Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék iszlám vallású...

Szeretnék iszlám vallású lenni, de nem tudom ezt hogy kéne elintézni, illetve hol. Tanácsok?

Figyelt kérdés
Pogány vagyok, 18 éves és nagyon nagyon tetszik az iszlám vallás. Azon gondolkodtam, hogy fel kéne vennem ezt a vallást, csak nem tudom hol tehetem meg ezt Magyarországon és hogy milyen feltételei vannak.

2014. ápr. 20. 20:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Napi öt ima kötelező, igen. :)
2014. ápr. 23. 20:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezo! Az én férjem muszlim, én keresztény vagyok. Nem tértem át, mert úgy gondolom, hogy egy Isten van és bármelyik vallást koveted, lényeg, hogy szívbol tedd. Az elitélt dolgok, pl. a nok elnyomása nem a vallásbol indult ki, hanem az adott országok kultúrájából. Az én gyermekeim nagy valószínuséggel szintén muszlimok lesznek. Nem azért, mert a férjem kényszerítene, hanem mert látom, hogy egy szép vallásról van szó, melytol csak jobb ember leszel. Mondjuk én a kereszténység azon ágában hiszek, mely Jézust prófétaként és kovetendo példaként hirdeti, tehát nálam ezért sem negatív az iszlám.

Én a kérdésedbol és hozzászólásodból azt látom, hogy még csak nagyon ismerkedsz a vallással. Ebben az esetben a Korán tanulmányozását javaslom és kapcsolatfelvételt muszlimokkal.

2014. ápr. 24. 23:14
 13/14 anonim ***** válasza:

Félre ne érts, én is érdeklődök az iszlám iránt, voltam már 3 mecsetben, olvasom a koránt. De még mindig úgy érzem, keveset tudok ahoz, hogy őszintén át tudjak térni. Ahogy a megnyilvánulásaidból ítélem, te nem nagyon néztél utána. Én 2 éve tanulmányozom. Nem tudom te hova valósi vagy, de ha itt Pesten bemész egy mecsetbe érdeklődni, telenyomnak könyvekkel, válaszolnak a kérdéseidre, meghívnak az alkalmakra. Szerintem te is kezd így!

U.i.: rengeteg ágazata van (mint a kereszténységnek), olvass utána minél többnek, és válaszd ki, szerinted melyik az amelyik a Koránt leginkább követi, és amelyikben tiszta szívvel fogsz tudni hinni :)

2014. ápr. 25. 08:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia nezd elöször nezd megezt a dokumentumfılmet nagyon szep az ıszlamrol szol:

http://www.youtube.com/watch?v=YAW1cN3uU68

aztan van a www.iszlam.com oldal magyar nyelvü

ott mınden pontosan le van ırva mındent meg fogsz talalnı amıre keresed a valaszokat,de valoban a Sahada-t az ugynevezett Hıtvallast kell elmondanı de azert ez nagyon atgondolando nem jatek.

ısmerkedj,olvasgass es el fogod tudnı döntenı mennyıre megfelelö neked.Igen az ıma arabul van de a fentı oldalon az ıs pontosan le van ırva ılletve talalsz letölthetö online könyveket.Szep nepot neked :)

2014. nov. 6. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!