Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik Isten? Mi az igazság...

KZitus kérdése:

Létezik Isten? Mi az igazság Istenről?

Figyelt kérdés

Érdekelne a véleményetek.

De ki únja a kérdést, vagy nem érdekli, kérem ne írjon :)

2014. ápr. 28. 08:10
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Isten csak egy szó, ahogy a többi is. Sok szó absztrahálással keletkezett, tehát elvontak néhány különféle helyen, dologban létező tulajdonságot, és rávarrták őket egy szóra, majd úgy tettek, mintha vonatkozna az így összerakott dolog valami konkrétra. Szerintem ez a helyzet az 'isten' szóval is. Ha kicsivel szabadabb a képzelete valakinek, maga is létrehozhatja így a saját istenét olyan tulajdonságokkal, amilyet csak el tud képzelni. Ami talán a szükséges minimum: van egy akkora adag hatalma, amekkora senki másnak. Innéttől meg ízlés dolga, ki mivel akarja "díszíteni", hogy a szájízének megfeleljen. A többség persze nem szeret istent főzni, és inkább válogat a bevált, hagyományos receptek közül.
2014. ápr. 28. 18:49
 12/33 anonim ***** válasza:

Zita, nem kellene itt szórakoznod!

Még, ha érdekelnének a válaszok... de nem ezért írtál.

2014. ápr. 28. 18:56
 13/33 anonim ***** válasza:
32%

Most miért kell a másikat fikázni? Kíváncsi az arányokra vagy a fa sz om tudja mire, ezért gondolta csinál egy házi közvéleménykutatást. Aki akar válaszol, akit nem érdekel tovább ugrik. De itt jönnek az egoista nagyokosok, hogy ők majd jól beszólogatnak, személyeskednek, csak mert már mindenki tudja, hogy Zitusunk tanú, akkor őt lehet ba szta tni. Ez az össz amit tudtok? A civilizált hozzáállás? Gratulálok!

És nem, nem vagyok tanú, mégcsam vallásos sem, csak idegesít ez a fellengzős stílus...

(KZitus, boccs az offért, korábban már válaszoltam a kérdésre is)

2014. ápr. 28. 23:29
 14/33 anonim ***** válasza:
41%

Pont azért, mert tanú, és mert már bizonyította, hogy nem kérdezni, hanem téríteni és provokálni jön ide.

Főleg ilyen kérdést egy jehovás soha fel nem tenne komolyan. Már a kérdés feltevése is sátáni tett a számára.

2014. ápr. 29. 09:38
 15/33 anonim ***** válasza:
0%
Akkor "sátáni tett", ha megkérdőjelezi a saját hitét. De Ő nem ezt tette. Ha ezt valaki nem veszi észre, az nagyon buta. Csak kíváncsi, ki mit gondol. Ezért van ez az oldal és azon belül is ez a "rovat", hogy az emberek informálódhassanak vallásokról, nézetekről. Ha neked viszont ez a kérdés ennyire fáj, hidd el nem nehéz bunkóskodás helyett továbblépni. Neked is menni fog :) Én hiszek benned!
2014. ápr. 29. 11:43
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy te vagy Zita?

Akkor már értem.

2014. ápr. 29. 12:21
 17/33 a0511 ***** válasza:
Én hiszek benne, hogy van valami vagy valaki, egy végtelen erő, ami fenntartja ezt a világot, ami "éltet" minket ebben a világban. Hogy jóságos-e, igazságos-e, azt nem tudom. Nem tartom a vallást felesleges dolognak, de pontos elképzelése nincs egyik felekezetnek sem. A vallási kirekesztést elítélem, de Isten létét ez még nem vonja kétségbe. Eszembe jutott már az, hogy az ateizmus valójában istenfélelem; megtagadom, mert nem szeretnék vele találkozni. Előfordulhat ez is.
2014. ápr. 29. 13:14
 18/33 anonim ***** válasza:

Az ateisták többsége nem tagadja az isteneket, hanem nem hiszi el. Nem félelemből - hanem ők már képesek értelmesen gondolkodni erről is.

Te még sajnos nem: ezért hiszed folyton azt, hogy az ateisták bármit is az istenhez viszonyítank, vagy belőle indulnak ki.

Nem hiszik pl. azt sem, hogy a világhoz feltétlenül kellene egy isten. Jobban értenek hozzá, mint te.

2014. ápr. 29. 13:44
 19/33 anonim ***** válasza:
Ahogy én látom, a vallásosság 3 fő oka: félelem a haláltól (1), vágy valamilyen isteni igazságszolgáltatásra, rendre (2), szeretethiány (3). Valamilyen topikban volt itt egy szektás gyerek, az is azzal kezdte, hogy hogy tudna megtérni, miután nem járt gyülibe, és "bűnös" életet élt -de miért: mert megint retteg a haláltól. Ez az, ami szerintem mérhetetlenül szánalmas. Nálam az ember-szint ott kezdődik, hogy tud számolni a saját életével és halálával is, és igyekszik úgy élni, hogy az élete igazolja számára a saját létét és boldogságát minden metafizika nélkül is.
2014. ápr. 29. 13:58
 20/33 a0511 ***** válasza:

18-as: Ha én azt mondom, hogy nincsenek rózsaszín vízilovak, akkor megtagadom a létezésüket. Bocs. Jobban értenek? Mihez? A világhoz? Nem hiszem, hogy bárki jobban értene hozzá a másiknál. Nem megsérteni akartalak, nem tudom mi váltotta ki belőled ezt a heves ellenállást, csak nem az istenfélelem (ezt már ne vedd komolyan)?

Amúgy érdekes, hogy az ateisták sokszor tájékozottabbak vallási témákban. Szerintem bárki, aki egyáltalán ide írja a véleményét, azt már foglalkoztatja Isten kérdése.

2014. ápr. 29. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!