Akkor mit lehet csinalni ha valaki azt hitte felnottkoraig hogy romai katolikus vallasues volt elsoaldozo is, ere kiderul hogyvreformatus?
Hogy érted, hogy mit lehet csinálni?
Elfogadni vagy áttérni.
Azért kérdezed, mert áldoztál?
Mutasd meg nekem, hogy hol van a Bibliában az elsőáldozás és ha benne van, akkor benne lesz a válasz is.
De ha nincs a Bibliában ilyen, akkor minek aggódsz felesleges emberi szokások, hagyományok miatt?
(segítek, mert tuti, hogy nem olvasod: a Bibliában semmi sincs a katolikus egyház hagyományaiból. Inkább ellene szól.)
Hogy derült ki? Elsőáldozás előtt szoktak kérni keresztlevelet, illetve az elsőáldozás megtörténését a plébánia elküldi ahhoz a plébániához, ahol az illetőt megkeresztelték. Tehát már ekkor ki kellett volna derülnie.
Egyébként a keresztséget elfogadják a történelmi egyházak, tehát ha valaki reformátusnak van keresztelve, de aztán később katolikus szeretne lenni, akkor felkészítés után lehet elsőáldozó. A bérmálással pedig majd teljes jogú tagjává válik az ember az Egyháznak.
"Mutasd meg nekem, hogy hol van a Bibliában az elsőáldozás és ha benne van, akkor benne lesz a válasz is.
De ha nincs a Bibliában ilyen, akkor minek aggódsz felesleges emberi szokások, hagyományok miatt?
(segítek, mert tuti, hogy nem olvasod: a Bibliában semmi sincs a katolikus egyház hagyományaiból. Inkább ellene szól.)"
Mutatok: „Bizony, bizony mondom nektek, ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét nem lesz élet bennetek. De aki eszi az én testemet és issza az én véremet annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne. Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik. Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi örökké él.” (Jn 6, 53-59)
Ha nem hiszed, szíved joga.
Kérdező:
A Bibliában sehol sincs a gyerekkeresztségröl írva, mivel saját döntésed alapján kell Jézus mellett döntened. Édes mindegy ki vizezte össze a fejed babaként.
Most.melyik templomba jársz? Melyik a te gyülekezeted?
Ha nem is gyakorlód a vallásod, akkor minek a kérdés? fogadd be Jézust a szívedbe és ő majd elvezérel oda, ahová menned kell.
VÁLASZD AZ ÉLETET!
Nem, én nem az egyház által előirt szabályok betartásáról beszélek!!!!
Nem az a bűn, ha nem az ő szabályuk szerint teszel valAmit, hanem ha Isten szava ellen vétesz! Ismered Jézus hangját? Ismered az Úr parancsát? Ne emberi szabályoknak akarj megfelelni, hanem Krisztusnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!