Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit kell tennem, ha nem tudom...

Mit kell tennem, ha nem tudom elfogadni a Biblia szavait?

Figyelt kérdés

Szüleim Jehova tanúi.Egész kiskorom óta a Bibila által vannak behálózva a napjaim.Szinte nem volt olyan nap amikor ne jött volna szóba,de én ezt az egészet nem tudom elfogadni,hogy Jehova elpusztítja Sátán rendszerét se a többit,amit a Szentírás ír.Abban is kételkedem,hogy vajon Jehova Tanúi e az igaz vallás.A szüleimnek szóltam,de szerintük lázadó vagyok,ezért mégtöbb Bibliai gondolattal tömik a fejem,és egyre többet kell velük mennem prédikálni,az viszont nem számít,hogy van e kedved,vagy nincs,menni kell!

16/L

2014. ápr. 21. 17:06
1 2
 1/14 Szeressük egymást ***** válasza:
73%

Isten mentsen Téged ki abból a szektából. :-)

A Biblia igaz, csak hamisan interpretálják Neked. :-)

2014. ápr. 21. 17:09
 2/14 Szeressük egymást ***** válasza:
17%

Jézus az út, Ő az Igazság, csak Jézusban van örök élet.

Téged is hív. :-)

2014. ápr. 21. 17:12
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Hú, nem irigyellek...jehova tanúi?

mesélj!!!

2014. ápr. 21. 17:33
 4/14 anonim ***** válasza:
36%
Nem lehetsz engedetlen, szeresd szüleid ilyen tévedés mellett is. Keresd Jézust, a Bibliában más van, amit ők tanítanak. Ha megtérsz Jézushoz, akkor imádkozz buzgón szüleidért.
2014. ápr. 21. 18:14
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Csináld, amit muszáj és magadban döntsd el mit gondolsz erről az egészről.
2014. ápr. 21. 18:31
 6/14 Szeressük egymást ***** válasza:
80%

Kaptál már privát üzenetet Katy Weawer-től hogy milyen lázadó és áruló vagy? :-)

Ne hallgass rá, mert hazug.

A szüleid tévednek. Engedelmeskedj nekik mindenben a békesség miatt, de felnőttként nyugodtan elkanyarodhatsz majd ettől a szektától ha úgy érzed hogy nem az igaz vallás.

2014. ápr. 21. 19:31
 7/14 sandor76 ***** válasza:
0%

Mivel a szuleidnek tobb az elettapasztalata,es mar megvizsgaltak olyan dolgokat ami megvedi az embereket,a helytelen elettol es a velejaroitol,erdemes rajukj hallgatni.

Annal is inkabb,mert a szuleid es szeretnek teged.

Velem ilyen nem tortent sosem,sokszor kaptam verest ok nelkul,es,hogy mi minden rossz tortent nem irnam.

A Biblia helyes betartasa megved rengeteg csalodastol ugy,hogy at kellene elned.

Utolag mar nem lehet tenni semmit,ha hibat kovettunk el,vele kell elnunk.

Jehova tudja hova tart az emberiseg es a helyes szivallapotu embereket szeretne megmenteni,ehhez ad megfelelo oktatast.

A szuleid ezt tudjak ezert igyekeznek helyes uton tartani.

En a helyedben nen szurnam el az eletemet,csak mert meg nem ertek pontosan bizonyos dolgokat.

2014. ápr. 21. 20:07
 8/14 KZitus ***** válasza:
14%

Szervusz

Nem vonom kétségbe a szavaidat. De senkit sem lehet kényszeríteni semmire. Több évtizede tanú szülő vagyok, de a gyerekeimet soha nem kényszerítettem arra, hogy prédikálni járjanak velem, ha ők nem éreztek erre indíttatást. Hiszen kényszeríteni a keresztény szolgálatra nem lehet, és nem is kell, mert Isten sem kényszerít senkit semmire.

Abból amit leírtál, két dolgot hámoztam ki:

1. Nincsen jó kapcsolatod, kommunikációd a szüleiddel.

2. Egyáltalán nincsen kapcsolatod Istennel, hiszen nem is ismered, csak azt teszed, amire kényszerítve érzed magadat.

Csak rajtad múlik, hogy változtass a helyzeteden.

És még valamit: Attól, hogy TE nem hiszed el, a Biblia igen is azt írja, hogy Krisztus hamarosan elpusztítja Sátán rendszerét. Vajon lesz még időd vissszaamenekülni oda, ahol már most sem bizonyos, hogy vagy? Neked kell eldöntened. Az éleeted ezen múlik. Rövid és hosszú távon is.

Nézd meg a "Tékozló fiu..." filmet, és Jézus tanítását a "két útról". Hátha még nem késő :(

2014. ápr. 21. 20:54
 9/14 KZitus ***** válasza:
0%

Még annyit szeretnék neked mondani, hogy az a tény, hogy a problémáddal ehhez az oldalhoz fordultál nem a legjobbat árulja el rólad. Miért írom ezt? Ted fel magadnak a kérdést: el mernéd ezt mondani a szüleidnek? Mernéd a kiírt kérdésedet meg mutatni nekik?

A válaszod önmagáért beszél.

2014. ápr. 21. 20:59
 10/14 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Gyakorló szülőként (15 éves a nagyobbik fiam) nem értek egyet a szüleid módszereivel. Az, hogy lázadó kamaszként kényszerítenek arra, hogy menj velük prédikálni, nem éppen helyes megoldás. Ahogyan látszik is pontosan az ellenkező hatást érik el vele, mint amit szeretnének.

Az én fiam is lázadó kamasz, valóban sok problémám van vele. Én úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy igyekeztem hasonló korú fiatalokkal összebarátkoztatni a gyülekezetben, akik jó hatással vannak rá. Nálunk a gödöllői bibliaházban nagyon jó ifjúsági kör alakult ki az elmúlt nyáron, ami kicsit annak is köszönhető, hogy igyekeztem a fiataloknak nagyon jó programokat találni, ahol jól érzik magukat és jó témákról tudnak beszélgetni. Én szívesen látnálak a körünkben, biztos vagyok benne, hogy sok mindenben megváltozna a véleményed! :-) ( [link] )

Üdv. Péter

2014. ápr. 21. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!