Ha a kegyelem ingyen van, akkor nincs is kárhozat?
Van kárhozat abban az esetben ha nem használod fel Isten kegyelmét.
A cselekedeteid mutatják ,eg hogy melyiket választod.
Csak kárhozat van, mert nincs bűntelen ember, de ha akarod, akkor tiéd a kegyelem, csak el kell fogadni. Viszont nagyon sok ember még boldog is, hogy a pokolba kerül, mert ott több az ismerős. :(
Nem tudom mi kell ahhoz, hogy meglássa valaki, hogy bűnös és kegyelemre van szüksége. Nagyon el vannak telve maguktól szerencsétlenek, mintha ők tudnák irányítani az életüket, miközben a következő percet sem ismerik, nem hogy a holnapot.
Pontosan. Ráadásul a legtöbb protestáns szerint, magunktól nem vagyunk képesek jól dönteni -> tehát Istent sem választani.
Ezért kellene elgondolkodni, hogy mit jelent a kegyelem vagy az ilyesmi állítások.
Mert nyilván nem azt, hogy Isten agyatlan bábjai vagyunk és egyesek mészárlásával mutatja meg a mocskos dicsőséget, másokat meg meghagy, hogy szolgálják (csak úgy viccből). tehát ő teremtett gonoszakat is és néha viccből a jókat is megöli, mi?
A kegyelem egy lehetőség a megváltozásra, beismerésre.
Nem azért kaptunk új lehetőséget, mert kiérdemeltük, hanem mert Isten szeret.
Ha valakinek nem tetszik, amit írtam gondoljon csak el egy példát.
Menjünk vissza a középkorba, ahol egy gazdag Úr falukban asszonyokat erőszakol meg a lovagjaival, gyerekek fejét veri a kőbe és brutálisan mészárol ahogy csak tud. Rabszolgákat tart és kifosztja az embereket folyamatosan.
Egyszer az egyik kis fiú, akinek sikerül megmenekülni egy erőszakos közösülés után (lábujjak nélkül), amíg a szüleit nyúzzák, elhatározza azt, hogy bosszút fog állni a családjáért. (anyjáról már csak a zsebében lévő szemgolyó maradt).
Felnő a fiú, legyőzi a gonosz ember terroristáit és ott áll egy éles szablyával a kegyetlen Úr előtt?
Szerintetek az a kegyelem, hogy azt mondja a fiú:
"Ok, ami volt, elmúlt: szia -én egyébként is más vagyok ".
Aztán a kegyetlen Úr mindent kezdhet előröl?
Vagy a kegyelem, hogy nem foglalkozunk vele?
Esetleg bárki, bármit megtehet, mert mindenki a Mennyországba jut? Az öngyilkos terrorista is?
Vagy ezt Isten rendelte volna el, hogy így legyen? (és akkor nem is kell csinálni semmit, mert mindent Isten mozgat?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!