Hogyan tudod "jól" átadni az evangélium üzenetét?
Szervusz
Elemezd ki kérlek azt, amit Jézus parancsba adott: " Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.” Máté 28:19,20
A kérdésedre a válasz itt van: "tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek"
Te tudod mit parancsaolt Jézus a tanítványainak?
Ha nem, keresned kell olyan valakit, aki tudja, mert miután te is megtanultad, (mint ahogyan a tanítód is korábban), azután neked is menned kell és tanítványikat kell képezned.
Nézd mit ígér neked Jézus: nem leszel SOHA magadra hagyatva ebben a csodálatos munkában, hiszen segít neked ebben, a már 100 éve uralkodó Király, Jézus Krisztus. Mekkora kiváltságban lehet részed! Hiszen egy Király munkatársa lehetsz! Meddig? A rohamosan közeledő "világrendszer befejezéséig"
Ismertd ezt ezt az örömteli feladatot. Sok sok örömre ad okaot a tanulás is, és a tanítás is.
"Hogyan tudod "jól" átadni az evangélium üzenetét?"
Ha tanulsz történelmet, természettudományokat és összahasonlító valláselméletet.
Ha kritikusan állsz a témákhoz és a forrásokhoz és nem áltatsz másokat bizonytalan eredetű többszörösen félrefordított interpretációkkal.
Ha valóban érdekel az evangélium üzenete azt ne szerzetesektől kérd, hanem eredeti forrásokból valódi elemzők által.
Majd ha alaposan megvizsgáltad a témát és kellő bizonyítékod van az evangélium üzenetének az alátámasztásához, akkor tudnád jól átadni az evangélium üzenetét.
Addig meg jó eséllyel másokat is csak hülyítesz. :)
"Addig meg jó eséllyel másokat is csak hülyítesz."
Na kösz GreatMoel ez aztán az építő jellegű hozzászólás. :))
"Ha valóban érdekel az evangélium üzenete azt ne szerzetesektől kérd..."
Élőben nem láttam egyet sem nemhogy tőlük kérjek bármit is. Apácát már láttam de nem beszéltem vele.
Miért ne lenne építő jellegű a kritika?
A kérdésedben azt kérdezed, hogy hogyan lehetne jól átadni az evangélium üzenetét?
Én azt kérdőjelezem meg, hogy minek átadni olyat amivel jó esetben még te sem vagy tisztában.
Minél több oldalról és eszközzel vizsgálod meg a kérdést annál nagyobb valószínűséggel érted meg a témát és így nő az esélye, hogy ha végül is terjeszteni kezdesz valamit, azt legalább magasabb színvonalon teszed majd, és nem csak egy szócső leszel.
Tehát lényegében válaszoltam is a kérdésedre, hogy hogyan lehet jól átadni azt.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!