Tudom, hogy ez egy érdekes kérdés,mivel azért a gyónás egy személyes dolog. De a helyzet az,hogy nem olyan rég volt egy mély időszakom mikor,nagyon kétségbe voltam esve és megvágtam magam párszor. Tudom, hogy ez bűn,és nagyon megbántam,hogy megtettem. Szóval,most fogok majd menni gyónni,de nem tudom,hogy ezt hogyan mondjam a papnak? Mennyire legyek konkrét?
Szerintem lehetsz teljesen konkrét. A papoknak van érzékül az önkínzáshoz. Nem idegen a dolog a kereszténységtől.
2014. márc. 17. 22:21
2/7 anonim válasza:
Nem bűn amit tettél. A testeddel azt csinálsz amit akarsz, senkinek semmi köze hozzá. Ugyanakkor ha ilyet csinálsz fájdalmat okozol magadnak és a szeretteidnek. Szerinted ez jó.? Szerintem nem.
A papnak részletesen, konkrétan és őszintén mond el az egész történetet. Az igazság szabaddá tesz.
Sok boldogságot kívánok neked az életben.
hali..
2014. márc. 17. 22:25
3/7 anonim válasza:
Nem kell menni a paphoz sokkal,de sokkal jobban tetszene Istenek ,ha olvasnád a Bibliát és megtérnél és szemelyes kapcsolatod lehet vele és ehhez nem kell emberi közvetités.
2014. márc. 17. 22:26
4/7 anonim válasza:
Szerintem is lehetsz teljesen konkrét. Lehet, hogy a pap rá fog kérdezni arra is, miért csináltad, mi a baj stb. Válaszolj ezekre is nyugodtan, hátha tud segíteni. Elvégre az a dolga.
2014. márc. 18. 00:26
5/7 anonim válasza:
1. jó nagy hülyeségeket ír...
Én azt mondanám, hogy vétkeztem az 5. parancsolat ellen azzal, hogy testi fájdalmakat okoztam szándékosan saját magamnak. Ugyanis a "Ne ölj!" a sajá testi épségünkre is vonatkozik.
Szerintem elég, ha így mondod, de ha rákérdez, akkor nyugodtan megmondhatod.
2014. márc. 18. 15:48
6/7 anonim válasza:
Legközelebb ha ilyesmi jut eszedbe hívd Jézust és kérd hogy segítsen hogy ellent tudj állni ennek a kísértésnek.
2014. márc. 19. 15:37
7/7 anonim válasza:
Szia!
Gyónás témában nem vagyok otthon, mert baptista vagyok. De úgy gondolom a 4es válaszolónak igaza van. A pap nem azért hallgatja bűnöket, mert szórakoztató mások élete, hanem azért hogy segítsen a bűnvallásban Isten előtt, szóval nyíltan beszélhetsz, hiszen végülis Istennek vallod meg, és ő úgy is tudja, nem kell szégyenkezned. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!