 anonim ***** válasza:
70%
bizony, pokolra jutsz meglátod !
2009. dec. 25. 11:31
 8/17 anonim ***** válasza:

Nem. Én nem voltam éjféli misén, mert rosszul voltam, émelyegtem, inkább lefeküdtem aludni, de több órába telt, mire sikerült elaludni. Majd ma elmegyek, egyébként is, 3 parancsolt ünnep van, január 1. - Szűz Mária istenanyasága, a béke világnapja, húsvét - Jézus feltámadása, és augusztus 15. Nagyboldogasszony - Szűz Mária mennybemenetele.

Nyilván fontosak az ünnepek, de a lényeg mégis a szeretet parancsa, illetve az őszinteség, a színjátékot Isten se díjazza, hiszen Jézus pont azt kifogásolta anno a zsidóknál, hogy túl sok fölösleges rituálét tartanak.

2009. dec. 25. 13:02
 9/17 anonim ***** válasza:
56%

és ha én még sosem voltam templomban,csak jól viselkedek,és hiszek istenben,akkor isten már nem is szeret?????

Különben is,istent ne ember épitette házakban keresd,ő ott van benned,ott tudsz szólni hozzá!

2009. dec. 25. 13:54
 10/17 anonim ***** válasza:
49%

A hatályos törv-ek szerint a →vasárnapot mint a húsvéti misztérium ünnepét apostoli hagyomány alapján az egész egyházban őseredeti ~ként kell megtartani. Meg kell ünnepelni továbbá Urunk Jézus Krisztus születésének napját (dec. 25.), a vízkeresztet (jan. 6.), Krisztus mennybemenetelét (Áldozócsütörtök), Szt Testének és Vérének ünnepét (Úrnapja), Máriának mint Isten Szt Anyjának napját (jan. 1.), Szeplőtelen Fogantatását (dec. 8.) és mennybevételét (aug. 15.), Szt József (márc. 19.), Szt Péter és Pál ap. (jún. 29.), valamint Mindenszentek napját (nov. 1.).

Hanyagságból történő elmulasztása halálos bűn.

(Katolikus Lexikon)

2009. dec. 26. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!