Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » MIért volt sok tudós hívö?

MIért volt sok tudós hívö?

Figyelt kérdés
úgy nevelték öket , vagy társadalmi nyomás hatására,tudatlanságból vagy maguktól pl Nicolai Copernicus,Isaac Newton,André Marie Ampere,William Kelvin,Max Planck,Erwin Schoedinger
2014. márc. 24. 16:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

A tudósok többsége az evolució mellet tart ki,de némelyek véleménye megváltozik. Ennek az oka pont a kutatási eredményeik, melyek állításuk szerint egy sokkal magasabrendű erő forrása kell,hogy legyen.

Egy példa erre, Hans Krisztián Koltar ő egy biotechnológus. Ő abban hitt,hogy az élet természetes folyamatok eredménye. Aztán fokozatosan rájött,hogy az evolucival kapcsolatos elméleteket nem támasztják alá megbizható tudományos bizonyitékok. Ezt irta:" ezek olyan történetek,melyeket azért találtak ki,hogy megmagyarázzák hogyan jöhettek létre véletlen folytán az élőlényekben található lenyügöző rendszerek,mint amilyen az immunrendszer.Minnél többet tanulmányoztam az immunrendszert,annál világosabb volt elöttem,hogy mennyire összetett és hatékony is egyben. Így hát a kutatásaim során arra a következtetésre jutottam,hogy az élet egy intelligens Teremtőtől származik". Emelett szoló bizonyitékokról is írt."Az immunrendszer tulajdonképpen lenyűgöző szerkezetek és mechanizmusok összessége, és azért lett létrehozva, hogy megvédjen minket sokféle idegen anyagtól, például baktériumoktól és vírusoktól. A mechanizmusokat két egymást kiegészítő rendszerbe csoportosíthatjuk. Az első órákon belül támadást indít a betolakodó mikrobák ellen. A másiknak szüksége van néhány napra a válaszreakcióhoz, viszont úgy veszi célba a betolakodókat, mint egy jól irányzott nyílvessző. Ennek a második rendszernek a memóriája is remek, így ha egy bizonyos betolakodó évekkel később ismét felbukkan, nagyon gyorsan beindul a védekezés. Az egész rendszer annyira zseniálisan működik, hogy sokszor észre sem vesszük, hogy megfertőződtünk, majd le is küzdöttük a fertőzést. Az is elképesztő, hogy az immunrendszer hogyan képes megkülönböztetni az idegen anyagokat attól a több száz féle sejttől, melyek a testünket alkotják".

Üdv!

2014. márc. 25. 08:10
 12/13 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy tudós - ő is juthat tévútra, vagy választhatja a könnyebb utat (Isten teremtette, azt' kész).

A normális emberek - akár tudósok, akár nem - inkább gondolkodnak.

Az pedig nem érv, hogy "nem tudom elképzelni, tehát nyilván valami magasabb erő követte el". Hópelyhet sem tudsz tervezni, aztán mégis milyen gyönyörű és változatos lesz - magától.

2014. márc. 25. 17:57
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

tatai 11, én egy kicsit átformálnám a kérdésedet.

Nem csak volt sok tudós hívö, van sok tudós aki Istenben hisz.

Söt, olyanok is akik pontosan azért lettek hivökké, hogy a tudományos munkájuk során felismerték, hogy az élet, a természet a világmindenség olyan rendezett, olyan tervezett, olyan nagyon bonyolult, hogy lehetetlenség hogy csupán a véletlen müve lenne.

Katy

2014. márc. 25. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!