Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Tanúk miért nem nyitottak a...

A Tanúk miért nem nyitottak a változásra?

Figyelt kérdés

Egy kérdésben feltettem ha tévedtek beismeritek és elnézést kértek stb stb .....?

De ha egy tanúval üzenetet váltok lepereg róla minden még egy ateista is hamarabb meggyőzhető arról Isten létezik a Biblia logikus értelmezésével mint egy tanúnak bebizonyítani, hogy téved.

Mert van gyógyulás, vannak ajándékok például nyelveken szólás,A Jehova név az egész Bibliában egyszer fordul elő legalább is én egyet találtam a többi helyeken Úr és Isten szavak szerepelnek, nem értem a YHVH mássalhangzókból miért pont Jehova? AZ Újvilág fordítás ezek szerint ennek a vallásnak készült hamisítás.

Ezen kívül ezt találtam:

[link]

Miért nem hihetőbb ez mint a Tanúk ködösítése, hihetőbb mert aki szerkesztette ért a Héber nyelvhez az itt lévő tanúk szerintem csak valami gyorstalpalót végezhettek, hogyan kell érvelni az Írásokból meg ködösíteni és terelni amire az elmúlt napokban volt bőven példa.

2014. ápr. 23. 20:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Például írod kedves kérdezö a nyelveken szólást.

De legyünk öszinték, a nyelveken szólás megszünt az apostolok halála után.

Az hogy ök nyelveken szóltak meg volt az oka. Elsö hír volt sokak számára pünkösdkor, hogy Jézust Krisztus tulajdonképpen megalapította az Új szövetséget és ezzel a Mózesi törvény érvényét vesztette.

Mond kérlek minek egy olyan "nyelv" amit senki sem ért meg? A tanitványok értelmes nyelveket beszéltek, a Cselekedetek 2 részéböl ezt megtudjuk.

Gyógyítás meg a többi ajándék, ez mind megszünt.

Márcsak logikusan is vegyük, ha tényleg annyira müködne ez a gyógyítás, akkor nem kéne a sok orvosi rendelö, nem lenne a sok beteg gyermek.

Néhányszor leírtam egyik rokonom tapasztalatát. Középkorú beteges asszony volt. Elhatározta, hogy elmegy ilyen gyógyítás félére. Aztán találkoztunk vele, és nagyon dicsérte hogy a "csodagyógyítás" után milyen jól érzi magát. Igen kérem ez egy rövid hétig tartott, azután még rossszabbul lett mint azelött. Lehetséges, hogy abba hagyta szedni az orvos által elöírt gyógyszert. Nem maradt más mint ujra orvoshoz menni.

Katy

2014. ápr. 24. 05:33
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

De a Tanuk nyitottak a változásra ha nem emberi bölcsességen alapul,hanem a BIBLIÁN.Alázatosan elismerik a tévedésüket és kiigazitják aszt.Több példát is meg tudunk emliteni:

Mikor kezdődik a nagy nyomorúság?

Mikor itéli Jézus juhnak vagy kecskének az embereket?

Mikor érkezik meg,vagyis jön el Jézus?

2014. ápr. 24. 10:26
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves Sörpocak.

a Tanúk amit tanítanak nekik annak ugyan úgy utána néznek, mint ahogy Pál tanításának is utána néztek a Bereabeliek, hogy úgy vannak-e ezek. "

Én elhiszem neked, legalább is a te esetedben igen. Bár te se jártál mindennek utána ahogy eddig tapasztaltam, de nekem amúgy se erősségem a hittudomány. Alsó középosztályos laikus vagyok ez ügyben :)

Viszont kérlek ne vetítsd ki ezt minden Tanúra, mert innen a fórumról is tudok neked olyan linket adni, ahol az egyik Tanútársad épp amellett érvel, hogy "aki eddig csak jókat mondott, abban miért ne bíznék ellenőrzés nélkül?".

Mármint az egész felülvizsgálódást nem preferáló vélemény az, amit tudnék nyújtani neked, ha emlékezetem nem csal.

Szerintem ez egy olyan dolog, amiről csak hasra ütötten lehet statisztikát adni...

2014. ápr. 24. 16:00
 14/16 A kérdező kommentje:

Szia Katy!

De legyünk őszinték, a nyelveken szólás megszűnt az apostolok halála után.

Gyógyítás meg a többi ajándék, ez mind megszűnt.

Őszintén megszűnt vagy csak nálatok nem működik ?

Ha valamivel nem rendelkezem akkor ésszerű-e tagadni azt, hogy létezik, működik?

Másik példa:

Olyan lenne mintha azt állítanám mi ez az aláírás Katy névvel

szerintem ez mögött nem egy személy van hanem csak a betűk maguktól idekerülnek a képernyőmre pont ilyen sorrendben és az a fura értelmes mondatok keletkeznek vajon miért ?

Az újjászületés egy fontos eseménye a Szellemtől való újjászületés ez nálatok hogyan történik meg ?

Ján. 3,5:

5.Felel Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

6.A mi testtől született, test az; és a mi Szellemtől született, szellem az.

És akkor tovább Jézus elküldte a Szent Szellemet miért is ?

Nézzük ezt az Igét ezzel kapcsolatban:

Ján. 16,13-14:

De mikor eljő amaz, az igazságnak Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra.

Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.

14.Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti néktek.

15.Mindaz, a mi az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémből vesz, és MEGJELENTI néktek.

Elvezérel-Igazságra,Szólja,hall,dicsőít,megjelent???

Akkor ő egy személy, ezekre az áldásokra,segítségekre csak az apostoloknak valamint az apostolok korában élt keresztényeknek volt szükséges vagy azt lehet mondani minden korban élt keresztény számára szükségesek ?

Nektek hogyan jelenti meg az Igazságokat?

-Elvezetés az Igazságra

-Kijelentés

-Jézus személyének felemelése

Ti hogyan jogosultatok Bibliát magyarázni, tanítani az Írójával való szoros kapcsolat, közösség nélkül ? mivel tagadjátok a valóságát ilyen ma már nincs.

(Mert a Bibliát a Szent Szellem írta)

Ha tagadod működését akkor milyen szellem által magyarázod az Írásokat?

Mert nem lehet részekre osztani Isten Szellemét nyelveken szólás és gyógyulás nincs de Írásmagyarázat, kijelentés van.

Elmagyaráznád hogyan ?

Ha van az egyik a másik is van :

1Kor 12,4-13:

4.A szellemi ajándékok sokfélék, de mind ugyanattól a Szent Szellemtől származnak.

5.A szolgálatok is különfélék, de ugyanazt az Urat szolgáljuk.

6.Az Isten ereje is sok különböző módon nyilvánul meg az emberekben és az emberek által. Mégis egy és ugyanaz az Isten, aki mindezeket a dolgokat bennünk és közöttünk véghez viszi.

7.Azonban, a Szent Szellem mindenfajta működését azért kaptuk, hogy ezzel a többieket szolgáljuk és segítsük.

8.Az egyik embernek például a Szent Szellem azt adja, hogy képes legyen BÖLCSEN BESZÉLNI.

A másiknak ugyanaz a Szent Szellem TERMÉSZETFELETTI ISMERETET ad, amikor beszél.

9.Megint másiknak ugyanaz a Szent Szellem HITET ad, másnak meg a GYÓGYÍTÁS ajándékait.

10.A másik olyan ERŐT kap, amellyel CSODÁKAT tud tenni, megint másik a PRÓFÉTÁLÁS képességét kapja, megint másik arra kap képességet, hogy FELISMERJE, és AZONOSÍTANI tudja a SZELLEMEKET.

Másik a NYELVEKEN-SZÓLÁS KÜLÖNFÉLE FAJTÁIT kapja, megint másik azt a képességet, hogy a NYELVEKEN SZÓLÁST MEGÉRTSE és MEG TUDJA MAGYARÁZNI

11.Mindezeket azonban ugyanaz a Szent Szellem cselekszi az embereken keresztül.

Azonban a Szent Szellem a saját belátása szerint adja az embereknek ezt, vagy azt a képességet.

12.Az emberi test egységes egész, de sok részből áll. Ez a sok és sokféle testrész együttesen mégis egyetlen test. Így van ez Krisztussal is.

13.Mert vannak közöttünk zsidók és nem zsidók, rabszolgák és szabad emberek is. De ugyanaz a Szent Szellem merített be bennünket, hogy ezáltal egyetlen „testté” egyesítsen. Ugyanazt a Szent Szellemet kaptuk, hogy igyunk belőle.

Egy megjegyzés befejezésül véradással megmenthető kb 3 emberi élet, Jézus nagyon is életpárti ő volt a legnagyobb VÉRADÓ !!! Az alábbi Ige szerint:

Jn 19,34.Az egyik katona azonban beleszúrta a lándzsáját Jézus oldalába, amelyből azonnal vér és víz folyt ki.

Tehát a véradás nagyon is Bibliai nem a levett formában adják az embereknek feldolgozzák valamint a belőlük kinyerhető anyagokat használja az orvostudomány, ezt előtte komoly laboratóriumi ellenőrzésnek vetik alá a véradás alkalmával levett vért, ezért ma már biztonságos

a múltban sajnos voltak negatívumok.

Egyelőre ennyi várom a kérdéseimre a válaszod.

2014. ápr. 24. 18:39
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

" ma már biztonságos "

Amiket itt összehordtál, az nem biztonságos.

"A Jehova név az egész Bibliában egyszer fordul elő "

Kérdés, hogy te meddig fogsz előfordulni, ha így folytatod? Lásd 2Timótheus 2:15.

2014. ápr. 24. 18:49
 16/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló !

Ismerem az általad említett Igeverset épp ma reggel olvastam.

A Bibliában azt olvasom a gyógyulás a fiak kenyere ha tinálatok ez nem működik akkor ti kik is vagytok valójában?

És kik vagyunk mi akiknél működik?

Nem tapasztaltam még, hogy hitemben megszégyenültem volna az Igazság működik az életembe van hitem és reménységem amiről tudom nem szégyenít meg.

A keresztény élet egyik jó mércéje az imameghallgatás ha ez megvan akkor Isten egyetért a keresztény életmódommal tehát nem fogok hallgatni emberekre mert Isten bizonysága nagyobb mint emberek véleménye.

Akkor ezek szerint helyesen értelmezem Isten Igéjét mert van aki vezet téged ki vagy mi vezet ?

2014. ápr. 24. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!