A keresztények elítélik egy 2x éves és egy tinédzser ember kapcsolatát? És az ateisták? (ha lehet vallást és kort is írjatok légy szí! )
Például lehetőségek:
a.) 17 - 21
b.) 17 - 26
c.) 15 - 20
d.) 15 - 26
e.) 14 - 29
Ha elítélitek akkor miért?
Ha elfogadjátok, akkor meddig mehet el a két pár?
I.) szoros barátság (ölelkezés, mozi, puszi nyilvánosan és szülői felügyelet nélkül, egymás lakásába járás vagy alvás)
II.) együtt járás
III.) csókolózás
IV.) petting
V.) szeretkezés
VI.) amit csak akarnak
Köszönöm a válaszokat!
Ha ezt ilyen statisztikák alapján képzeled, akkor régen rossz. Ma már a fiatalabb férfi, idősebb nő is normálisnak számít. A korkülönbség egy csomó praktikus ok miatt nem túl jó, ha több 6-8 évnél, de hogy mondjuk 15 év korkülönbség elítélendő lenne, az azért túlzás. Ezt talán az adott párnak kell megítélnie, persze felelősen.
Ha az egyik nagyon fiatal? Nem az a kérdés, szexuálisan érett-e (érett), hanem az, morálisan milyen. Gyakori, hogy 17 évesen nem tud valaki felelős döntést hozni. Ha olyan volt a gyerekkora, ebben semmi rendkívüli nincs. Léphet komoly kapcsolatra, de azt gondolni, hogy abban neki van komoly döntése, nevetséges. Nem lesz, és erről nem is fog tudni. Ha a párja idősebb és dörzsölt, még azt is beadja neki, hogy mindenben az ifjabbra hagyatkozik. Az meg örömmel elhiszi. A bajok a pofára eséskor jönnek.
Aki ilyen kérdésben döntést akar hozni (no nem egy szimpla csókolózásra gondolok), az előbb hozzon másban. Ha többször helyesen dönt, ebben sem fog nagyot tévedni, na de fordítva...
Ateista vagyok, a nagy korkülönbség szerintem nem tragédia, nekem is volt idősebb barátom és a szüleim között is 13 év van, és jól megvannak több évtizede.
A fenti listáról viszont az első még elfogadható nekem, a többi nem. Nem a b esetben pl. a 9 évvel van a baj, mert egy 25 éves nő és egy 34 éves férfi kapcsolata teljesen elfogadható.
Az a gond, hogy más élethelyzetben, életciklusban vannak. Egy 29 éves férfi már évek óta dolgozik, van már némi élettapasztalata, kialakultak a szokásai, lassan ideje a családalapításnak. Egy 14 éves viszont akárhogy is bizonygatja, hogy komoly, meg érettebbnek tartja magát a koránál, még akkor is kislány. Még évekig kell tanulnia, utána tapasztalatokat szereznie. Az az érett férfi, aki egy 14 évesre hajt, azzal valami komoly gond van. vagy pedofil, vagy a vele egykorú nők körében egy lúzer és csak egy tapasztalatlan tinilánynál tudja magát komolyan vetetni.
Nekem ha valamelyik lányom 24 évesen egy 39 éves férfival jön haza, akkor ha amúgy jól elvannak, nem fogok beleszólni. De ha a 14 éves egy 29 évessel, akkor ott vér fog folyni.
Köszi az eddigi normális/értelmes és alapos válaszokat.
Főleg annak a kedves hozzászólónak, aki megtisztelt vele, hogy telóról is képes volt ide írni, amikor csak kellett:D
A házasságot kifejtő válaszoló gondolom, hogy a férfi és nő alatt az elmúlt 18 évet értette (vagy 21? 24? vagy 30?). Kíváncsi volnék, hogy a Biblia ezt hol írja.
Utolsó válaszolónak:
Szomorú, hogy sok visszaélés van a fiatalokkal kapcsolatban.
De nekem az sem tetszik, hogy egyből valakit pedofilnak néznek, ha fiatalabbakkal barátkozik. (persze érthető, hogy a gyereket féltik a szülők). Az is tény, hogy más világ más generáció. Véleményem szerint viszont 16 évesen nem az a normális, ha valaki babának hiszi magát. Jóllehet kicsapongani sem kell ill. beképzeltnek vagy naivnak lenni. (viszont az a normális, ha valakit vonz a másik nem és nem elzárkózni akar, betegesen bűntudatba kergetve magát vagy pedig azt hiszi, hogy rákos amiatt mert menstruál).
Egy 14 éveshez való vonzódás pedig egyáltalán nem a pedofília kategória már.
De ne aggódj, nem vagyok pedofil és nem azért írtam ki a kérdést, hogy nyugtassam magamat:D
Egyébként is a 25 év körüli korosztály az esetem. Jó éjt:)
"Egy 14 éveshez való vonzódás pedig egyáltalán nem a pedofília kategória már."
Hát cicije meg formás teste lehet is amin megakad a férfiak szeme, de akkor is még egy kamasz aki bármilyen okos lehet mert ügyesen old meg egyenleteket és ötösre tudja a történelmet, akkor sincs semmi élettapasztalata és nem egy kategória a 20+ évessel. Főleg nem egy 25+ évessel, akinél már a munka, családalapítás körül forognak a gondolatok, van már némi élettapasztalata.
Én bár nő vagyok, de huszonévesen el nem tudtam volna képzelni, hogy miről tudnék beszélgetni egy tini fiúval. Mi volt a suliban???? Mit mondjak neki a munkahelyemről, a felmerülő problémákról amit egy velem egykorúval már meg tudtam beszélni, hogyan beszélgessek vele politikáról, bizonyos eseményekről (ami nem az hogy VV Mittoménki most szakított a barátnőjével) hanem pl. külföldi eseményekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!