Ez jó megoldás szerintetek? Vagy hogyan szokás?
Májusban lesz egyben a római katolikus keresztelőm és bérmálkozásom, felnőttként.
Tudom, hogy az úgynevezett bevezető szentségek ingyenesek.
Viszont az atya lelkiismeretesen készített fel, pedig nem is a lakhelyem szerinti plébániához tartozik, tehát el is utasíthatott volna (ahogyan azt megtette másik).
Bár hivatalosan ingyenesek a bevezető szentségek, azért illik a perselypénzen túl felajánlani egy nagyobb összeget (5-10000 HUF)?
Ezt hogyan szokás rendezni?
1. Borítékban az atyának odaadva, mondva, hogy felajánlás?
2. A perselybe beletenni ugyanazt az összeget?
Borítékot én sem adnék, mert azt az orvosnak szoktak.
Én megkérdezném az atyát, hogy szeretnél egy nagyobb összeget adományozni és hova utalhatod. Nálunk a plébániának van külön bankszámlája, illetve van egy alapítvány is, ahonnan a katolikus óvodának megy a pénz. Szerintem ilyen lehetőségek vannak máshol is.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Valójában nem akarok anyagi dolgokról beszélni ez ügyben.
Valami miatt a perselyes megoldást érzem megfelelőnek.
Az adott közösségnek akarok felajánlani, és ennek egyik módja konkrétan a persely úgyis.
A kérdésem így arra irányul inkább, hogy ez a megoldás szokás-e, hogy ilyen alkalommal nagyobb felajánlást tesz valaki a perselybe, és nem beszél az atyával anyagi dolgokról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!