Isten miért büntette meg a kígyót azzal, hogy elvette a lábait, holott Isten tudta, hogy a kígyót a Sátán irányította, hogy befolyásolja Ádámot és Évát?
Hű, erre eddig olyan jó válaszokat olvastam, kíváncsi vagyok, most mik jönnek. :D
Egy próba: a kígyónak így lett jó.
De az. Csak kellene hozzá gondolkodni. A történet hangsúlya nem azon van, hogy mi történik a kígyóval, hanem a következménye annak, hogy az emberpár nem engedelmeskedett az istenének. A másik már csak egy extra, amivel az ókorban megpróbálták magyarázni, miért nincs lába a kígyóknak. Hozzászőtték.
Mint egy regényben vagy filmben. Van egy főszál és vannak érdekesebb mellékszálak, amikre nem mindig jut megoldás. Se több, se kevesebb a kígyós probléma.
Ellenben ha komolyan veszed a bibliai történetet, akkor tényleg nincs értelme.
Na látod, így már sokkal érthetőbb volt az előző hozzászólásod. Egyébként miért ne lenne értelme a Bibliának?.. Sok igazság van benne.
Na mindegy ebbe ne menjünk bele.
Akkor jó. :D Nem a Bibliára írtam, hanem arra, hogy a kígyó elveszíti a lábait.
Attól még maga a könyv lehet élvezetes olvasmány valakinek.
Anno azért voltak páran, akik a kígyót tartották Istennek.
Gondolom.
Üdv!
Az egész rész egy hosszabb metafora, meg kell látni a mögöttes tartalmat. Idézem, hogy érthető legyen.
"És monda az Úr Isten a kígyónak: Mivelhogy ezt cselekedted, átkozott légy minden barom és minden mezei vad között; hasadon járj, és port egyél életed minden napjaiban.
15. És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod. "
Isten nem a kígyóról/kígyóhoz beszél, hanem Sátánról/Sátánhoz. Csak így van értelme a második sornak. Éva magva Jézus, aki legyőzi a Sátánt, Sátán magvai pedig a gonosz emberek, akik megölik Jézust ("megmarják a sarkát"). Az első sor valószínűleg azt jövendöli meg, hogy Sátán ki lesz vetve Isten országából a földre, illetve ideiglenesen meg lesz kötözve az utolsó kísértés előtt, mielőtt Isten végleg megsemmisíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!