Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hova járhatnék gyülekezetbe?

Hova járhatnék gyülekezetbe?

Figyelt kérdés
Érden élek, és nemrég jöttem rá, hogy nekem gyülekezetre/ifire van szükségem!!! Hova járhatnék, ami közel van? Nagyon sokat gondolkodtam, de nem tudom, hogy melyik egyház az, amiben megbízhatnék.
2009. dec. 22. 19:03
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

A Jehovákhoz és a Hit-gyülekezetbe ne járj,mert azok nagyon elvakultak.Megbánnád később.Inkább a katolikus,református,evangélikus vagy baptista egyházakhoz menj.A helyedben nem kötelezném el magam egyik mellett sem.Elmennék mindegyikhez,és néhány alkalom után már tudsz dönteni,melyik áll hozzád legközelebb.

Aki itt javasolja valamelyiket,az csak a saját meggyőződése,de nem biztos,hogy neked is megfelelne.

2009. dec. 22. 19:16
 2/7 anonim ***** válasza:
42%

Hány éves vagy?

Vannak cserkészek,Érden is biztos.

Náluk igaz a hitre épülve,de rengeteg kirándulás,egyéb programm is van.Barátokat biztos találsz köztük.

2009. dec. 22. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:
12%

KKK

retafdog

2009. dec. 22. 19:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is a cserkészetet javaslom, amellett, hogy cserkésznek bármilyen vallású ember mehet, nagyon jó móka :)
2009. dec. 22. 20:12
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem nem kell félni sem a hit gyülekezetétől, sem a jehovásoktól vagy mormonoktól.

Tudom, furán hangzik, de én a helyedben, ha lenne hozzá kedvem és időm, többet is megnéznék, milyen itt-ott a társaság, és összehasonlítanék párat.

Nézz körül, jobbat nem tudok. A Google szerint van református, adventia, baptista, hit gyülekezete; és biztosan van más is. Járkálj és figyelj.

Aztán válassz ki kettőt-hármat, és kérdezd meg őket, biztos befogadnak, megengedik, sőt, szívesen veszik, ha csatlakozol hozzájuk legalább egy-két alkalomra.

Ahol pedig a legjobban érzed magad, oda menj. Így biztos megtalálod a vágyott helyet. :)

2009. dec. 22. 20:51
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, amúgy 16 éves vagyok :)
2009. dec. 23. 10:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

ELSŐ VÁLASZOLÓT IDÉZEM:

A ...hoz és a ...be ne járj,mert azok nagyon elvakultak. A ...,...,... vagy .. egyházakhoz menj.

Aki itt javasolja valamelyiket,az csak a saját meggyőződése,de nem biztos,hogy neked is megfelelne.

Tehát hogy hova ne menjen és hova menjen, csak a saját meggyőződésed. Hol itt a szabad akarat?

Jó tanácsadó vagy... :-)

Én véleményem meg az, hogy imádkozz és kérd Istent, hogy mutassa meg neked azt a gyülekezetet, amelyik jó és igaz és ahol valóban ŐT imádják és jól értelmezik a bibliát. Ahol nincsenek hamis tanok... stb. Isten biztosan meg fogja neked mutatni és ott tuti, hogy jól fogod magad érezni!

(Nekem is megmutatta, holott nem is kértem.)

2009. dec. 26. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!