Mi a véleményük a katolikusoknak a judeo-keresztény elnevezésről? Én magam is katolikus vagyok, de amikor a neten utána akartam nézni csak összeesküvés-elméleteket találtam.
Gúnyos, negatív kontextusban szoktam találkozni ezzel a kifejezéssel.
Én keresztény vagyok, engem ne hívjanak így, mert a kereszténység nem egyenlő a zsidó vallással, nagyon nem...
"a kereszténység nem egyenlő a zsidó vallással, nagyon nem"
A kereszténység alapja a zsidó vallás. Jézus maga is zsidó volt. A keresztények és a zsidók ugyanabban az Istennek nevezett entitásban hisznek.
Kedves Utolsó!
A kereszténység alapja Jézus tanítása,amit a zsidók nem fogadnak el, és Jézust sem fogadják el megváltójuknak. Egy Istenben hiszünk, mi is elfogadjuk az Òszövetséget a kinyilatkoztatàs részeként, de Jézusban Isten új szövetséget kötött az emberekkel.
Vagyis amit írtam igaz. A zsidó vallás a keresztény vallás alapja.
Én kulturális műsorokban szoktam hallani emlegetni, ott a zsidó-keresztény kultúrkör alatt a zsidó és a keresztény kultúrkör együttesét értik alatta.
Vallási értelemben a két vallást a Tízparancsolat azonossága alapján kapcsolják össze a kifejezéssel az 50-es évek óta:
Akik zsidókeresztényeznek, azok
1. ateisták
2. gnosztikusok
3. magukat következetesen kereszténynek valló szekták
4. egyéb szekták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!