Felnőtt katolizálás esetén ki hív el kit a szertartás utáni ebédre?
Felnőttként katolizálok:
keresztelőm, bérmálkozásom és első áldozásom egy szertartás keretében lesz kiszolgáltatva.
Az érdekelne, hogy ebben az esetben a katolizáló hívja meg a kereszt- és bérmaszülőt a szertartás utáni ebédre?
Katolikusok válaszát várom.
Köszönöm szépen!
Ez egy elég kivételes helyzet ahhoz, hogy általános etikett ne szabályozza. Azért ne rémülj meg, nem Te vagy az első, de mondjuk plébániánként és évente 1-2 ilyen eset nem ad módot arra, hogy általános protokoll alakuljon ki.
Azt mondanám, hogy légy rugalmas: ha már eszedbe jutott, hívd meg a kereszt- és bérmaszülőt, ha viszont ők közlik, hogy semmi esetre senem, hanem ők hívnak meg téged, akkor engedj nekik.
Köszönöm szépen a választ!
Igen, éppen az okoz problémát, hogy erre nincs kialakult "protokoll", "szabály".
Továbbá semmilyen módon nem akarok ajtóstul rontani a házba.
Nekem, aki katolizál, mikor hívjam meg a kereszt- és bérmaszülőt? Mikor illik? Húsvét utáni héten lesz a keresztelőm és bérmálásom. :)
Minthogy a fölkért keresztszülő és bérmaszülő sem mindennap keresztszülő, alapjában lazulj el :-)
Amikor legközelebb találkoztok, mond meg nekik, hogy ebben és ebben a kocsmahivatalban szeretnél egy ünnepi ebédet, várod őket. Szerintem ennyi.
Jó dolog katolikusnak lenni, keresztelkedni is jó dolog, kár protokollgörcsöléssel agyoncsapni :-)
Köszönöm szépen a választ!
Az igazat megvallva, én nem vagyok egy nagy "bulizós", "ünneplős" típus. Ezért arra gondoltam, hogy amennyiben elfogadják, egy kis sütizésre és csendes beszélgetésre hívnám meg a két szülőt és a két gyereküket.
Így összesen öten volnánk, azok akiknek ez sokat jelent, akik számára ez fontos, akik részesei ennek az ünnepnek.
Számomra fontosabb az, hogy együtt legyünk, mint a másoknál tapasztalt nagyobb ünneplés.
Köszönöm az újabb válaszodat!
Éppen ezek a részletek érdekelnek! :)
Köszi!
Nem tudtam, hogy egy pap hogy fogadja a meghívást, stb. stb.
Most már azt hiszem, teljes a kép számomra is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!