Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Rózsaszín Pitbull együttest...

A Rózsaszín Pitbull együttest szokták hallgatni keresztények is?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 26. 19:39
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
21%
Valódi keresztények nem hallgatnak olyan zenét, mivel ellenkezik Jézus Krisztus lelkületével.
2014. ápr. 26. 19:41
 2/25 A kérdező kommentje:
Melyik Pitbull dalt hallottad? (komolyan kérdezem)
2014. ápr. 26. 19:43
 3/25 anonim ***** válasza:
8%

A fent említett zenekart hallottam (sajnos), de aki csak meglátja, hogy ennek az együttesnek milyen címekkel vannak ellátva a dalai, az tudhatja, hogy semmi köze nincs a kereszténységhez mert:

-Pál apostol azt mondja, hogy semmi bomlasztó beszédet ne mondjanak a keresztények (Ef 4,29). Az együttes pedig amint észrevettem használ trágár kifejezéseket.

-Pál máshol azt mondja, hogy a keresztények ne azonosuljanak a világgal (Róma 12,1), márpedig ez a zenekar a világból való zenekar, és semmi köze nincs Krisztus ügyéhez. A rock zene érzelemkiváltó, márpedig a kereszténység nem "érzelmi vallás", hanem józan gondolkodáson alapul (2Pét 3,1)

-Az Biblia azt tanítja, hogy a hívő embernek "az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal." (Zsolt 1,2). Ezeket az embereket nevezi az ige boldognak (1. vers). Ez a zenekar pedig nem az Isten törvényét, vagy az Ő szabadítását magasztalja fel, mint például egy Luther Márton dal, hanem világi dolgokkal foglalkozik.

Én nem hallgatok ilyen zenét, és egy komolyan Krisztust követő ember sem.

2014. ápr. 26. 20:01
 4/25 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 26. 20:09
 5/25 Vadkan01 ***** válasza:
Most hallottam először erről az együttesről.
2014. ápr. 26. 21:05
 6/25 A kérdező kommentje:

Rendben, logikailag korrekt érvelések, ezt az egyet viszonyt nem tudom hová tenni:

"-Pál máshol azt mondja, hogy a keresztények ne azonosuljanak a világgal (Róma 12,1), márpedig ez a zenekar a világból való zenekar, és semmi köze nincs Krisztus ügyéhez. A rock zene érzelemkiváltó, márpedig a kereszténység nem "érzelmi vallás", hanem józan gondolkodáson alapul (2Pét 3,1) "

Minden zene érzelemkiváltó, azaz eszerint minden zene istentelen, ami nyilvánvaló marhaság!

Azzal sem értek egyet, hogy a kereszténység nem érzelmi vallás, mert az is! Akiben nem ébreszt érzelmeket egy ima, egy lelkigyakorlat, vagy egy zarándoklat, az nem tudom, hol él!

2014. ápr. 26. 21:34
 7/25 anonim ***** válasza:
37%

"Minden zene érzelemkiváltó, azaz eszerint minden zene istentelen, ami nyilvánvaló marhaság! Azzal sem értek egyet, hogy a kereszténység nem érzelmi vallás, mert az is! Akiben nem ébreszt érzelmeket egy ima, egy lelkigyakorlat, vagy egy zarándoklat, az nem tudom, hol él!"

Igazad van, minden zene érzelemkiváltó, rosszul fogalmaztam, úgy kellett volna mondanom: érzelemközpontú. Azért egy Luther dal, amely a reformáció korában keletkezett, és egy 21. századi rock zene közt óriási különbség van, mert előbbi nem fog eufórikus állapotba hozni, és olyan értelemben felkorbácsolni az érzelmeket, hogy szinte magánkívül legyen az ember, és befogadja azt a trágásrágot, amit pl az általad hangoztatott együttes "énekel". Nem is értem, hogy hogyan jutott eszedbe olyan, hogy egy keresztény egyáltalán hallgat ilyeneket, mint amit az az együttes játszik. Úgy vélem, nem kell kereszténynek lenni ahhoz, hogy valaki ne halgasson ilyeneket. Egy józan gondolkodású ember olyan zenékre, akik tele vannak trágár és provokatív elemekkel nem gondolom, hogy befogadó, mert bántja a fülét. De nyilván aki akarja az halgassa. Ami pedig a kereszténységet illeti: Ott is természetesen vannak érzelmek, (amelyek az Istennel szerzet tapasztalatokból származnak) azonban nem beszélhetünk érzelemközpontúságról. Krisztus követése nem az érzelmi fellángolásokra alapul, mert annak az embernek a "hite" előbb-utóbb kihül, főleg a próbák hatására. Ezért az nem is hit. Krisztus követése tudatos döntésen alapul, meggyőződésen, az olyan hit pedig akkor sem foszlik szerte ha életveszély van (lásd a keresztény Mártírokat). Ez a különbség az érzelemközpontú és a gondolkodáson alapuló kereszténység között.

2014. ápr. 26. 21:54
 8/25 anonim ***** válasza:
Nem, de nem a stílussal van a bajom (bár ez a punk-rock sosem volt a szívem csücske), hanem a szöveggel. Számomra sértő, ezért nem hallgatom. 1-2 számukon jót röhögtem, mert csak trágár volt, de mikor már Istent és az Egyházat is bevonják, az enyhén szólva sértő.
2014. ápr. 26. 23:44
 9/25 anonim válasza:
12%
Ez a kérdés 100%-ban provokatív.
2014. ápr. 27. 16:35
 10/25 A kérdező kommentje:
Ne keress provokációt abban, amiben nincs. Nem hiszem, hogy ilyen higgadtan ír az, aki provokálni akar...
2014. ápr. 30. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!