Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért menekülnek tőlem az...

Miért menekülnek tőlem az emberek, amikor kiderül, hogy zsidó vagyok?

Figyelt kérdés

Lehet rossz kategóriába írom,de szerintem ezt sokan olvassák.

Szerencsére durva atrocitásom még sosem volt, emiatt.

Viszont azt tapasztaltam, hogy "menekülnek" az emberek tőlem.Nem bántanak vagy hasonló, de ez egyszerűen kellemetlen számomra.

Sosem titkoltam, hogy zsidó vagyok, meg amikor két ember ismerkedik, akkor kiderülnek az ilyen dolgok.

A régi munkahelyemen, míg nem tudták, egész felszabadult beszélgetéseket folytattunk a volt kollégáimmal.Miután kiderült, azóta távolságtartóbbak lettek.

Ugyebár kicsit eltérőek az étkezési szokásink, mint a keresztény embereknek.

Amikor mondtam nekik, hogy miért, akkor látszott a tekintetükön, hogy azt gondolják "Úristen".

Nem eszünk meg senkit és nem térítünk.Miért kell félni és megijedni?

2014. ápr. 8. 12:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%
Szándékos provokatív kérdés!
2014. ápr. 8. 12:04
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Engem meghívhatsz egy jó sóletre.
2014. ápr. 8. 12:04
 3/13 anonim ***** válasza:
26%
Én az összes vallásos embert kerülöm.
2014. ápr. 8. 12:09
 4/13 anonim ***** válasza:
28%
Lehet nem kéne olyanokat mondanod nekik, hogy azért nem eszed meg a disznóhúst, mert a lángoló csipkebokrok rád parancsoltak és akkor nem menekülnének előled.
2014. ápr. 8. 12:13
 5/13 anonim ***** válasza:
20%
Lehet azért, mert ők meg keresztények.
2014. ápr. 8. 12:26
 6/13 Andizsuzsi ***** válasza:
62%

Magyarországon nincs vallási alapon megkülönböztetés :)

Én eü. okoból nem eszem disznóhúst, és amikor olyan közösségben vagyok, ahol közös étekzés van, és szóbahozom ezt, akkor mindig megkérdezik, hogy de neeeeeem zsidó vagy, ugye?

Mintha az valami betegség lenne.

2014. ápr. 8. 12:36
 7/13 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem is a HÜLYE PROVOKÁCIOK kategoriába kellett volna kiirnod. Ha esetleg mégsem (?) ird már meg, hogy hol menekültek töled? (Nem régi munkahely, hanem Ország, Város? Vállalat, Közösség!
2014. ápr. 8. 12:37
 8/13 anonim válasza:
57%
Kétlem hogy félnének tőletek, 50 sittes cigány ijesztőbb mint 50 rabbi. Nem vagyok vallásos egyáltalán, szóval nekem aki vallási dolgokkal jön, azt eleve kerülöm, mert nem érdekel. Az étkezés mindegy, én meg nem eszek pacalt meg bogarakat. A vegákat se kerülik, pedig ők se esznek sertést. Nagyon sok a enyhén szólva furcsa szokása van a zsidóknak, meg a legtöbbjükben van valami felsőbbrendű érzés, lehet emiatt általánosítanak. Egyébként nézz utána mi számít tabutémának ismerkedéskor, a vallás, szexuális beállítottság, politika, és az étkezés is rajta van.
2014. ápr. 8. 13:14
 9/13 anonim ***** válasza:
24%
A felszabadult beszélgetések során megismertek és rájöttek milyen ellenszenves, alattomos ember vagy. Az hogy zsidó vagy, pusztán mellékszál, azzal nem lett volna probléma.
2014. ápr. 8. 14:28
 10/13 anonim ***** válasza:
76%

Mivel nem vagyok ott, nem látom saját szemszögből, hogy tényleg elromlott -e a légkör, és amiatt, hogy zsidó vagy.

De pl. nálunk:

- Egyik kolléga, buddhista, vagy fene se tudja milyen filozófiát követ. Eljár meditálni, és vegetáriánus. Folyton azzal szívatjuk, hogy nincs -e a kajájában szalonna, meg tojás, mert akkor kell bele tenni. De soha nem bántólag, meg le szokta reagálni, hogy ne szórakozzunk vele. Valójában egy nagyon szimpatikus, vicces, jókedvű ember. És tisztelem a "furaságával" együtt.

- Másik kolléga "fanatikus katolikus". Amit én ebből látok: Nem az, hogy Jézusról, vagy Istenről egy szava is lenne, vagy valami tanúbizonyságát adná a hitének. Mondja, hogy szokott templomba járni. De. Évi kétszer (?) néhány napos böjt, amit nagyon komolyan betart. Szóval az a mulatságos számomra, hogy leginkább csak a formaság megy. De ettől szintén nem közösítjük ki.

- Harmadik eset. Ezt egy kicsit ködösebben írom. Mostanában egy alapjában vicces sztorit meséltem egyik jóbarátomnak, de a tréfa végét elharaptam, és szégyelltem, hogy belekezdtem, mert belegondoltam, hogy épp egy idevágó negatív szituációban van benne, és kiforgatva a tréfát megbánthatom/ megbánthattam. Magyarán lehet, hogy eddig felszabadultan tudtak a kollégáid zsidóviccezni, és most már tapintatból megszűrik a tartalmat, amit te távolságtartásnak érzékelsz.

2014. ápr. 8. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!