Az evolucionisták között van több öngyilkos vagy az istenhívők között? Ha az előbbiek között, akkor igencsak büszkék lehetnek a filozófiai vívmányukra, mely szerint az életnek nincsen semmi értelme!
„Az életnek tehát nincs értelme, de az emberek általában jó, ha adnak neki értelmet, ráadásul nem is egyfélét, hanem diverzifikáltat. Ezt viszont szabadon tehetik meg.” (Brendel Mátyás: A filozófia hosszú, sötét teadélutánja és az élet értelme)
Szabadon választotta az élete értelmét, de nem a mentő vitte el, hanem a halottszállító. Vajon ki súgta meg neki, hogy ez az élet értelme? Az istenhit biztosan nem, mert az éppen hogy az örökélet perspektíváját kínálja – az evolucionizmus örök halálával szemben.
17-es válaszoló vagyok.
Ezt írtad nekem:
"Lehet értelmes időtöltést találni, ha beleesel egy mély kútba és van nálad mondjuk pl. egy tikitaki. Akkor tikitakizhatsz órákig. De a valóban értelmes időtöltés nem a kút mélyén van, hanem idefenn. Vagyis ismerni az istenadta lehetőségeket, és azokat kiélvezni. Ez két külön kategória.
Egy rozoga roller az, amit az evolucionisták filozófiája kínál, Isten meg hatlovas hintót. (Csak az összehasonlítás miatt mondom)"
Azt hiszem, nem értettél meg. Vannak emberek, akik isten nélkül találnak olyan dolgokat az életben, ami köré felépítik az életüket, amiért meghalnának, ami teljesen meghatározza a létüket, és ez nem feltétlen rossz. Direkt ezért hoztam egy olyan példát, mint a költészet. Mert az szerintem egy alapvetően szép dolog, persze nagy baromságokat is le lehet írni versben, de most nem erre gondoltam.
Engem egyébként nem zavar, hogy nem értünk egyet, nem lehet mindenki ugyanolyan, csak szerintem azok, akik az evolúcióban hisznek, sokkal többen vannak, mint ahányan öngyilkosak lesznek. Igen, tudom, hogy te az arányokat kérdezted, de ne beszélj úgy, mintha reménytelen lenne nem hinni istenben. Én sem hiszek benne, de tök jól vagyok, nincs semmi bajom, pedig vannak problémáim. (Betegség és hasonlók.)
Azt nem hiszem, hogy aki vallásos, ne lehetne öngyilkos. Pl. aki úgy érzi, nem tud megfelelni Isten tanainak, azt baromira frusztrálhatja ez, és igenis eljuthat a depresszióhoz, mert úgy érezheti, ő nem érdemli meg, hogy Isten szeresse. Elég sok vallásos tinédzser szorong az ilyen szabályok miatt.
De igazából nekem nem érdekem, hogy meggyőzzelek, én leírtam, amit akartam. egyet viszont kérek:
"Gratulálok Brendel filozófájához, hogy senki nem mondja meg senkinek, mi az élet értelme, majd ő megmondja magának. Aztán ha így mondja meg, akkor majd egyre jobban kijózanodsz, ha éppen oda lyukadnak ki, hogy a te fejedet verik be, mert szidtad az anyjukat. (Mert az ilyenek a provokációtól sem riadnak vissza!)"
Kérlek szépen, ne írj úgy, mintha mindenki, aki nem vallásos, ennek az akárkinek a hatása alá került volna. Én azt sem tudom, ki a fene ez az ember, most hallok róla először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!