Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Rózsaszín Pitbull együttest...

A Rózsaszín Pitbull együttest szokták hallgatni keresztények is?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 26. 19:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Mr. Busta keresztény! Még tetoválása is van róla.
2014. máj. 14. 22:49
 12/25 KiLL3r válasza:
100%

"Pál máshol azt mondja, hogy a keresztények ne azonosuljanak a világgal (Róma 12,1), márpedig ez a zenekar a világból való zenekar"

a kaja is a világból való ahogy a többi ember is meg valszeg a számítógép is amin ezt írtad..........

2014. máj. 14. 22:55
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

"a kaja is a világból való ahogy a többi ember is meg valszeg a számítógép is amin ezt írtad......"

A világgal való azonosulás a világnak azokat a szokásait illeti, amik áthágják Isten törvényét. A számítógnek ehhez nincs köze, mert azt lehet evangelizálásra is használni, az ételre meg szükség van, mint fizikai táplálékra. De a kérdező által említett zenekar, egy istentelen zenekar, aminek a keresztényekhez semmi közük. Azt gondolom, ezt minden józan ember belátja.

2014. máj. 14. 23:14
 14/25 KiLL3r válasza:
96%
és amúgy mizu a keresztény metállal? :D az is istentelen? paradox
2014. máj. 15. 00:01
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

"és amúgy mizu a keresztény metállal? :D az is istentelen?

Pontosan, az is istentelen. Ez csak a modern kor divatja, a korai kereszténység idején nem találunk olyan dokumentumot, - sőt, még egy fecnit sem - hogy hangos zenével dícsérték volna Krisztust, amitől euforikus állapotba kerültek volna. Sőt, Pál apostol azt írja a thesszalonikai gyülekezetnek, hogy csendes életet éljenek (1Thess 4,11)

2014. máj. 15. 00:20
 16/25 anonim ***** válasza:
87%
Jaj, csendes, magányos, depressziós, bégető, mindenre bólogató életet....
2014. máj. 15. 00:35
 17/25 anonim ***** válasza:
7%

"Jaj, csendes, magányos, depressziós, bégető, mindenre bólogató életet...."

Tudod, a következő a helyzet:

A csendes élet nem egyenlő a magányossággal. A korai keresztények ugyanis >>közösségben<< voltak egymással. Thessalonikában, Filippiben, Efézusban stb...mind voltak gyülekezetek, sőt az első század végére már az egész Római Birodalom területén elterjedt a kereszténység. Tehát a keresztények nem voltak magányosak, mivel elég sokan voltak, és testvéri közösségben életék az életüket.

A csendes élet nem egyenlő a "depressziós" élettel sem. A keresztények ugyanis tudtak örülni, és a nehézségek ellenére sem voltak depressziósak. Pál apostol a thesszalonikai gyülekezetnek azt írja, hogy "Mindenkor örüljetek."(1Thess 5,16). A korai keresztényekre tehát nem volt jellemző a depresszió.

A csendes élet nem egyenlő a "bégető, mindenre bólogató életettel" sem. A korai keresztények ki tudtak állni az igazukért anélkül is, hogy viszályt szítottak volna. Amikor az apostolokat a főtanács elé vitték, és olyat kértek tőlük, amely ellentétbe ütközött a Krisztussal kapott küldetésükkel, akkor kiálltak az elveik mellett..

Összességében tehát a csendes élet nem jelent azt, hogy valaki depressziós, magányos és hogy nincs saját véleménye. A csendes élet azt jelenti, hogy nem követik a világ lármás életét, hanem tisztességesen, alázatosan, de ugyanakkor boldogan végzik azt a küldetést, amit Krisztus rájuk bízott. Ha érdekel, hogy milyen volt a korai keresztények élete, akkor olvasd el elsőnek a Lukács evangéliumát és az Apostolok cselekedeteiről írott könyvet.

2014. máj. 15. 00:46
 18/25 anonim ***** válasza:
51%

Értem most már, hogy mi nem tartozik neked csendesnek. Ezek alapján a metál sem hangos/hangoskodás.

Csók :P

2014. máj. 15. 10:31
 19/25 anonim válasza:

Én is keresztény vagyok, noha akaratom ellenére kb 1 éves koromban rám ERŐSZAKOLTÁK, mert én ugyan nem kértem erre az egyházat, hogy kereszteljen meg, sőt még ordítottam is :D Akkor erre mit mondotok kedves hívő barátaim? :D az egyház erőszakos?:D

Tipikus "azt mondom, hogy létezik egy fószer az égbe aki megteremtett titeket, elhiszitek, de ha egy padra rá van írva, hogy frissen van festve megfogjátok, hogy biztosak legyetek benne." Akkor ez most hogyan is működik?

Igen, én is meg vagyok keresztelve mégis szoktam hallgatni és imádom. A kérdés hogy valaki hívő vagy sem :D Én személy szerint felgyújtanám az egész egyházat úgy ahogy van.

https://www.youtube.com/watch?v=_JGk0ooCZIo Béke :D

2014. máj. 15. 14:31
 20/25 Gerike99 válasza:
84%

Tényleg van aki még mindig mindent elhisz egy több száz éves könyvnek? Mi lenne, ha mindenkit hagynánk, hogy élje az életét, ahogy szereti, amíg másoknak ez gondot nem okoz.

Tán mindenki pokolra kerül, aki valaha káromkodott? Tán mindenki írjon vallásos számokat, mert ti azt szeretnétek? Aztán semmi megfoghatóval, s bizonyítottan létezővel ne is érintkezzetek, mert mindegyikben Sátán lakozik!

2014. máj. 15. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!