Aki nem megy el karácsonykor misére, nagy bűnt követ el?
Nem. Én nem voltam éjféli misén, mert rosszul voltam, émelyegtem, inkább lefeküdtem aludni, de több órába telt, mire sikerült elaludni. Majd ma elmegyek, egyébként is, 3 parancsolt ünnep van, január 1. - Szűz Mária istenanyasága, a béke világnapja, húsvét - Jézus feltámadása, és augusztus 15. Nagyboldogasszony - Szűz Mária mennybemenetele.
Nyilván fontosak az ünnepek, de a lényeg mégis a szeretet parancsa, illetve az őszinteség, a színjátékot Isten se díjazza, hiszen Jézus pont azt kifogásolta anno a zsidóknál, hogy túl sok fölösleges rituálét tartanak.
és ha én még sosem voltam templomban,csak jól viselkedek,és hiszek istenben,akkor isten már nem is szeret?????
Különben is,istent ne ember épitette házakban keresd,ő ott van benned,ott tudsz szólni hozzá!
A hatályos törv-ek szerint a →vasárnapot mint a húsvéti misztérium ünnepét apostoli hagyomány alapján az egész egyházban őseredeti ~ként kell megtartani. Meg kell ünnepelni továbbá Urunk Jézus Krisztus születésének napját (dec. 25.), a vízkeresztet (jan. 6.), Krisztus mennybemenetelét (Áldozócsütörtök), Szt Testének és Vérének ünnepét (Úrnapja), Máriának mint Isten Szt Anyjának napját (jan. 1.), Szeplőtelen Fogantatását (dec. 8.) és mennybevételét (aug. 15.), Szt József (márc. 19.), Szt Péter és Pál ap. (jún. 29.), valamint Mindenszentek napját (nov. 1.).
Hanyagságból történő elmulasztása halálos bűn.
(Katolikus Lexikon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!