"Kezdetben vala az Ige és az Ige vala az Istennél és Isten vala az Ige. " Akkor nem csak az Ige volt, hanem Isten is, mert nála volt az Ige. De Isten vala az Ige is. Akkor kezdetben vala Isten a négyzeten. Hogy van ez és mit jelent itt akkor az Ige?
Zolly jól rávilágított, csak lehet, hogy szándékosan nem akartad belátni, vagy pedig erőd feletti dolog ez. :-)
"A-nak van B-je, és A = B"
'B'az 'A' karaktere.
Vagyis a láthatatlan 'A'-nak a látható megjelenése.
Pl.: Van az információ, amit mi emberek csak valamilyen jel dekódolásából tudunk venni: 'karakterben', ami jelenti annak az információnak a külső formáját, mennyiségét, minőségét, stb..
Az Ige pedig Istennek a látható, felfogható megjelenése.
Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Kedves kérdez, úgy látom több válasz nem érkezett. Megpróbálok valamit hozzátenni a Bibliából.
Az Ige kifejezés Jézus Krisztusnak egyik címje. A görög Lo´gos szóból van átfordítva Ige kifejezéssel.
A Jelenések könyve 19:11-13 jelképesen leírja, mint a fehér ló lovasa, aki igazságosan ítél és hadakozik. A 19 vers írja, hogy neve Isten igéjének neveztetik.
Ha van kedved és lehetöséged utánanézhetsz.
No most mit jelent az kezdetben vala? A kezdet kifejzést alkalmazza a Biblia az 1.Mózes 1:1-ben is ahol azt írja, hogy kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet.
Ez azt jelenti, hogy az univerzumnak kezdete van, nem volt itt öröktöl fogva.
Ugyanez a kifejezés , hogy kezdetben vala az Ige, tehát van kezdete ugyanúgy mint Isten többi teremtésének is.
Úgy írja a Biblia, hogy Jézus Krisztus az elsöszülött az Isten teremtésében. Például Káldi Biblia forditás így írja le Kolossé 1:15-17: "....Ö a láthatatlan Istennek képmása, elsöszülött minden teremtmény elött......"
Kedves kérdezö,
Az Ige kifejezés Jézus Krisztusnak egyik címje. A görög Lo´gos szóból van átfordítva Ige kifejezéssel.
A Jelenések könyve 19:11-13 jelképesen leírja Jézus Krisztust, mint a fehér ló lovasát, aki igazságosan ítél és hadakozik. A 19 vers írja, hogy neve Isten igéjének neveztetik.
Ha van kedved és lehetöséged utánanézhetsz.
No most mit jelent "kezdetben" vala? A kezdet szót alkalmazza a Biblia az 1.Mózes 1:1-ben is ahol azt írja, hogy "kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet".
Ez azt jelenti, hogy az univerzumnak kezdete van, nem volt itt öröktöl fogva. Ezt tudjuk ugye.
Ugyanez a kifejezés , hogy kezdetben vala az Ige, tehát van kezdete ugyanúgy mint Isten többi teremtésének is.
Úgy írja a Biblia, hogy Jézus Krisztus az elsöszülött az Isten teremtésében. Például Káldi Biblia forditás így írja le Kolossé 1:15-17: "....Ö a láthatatlan Istennek képmása, elsöszülött minden teremtmény elött......"
Az pedig hogy Istennél volt: Ha egy gyermek a szülönél van, ez nem jelenti azt hogy sziámi ikrek.... vagy talán összetestesült valamik.
Apa és fia, valóban lehetnek egyek abban az értelemben, hogy hasonló tetteik, gondolataik, elképzeléseik vannak. Akkor a fiu szava az apa nézetét tükrözi.
Isten cím szintén kijár az Igének, vagy mondjuk úgy Logosznak, vagy Jézus Krisztusnak, azért, mert a Biblia az Isten kifejezést még az emberi birákra is használja. Mivel hatalmasat jelent. De itt fokozódik a hatalom. Az emberi bíra sosem lesz olyan hatalmas mint Jézus, de Jézus sem olyan hatalmas mint Atyja
Az emberi birák isteni titulját itt találhatod meg Zsoltárok 82:6,7
Katy
...hát ez meg hogy jelent itt meg kétszer??? Csak egyszer nyomtam a gombot :)
Katy
(Csel.10/36)"Azt az igét,melyet elküldtél a világba az Izrael fiainak,hirsetvén békességet a Jézus Krisztus által."
(János 8/26)"Sok beszélni való és ítélni valóm van felöletek:de igaz az aki elküldött engem;és én azokat beszélem a világnak,amiket töle hallottam."28"...semmit sem cselekszem magamtól,hanem amint az Atya tanított engem,úgy szólok."
"No most mit jelent az kezdetben vala? A kezdet kifejzést alkalmazza a Biblia az 1.Mózes 1:1-ben is ahol azt írja, hogy kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet.
Ez azt jelenti, hogy az univerzumnak kezdete van, nem volt itt öröktöl fogva.
Ugyanez a kifejezés , hogy kezdetben vala az Ige, tehát van kezdete ugyanúgy mint Isten többi teremtésének is. "
Hibás analógia, mert az Ige kezdetben már volt (vala=volt), a Földről és a Mennyről pedig azt írja az ige, hogy kezdetben teremtette, tehát inkább az következik ebből, hogy az Igének nem volt kezdete. Te pedig úgy írod, hogy volt=teremtette. Kezdetben volt/kezdetben teremtette. Ha valaki Isten, akkor nem lehet kezdete ("és Isten vala (volt) az Íge)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!