Mi a véleményetek erről? Mit ajánl a Biblia táplálékként?
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__5496151..
Húsmentes táplálkozásról van szó.
Esetleg írnátok hozzá valamit, hogy ti, hogy látjátok.
Első körben lehetne ez az összeállítás.
Esetleg érdemes még ezt megpróbálni:
Külső fájdalmakra pedig:
Illetve érdemes valami Aloe vera-s terméket használni.
Remélem, hogy segítettem.
Gombára ha nem akarsz gyógyszert, akkor ecet,só,fokhagyma, esetleg teafaolaj. (ezt nem próbáltam).
Gyulladásra kamilla. A legjobb a kamillás gőz. (talán).
Ez elég egyszerű: ha nem felejtkezel el a hálaadásról, akkor bármit megehetsz.
1Tim 4:1 A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.
1Tim 4:2 Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretükben.
1Tim 4:3 Akik tiltják a házasságot, [sürgetik] az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, akik megismerték az igazságot.
1Tim 4:4 Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;
1Tim 4:5 Mert megszenteltetik Istennek igéje és könyörgés által.
Én ennél a kérdésnél a második válaszolóval értek egyet. Nagyon jól összefoglalta, miért nem hiteles forrás a biblia.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Szia!
A Teremtéstörténetben ezt olvassuk:
"Teremtette tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremtette őt: férfiúvá és asszonynyá teremtette őket, és megáldotta Isten őket, és mondta nekik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon. És mondta Isten: Ímé nektek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, amelyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül. A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, amelyekben élő lélek van, a zöld fűveket adom eledelűl. És úgy lett.
És látta Isten, hogy minden amit teremtett íme igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap." (I.Móz. 1:27-31)
A fenti leírásból egyértelmű, hogy az ember eredetileg vegán táplálkozásra lett teremtve, vagyis húsmentes táplálkozásra. Ugyanez a táplálkozás lesz az Újjáteremtett Földön is.
Persze azóta volt egy Vízözön, és akkor Isten megengedte a tiszta állatok fogyasztását. Én úgy gondolom ezek alapján, hogy akinek lehetősége van érdemes visszatérni az eredetileg ajánlott táplálékhoz.
Üdv. Péter
" a hitben erőtelen pedig zöldséget
eszik."
Egy-egy mondatot kiragadva, még egy ártatlanból is könnyű bűnöst csinálni. Ezzel arra célzok, hogy egy ilyen kivágott félmondat, amit idéztél, nem magyarázat vagy bizonyíték semmire. Ráadásul a biblia tele van hasonlatokkal, nem szó szerint értelmezhető mondatokkal.
A kora kereszténység szigorúbb elveket követett, mint amit Konstantin császár végül meghagyott belőle. Sokan elvetették a húsevést és az alkohol fogyasztását. De a bibliát Konstantin uralkodása idején nagymértékben megvágták, átírták. És mivel ő nem akart lemondani az élvezetekről, az erre vonatkozó tanácsokat törölték. Tehát a biblia nem lehet semmire sem hivatkozási alap.
Viszont ha Jézus elvei szerint akarunk élni, akkor minél kevesebbet ártunk, mind ember- mind állattestvéreinknek. Ebbe beletartozhat szerintem a húsmentes táplálkozás, de legalábbis a mérsékelt húsfogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!