Hol lehet a magyar ősvallásról szakszerűen olvasni? Mert én eddig sajnos csak flúgos, olykor egymásnak ellentmondó összeesküvés-elméletekkel teli honlapokat találtam csak a témában.
Igaz, hogy Szántait ateista fejjel nehéz megérteni, de ő is tényekre épít. Attól még, hogy nem az MTA tagja még lehet szakszerű. Azt meg pláne nem értem, hogy miért csalna, mi oka lenne rá? Ha több pénzt szeretne, akkor beállhatna a mainstream történészek közé. Ehelyett ő az igazságot választotta, ami nem jár számára gazdagsággal.
Egyébként Wass Albert (rá aztán már tényleg nem mondhatod, azt, hogy nem normális) Hagyaték című művét ajánlom, főleg a nép ajkán fennmaradt táltostörténeteket tartalmaz, de rengeteget megtudhatsz belőlük az ősvallásról.
Nem vagyok ateista. Szántai a saját álomvilágában él, és el is hiszi azt a sok marhaságot, amit összehord.
A plebs pedig - mivel a hivatalos történetkutatás túl száraz, és neki ad az embereknek sem büszkeséget, sem tüzet - ezért bekajálja az ilyen kóklereket, mit ő aki csak spekulálgatnak, aztán azt hiszik, hogy amit kitaláltak az úgy is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!