Keresztények! Van 2 dolog, amit nagyon nem értek! Elmagyaráznátok nekem?
1, Szinte az összes keresztény azt állítja, h ha egy csecsemő meghal, automatikusan a mennybe kerül.
De akkor az igazi, jószívű, önzetlen szülőnek nem azt kéne tennie, hogy megszüli, majd megöli? Akkor 100% hogy az örök boldogság vár rá, míg ha felneveli akkor 50-50. A szülő akkor vállalja a börtönt, ne azon nyávogjon, hogy hiányozni fog neki, meg gyereket akar nevelni, hanem tegyen azért, hogy a gyermeke tuti megkapja az örök üdvösséget!
2, Aki úgy él, hogy sosem hallotta az igazságot, az akkor a cselekedetei és szándékai alapján lesz megítélve. Namost... A hívek itt sokszor írják, mivel a bibliában is benne van, hogy hiába hirdetik az igét, csak kevesen fogják azt követni. De a többi is hallja! Ha a keresztények nem hirdetnék, az emberek kb. fele bejutna a paradicsomba (mert becsületesen él, ...). Így viszont a hitetlen de rendes embereket ezzel kizárják. Ez színtiszta gonoszság. Ezzel azt érik el, hogy többen fognak elkárhozni, azaz a hitük terjesztésével a Sátánt szolgálják.
Hogy is van ez?
Jézus mindenkit szeret, nem örül a bűnös ember szenvedésének a pokolban. Azt akarja, hogy felhagyjunk a bűnös élettel.
1 Akik hisznek Jézusban imádkoznak a gyermekük lelki üdvéért is.
2 38.
Mondván: Áldott a Király, ki jő az Úrnak nevében! Békesség a mennyben, és dicsőség a magasságban!
39.
És némelyek a farizeusok közül a sokaságból mondának néki: Mester, dorgáld meg a te tanítványaidat!
40.
És ő felelvén, monda nékik: Mondom néktek, hogyha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani.
Tipikus keresztény válaszok. Csak a mellébeszélés. A másik hülye, de amit írtam, annak a filozófiáján már senki nem gondolkodik el, de hát minek is használni az eszünket, mikor vannak dogmák?
5-ösnek:
Pont ezt írtam. Te Istennel akarsz lenni. TE! Ezért, hogy ezt tuti elérd, azt teszed amit szerinted Ő parancsol, mégha ezzel rengeteg ember (még a sajád gyermeked) üdvösségét is veszélyezteted.
Ez amit írtam csak egy tipikus filozófiai ellentmondás a keresztény hitben (a sok közül). És mivel senki nem tudta normálisan megválaszolni, ez csak erősített abban, hogy a keresztények tényleg nem mernek gondolkozni...
honnan tudod, hogy így a mennybe kerülne? sehol nincs leírva, hogy minden gyerek automatikudan odamegy... így ha megszületik, talán még van esélue. A biblia kutatók is vitáznak azon, hogy mi a gyerekek sorsa, ha idő előtt meghalnak.
Azt gondolod, hogy az embereknek olyan cselekedeteik lennének, amivel a nagyrészük a mennybe kerülne? Talán így a prédikációk által megmarad az emberekben valalami alap jóság, de enélkül... csak nézd meg szodomát...
Az első kérdés azokhoz irányult akik azt vallják, hogy a gyermek a mennybe megy. Személyesen is és a itt is több olyat hallottam, akik ezt a verziót támasztják alá.
Szodoma pedig nekem csak egy mese, mint pl. a tékozló fiú. Én a jelen kor "hitetleneit" veszem alapul. Személyes tapasztalatom, hogy az ateisták között sokkal több a jó ember, mint a vallásosok között. Itt a jó alatt arra gondolok, hogy több bennük a szeretet, kedvesség, segítőkészség, ... Persze pontos arányokat nem tudok, ezért írtam az 50-50-et. De mindenképp több a földön a "jó" ember, mint bármely szigorú felekezetnek a tagjai.
Szia!
Annak eldöntését, hogy ki üdvözöl és ki nem Isten nem bízta az emberre! Vagyis senkiről nem jelenthető ki az, hogy automatikusan üdvözül függetlenül az életkorától! Isten csupán annyit mondott, hogy "igazságosan ítél", de nem az emberek igazsága szerint. Azt viszont kifejezetten parancsba adta, hogy "ne ölj". Így semmilyen ellentmondás nincs.
Üdv. Péter
Isten az embert szabadnak teremtette, és megadta neki azt a képességet is, hogy választani tudjon a jó és a rossz között. Istennek ezzel az volt célja, hogy teremtményei önként, saját akaratukból szeressék és imádják, a jóra törekedjenek és vessék el a gonoszt. De ha egy teremtménynek hatalmában áll a jót választani, szükségszerűen arra is van hatalma, hogy a gonoszt válassza (1Móz 2,15-17).
Isten tökéletesen tiszta és szent, nem nézheti el a bűnt. Ő az abszolút igazság, ezért mindig mindenütt meg kell büntetnie a bűnt. Megmondta, hogy "a bűn zsoldja a halál" (Róm 6,23).
Isten szereti teremtményeit, hiszen az Ő alkotásai. Jóllehet nem szereti a bűnt, a bűnöst szereti (Róm 5,8).
Isten azt akarja, hogy minden bűnös üdvösségre jusson. Nem akarja, hogy egy is elvesszen (2Pt 3,9).
Isten szeretetében meg akarja menteni a bűnösöket (Ez 33,11).
Isten jóságos, de ugyanakkor igazságos és szent is. Egyik tulajdonsága sem győzheti le a másikat. Szeretete csak igazságban és szentségben érvényesülhet.
Nem elég csak azt hinni, hogy van Isten, mert ezt még a démonok is hiszik és reszketnek, de ettől még nem üdvözülnek (Jak 2,19).
Mit tegyen az ember, ha nem látja a bűneit?
Olvassa a Bibliát és legyen őszinte (Róm 10,17).
Ha a következő kérdések valamelyikére nemmel válaszolsz, bűnös vagy, és ha nem adtad át életedet Krisztusnak, nem Urad és Megváltód Ő, elveszett ember vagy és megváltásra van szükséged.
1. Szereted-e Istent teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből?
2. Szereted-e felebarátodat, mint magadat?
3. Szeretnéd-e, ha barátaid ismernék legszennyesebb gondolataidat?
4. Életed éppen olyan szent és tiszta-e a sötétben, mint a világosságban?
5. Olyan tiszta-e az életed, amikor egyedül vagy, mint amikor társaságban vagy?
6. Olyan tiszta-e az életed, amikor nem vagy otthon, mint az otthoni életed?
7. Mindig megtetted-e, amit jónak tartottál?
8. Elmondhatod-e nyugodt lelkiismerettel, hogy "az Úr nevét hiába soha nem vettem fel"?
9. Elmondhatod-e, hogy soha nem hazudtál?
10. Olyan tökéletes vagy-e, mint az Úr Jézus Krisztus?
Miben kell az embernek hinnie, hogy üdvözüljön?
Hinnie kell az Úr Jézus Krisztusban (Jn 3,16; 20,30-31).
Mit jelent az Úr Jézusban hinni?
Azt jelenti, hogy el kell ismerned, hogy bűnös vagy, megváltásra van szükséged és befogadod az Úr Jézust, az üdvösség egyedüli reménységét és elismered Őt életed Urának (Róm 10,9).
Mindenki üdvözülhet?
Az üdvösség lehetőségét Isten mindenki számára felkínálja, de csak azok fognak üdvözülni, akik elismerik, hogy Jézus Krisztus nélkül elvesztek.
Azt akarod ezzel mondani, hogy nem a jó cselekedeteinkért kapunk üdvösséget?
Igen. A Biblia mondja: "nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék" (Ef 2,9).
Miért nem üdvözülhet az ember jó cselekedetek által?
Az ember bűnös, és bármit tesz, cselekedeteit beszennyezi a bűn. Isten szemében még legnemesebb tetteink is szennyes rongyok (Ézs 64,5).
Vannak-e olyan emberek, akik nem elég jók ahhoz, hogy a mennybe jussanak, ahhoz viszont nem elég rosszak, hogy az ítéletre kerüljenek?
Nincsenek, mert kétfajta ember létezik: tehát vagy a megváltottak, vagy a hitetlenek csoportjába tartoznak (1Kor 1,18).
Úgy sem üdvözülhet az ember, ha megpróbálja betartani az aranyszabályt?
Nem. Amikor az Úr Jézus így szólt: "Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjetek velük" (Mt 7,12), a megváltottakhoz szólt. Sohasem volt szándékában arra utalni, hogy ez az üdvösség útja.
Csecsemőről: [link]
Nevelésről: [link]
Úgy látom, az első kérdésedre megkaptad a választ. Én is úgy gondolom, ahogy egyik válaszoló is írta: egyedül Istennek van joga eldönteni, hogy ki megy a mennybe és ki nem, és egyedül neki van meg hozzá a szükséges bölcsessége.
A második kérdéseddel kapcsolatban én is azt a választ erősítem meg, amely szerint az Isten törvénye a lelkiismeretbe van írva minden emberben, következésképpen mindenki számon kérhető tetteiért, akár hívő, akár nem, akár hallott Isten törvényeiről, akár nem. Annyi különbség van csupán, hogy azok, akik már hallottak Isten kívánalmairól, előnyben vannak azokkal szemben, akik még nem hallottak az ember teremtésbeli felépítéséről, a "húsunkba" írt isteni törvényekről, arról hogy van egy "Rossz" is, aki folyton mást sugall, mint amit a lelkiismeretünk diktál, annyira, hogy egy idő után már nem is tudunk különbséget tenni jó és rossz között. Az ige hirdetésére azért van szükség, hogy újra tisztán lássunk, hogy a lelkiismeretünk újra felébredjen, és helyesen működjön! Azok, akik hallják az igét, és mégis megmaradnak bűneikben nyilván jogosan kapják a kárhozat ítéletét, ugyanúgy azok is, akik nem hallottak róla, de visszautasították a "szív" kérlelését. Azok, akik megnyitják szívüket az ige előtt, és befogadják, azoknak az üdvösségét fogja kimunkálni. Akik sohasem hallottak az Isten kívánalmairól, de az adott ismereteik alapján mindig a lehető legjobb döntést hozták a beléjük épített iránytű, a lelkiismeret szava alapján, azok szintén üdvözülnek, mert Isten igazságos, és senkin nem kér számon olyat, amit önhibáján kívül soha nem volt módja megismerni. De mindezen túl Isten pontosan tudja, hogy kinek hány esélyt adott, hányszor biztatta jó cselekedetre a lelkiismeretén keresztül, és az illető hányszor tagadta azt meg, és hányszor cselekedett aszerint. Mindig bízhatunk az Ő bölcsességében, hogy igazságosan fog ítélni minden egyes embert, figyelembe véve a kapott lehetőségeket, és az ezek felismeréséhez szükséges felfogóképesség meglétét.
1. Ján 3:13 és senki sem jutott az égbe, csak az, aki az égből szállt le, az Emberfia,
Még senki nem mutatott olyat nekem a Bibliában, hogy valaki a mennybe/égbe menne Krisztuson kívül. Az "Uranosz Baszileia" azaz az Égi Királyság vagy mennyeknek országa elközelgett ugyan, de az eddigiekben elhunyt csecsemők nem igazán kerülhettek oda...
2. "cselekedetei és szándékai alapján lesz megítélve" azonban aki hisz az " ...nem megy ítéletbe, hanem átment a halálból az életbe." (Ján 5:24)
Kevesen értenek velem egyet abban, hogy a földi lét után nem 2 hanem három (fő) csoportban kell gondolkodni.
Olyan értelemben 2 csoport van, hogy egyesek a gyehennába kerülnek, mások meg szabadulnak, de a "szabadulók" csoportja nem homogén, mert vannak a hit által az ítélet alól felmentettek és vannak akik cselekedeteik okán szabadulnak. E különbségnek bizonyára lesz jelentősége, de arról szóló felfogásommal sokakat kiakasztanék, ami nem célom...
Lényeg, hogy a hitre jutás opcióját hirdetni még az általad megvilágított aspektusból sem gonoszság.
Az már más kérdés, hogy miért agitálja sok vallás a híveket arra, hogy ha kell, ha nem fújják a teológiáikat. 2Tim 4:2 -re szoktak hivatkozni, de az nem pontosan lett fordítva, mert nem az áll ott amit pl. Károli mondott, hogy "Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmas, alkalmatlan időben..." ugyanis az "állj elő vele" kifejezés mögött az "ephisztémi" szó szerepel ami szó szerint rajtaállást jelent amit én rátámaszkodásnak értelmezek, de az Újszövetségi Szómutató Szótár-ban Balázs Károly "készenlétben áll"-nak fordít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!