T. Hívők! Ti hisztek az ördögűzésben?
Épp ma néztem egy filmet, és eszembe jutott róla. Létezik manapság még egyáltalán olyan, hogy ördögűzés? A papok vajon hisznek benne? Vagy tanítják még egyáltalán nekik?
Természetesen most nem a horrorfilmekben megjelenített túlmisztifikált ördögűzésre gondolok.
Ha létezik még ilyen eljárás, hogy működik? Ha jól tudom, nagyon nehéz és bonyolult engedélyt szerezni rá, rengeteg bizonyítékot kell összeszedni a szükségességéről, stb.
Ti mit gondoltok?
Az a helyzet, hogy a legtöbb híresség eladta magát a Sátánnak pénzért, hatalomért stb.
Azok a keresztények akik hallgatják az ő zenéiket vagy nézik a filmjeiket utat nyitnak a démonoknak.
Először azzal kezdődik hogy már nem az Urat keresik nem tartanak bűnbánatot.
Aztán vissza térnek a régi bűnös életükhöz.
Be kell zárni ezeket a kapukat nem szabad világi filmet meg zenét hallgatni.
A rajzfilmek is démonikusak a gyerekeknek sem szabad rajzfilmet nézni mer be engedi az engedetlenség démonát.
Az a gyerek aki tud dönteni menny és pokol között annak is Jézushoz kell mennie.
A Sátán körbejár minket mint ordító oroszlán és nézi hol tud elnyelni minket.
Ember hogyan űzhet ördögöt? Ha egy ördög begazol egy embertől, akkor nem érdemli meg az ördög nevet.
Egy hívő nem hihet az ördögűzésben. Az ördögöt csak az űzheti ki, aki hatalmasabb nála. Egy hívő imádkozhat, kérheti Isten segítségét, de jobb, ha nem avatkozik az ördögűzés kísérletébe, mert akkor az ördög még heccből se megy ki a másikból, hogy a hívő valljon kudarcot, ezáltal hiteltelenné teheti a hitet.
Az ördögűzés meglátásom szerint jó üzlet valakinek, talán még az ördögnek is...
#1: te nem hivo vagy, hanem elmehaborodott, pszichiaterre van szukseged.
kerdezo: mivel nem letezik az ordog, ezert az 'eljaras' sem mukodik. az ugynevezett ordoguzeseket altalaban (az akkori orvostudomany altal nem ismert) epilepszias, skizoid, tobbszoros szemelyisegtol szenvedo elmebetegeken hajtottak vegre, vajmi keves sikerrel, neha a beteg is belehalt. javaslom meg se probalkozz ilyesmivel.
Igen én hiszek benne, sőt az egyik karizmatikus gyülekezetben láttam is olyat hogy dicsőítés közben valakiért imádkoztak és valamilyen démoni befolyás alól szabadult. (de gondolom nem megszállott volt csak megkötözött) Igaz ez nem klasszikus ördögűzés de annyiból hasonlít rá hogy egy démon távozott. Az illető nagyon fura hangokat adott ki közben, pont olyanokat mint a horrorfilmekben. De nem volt ilyesztő a dolog inkább örült neki mindenki hogy megszabadult. (És ő is örült neki)
Ajánlom Don Amorth atya könyvét a témában:
Don Gabriele Amorth - Egy ördögűző tapasztalatai
"A papok vajon hisznek benne?"
Sajnos sok pap nem hisz a sátánban és a démonokban és ezzel nagy hibát követnek el.
"Vagy tanítják még egyáltalán nekik?"
Igen képeznek ki ördögűzőket de nincsenek túl sokan. Magyarországon is vannak.
"Természetesen most nem a horrorfilmekben megjelenített túlmisztifikált ördögűzésre gondolok."
Némelyik horrorfilm szerintem nagyon közel áll a valósághoz :(
"Ha létezik még ilyen eljárás, hogy működik? Ha jól tudom, nagyon nehéz és bonyolult engedélyt szerezni rá, rengeteg bizonyítékot kell összeszedni a szükségességéről, stb."
Szerintem nem olyan bonyolult a dolog. Meg kell keresni egy ördögűzőt és beszélni kell vele. Először azt nézi meg hogy nem valamilyen elmebetegséggel áll-e szemben mert akkor nem fog ördögöt űzni (ha nincs mit :)). Aztán ha szükséges akkor el kell hozzá járni. Néha elég hosszadalmas a dolog lehet hogy hónapokig is eltart.
3-as válaszadó: ezt tudom, én sem vagyok, hmm, "keresztény hívő", én a természetvallásokban hiszek, csak kíváncsi vagyok a hívők véleményére ebben a témakörben :)
Mármint tényleg érdekel, hogy a keresztény hitvilágban mit gondolnak erről.
Szóval jöhetnek még válaszok.
Viszont az első válaszadó valóban... hm, egyéni világképpel rendelkezik O.o
Létezik, de semmi köze a filmekben látott jelenetekhez.
Az exorcizmus külön engedélyhez kötött, és csak olyan pap végezheti, akinek ez megvan. Akkor beszélhetünk ördögűzésről, ha a pszichiátria megállapította, hogy a személy viselkedését nem valami betegség okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!