Miért menekülnek tőlem az emberek, amikor kiderül, hogy zsidó vagyok?
Lehet rossz kategóriába írom,de szerintem ezt sokan olvassák.
Szerencsére durva atrocitásom még sosem volt, emiatt.
Viszont azt tapasztaltam, hogy "menekülnek" az emberek tőlem.Nem bántanak vagy hasonló, de ez egyszerűen kellemetlen számomra.
Sosem titkoltam, hogy zsidó vagyok, meg amikor két ember ismerkedik, akkor kiderülnek az ilyen dolgok.
A régi munkahelyemen, míg nem tudták, egész felszabadult beszélgetéseket folytattunk a volt kollégáimmal.Miután kiderült, azóta távolságtartóbbak lettek.
Ugyebár kicsit eltérőek az étkezési szokásink, mint a keresztény embereknek.
Amikor mondtam nekik, hogy miért, akkor látszott a tekintetükön, hogy azt gondolják "Úristen".
Nem eszünk meg senkit és nem térítünk.Miért kell félni és megijedni?
Szervusz
A válaszokból is kitűnik mennyire igaz, az amiről írtál.
Ezzel együtt kell élned. Meg kell tanulnod. Vígasztaljon az, hogy én nem vagyok zsidó, de más okok miatt hasonló helyzetben vagyok(unk). Nagyon jól leheet kezelni a helyzetet, ha nem engeded elültetni magadban a kissebség érzetet. Nem vagy sem értékesebb, sem értéktelenebb mint bármelyik ember. Sajnos humorosan azt írhatom neked, a te ősapád is Ádám volt. Neked is annyi jutott tőle, mint minden embernek. Akik "menekülnek" tőled, engedd, hadd menjenek, kevesebbet kell szelektálnod a képmutató embertársaid között.
Az unokatestvérem apja is zsidó, a neve miatt le sem tagadhatja, de ez soha nem okozott problémát az életében(vagy csak én nem tudok róla), én mindenesetre kedves rokonomnak tekintem, akivel mindig szívesen találkozom.:)
''Én az összes vallásos embert kerülöm.''
egyetértek a válaszolóval egy bizonyos mértékig. Számomra a vallásról beszélni idegesítő, szóval azt tanácsolom hogy a vallást nem kell gyakran felhozni, persze bemutatkozásnál érdemes elmondani hogy milyen vallású vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!