Egy láthatatlan, szellemi lény hogy tud trónon ülni?
A jehovisták szerint Jézus azért nem lehet maga Isten, mert ő ott ül a jobbján, miközben cáfolják Isten fizikai testét is.
Én többször leírtam, hogy a "jobbján ül" kifejezés minden esetben és minden korban a tisztelet és dicsőség kifejezése volt, ha ezt valaki cáfolja, akkor annak nulla az irodalmi ismerete.
Ha ezt valósnak vesszük és Jézus ténylegesen ott ül egy láthatatlan szellemlény mellett, lásd:
János 4:24 Az Isten szellem: és a kik őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják.
tehát SZÓ SZERINT kell venni a leírtakat, akkor viszont hogy-hogy tagadják a Szent Szellem személyét? Lásd:
János 14:26 A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek.
1. Korintus 12:11 Mindezeket azonban ugyanaz a Szent Szellem cselekszi az embereken keresztül. Azonban a Szent Szellem a saját belátása szerint adja az embereknek ezt, vagy azt a képességet.
1. Korintus 2:10 Nekünk azonban Isten mégis megmutatta ezeket a dolgokat a Szent Szellem által! Hiszen a Szent Szellem mindent kikutat, még magának Istennek a mélységes titkait és gondolatait is.
Mi alapján merik kijelenteni, hogy ezt szó szerint kell érteni, amazt már nem és átvitt értelemben, hogy igazodjon a tanításukhoz?
Nem a megtérni, hanem MEGTELNI :-)
Cselekedet 2 része.... leírja amikor a tanitványok MEGTELTEK Szent Szellemmel...
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!